Vajon melyik demjéni domb alatt lehet az új barlangfürdő elvarázsolt világa?

Közzétéve: 2015 február 9.
Címkék: aquapark, barlangfürdő, család, demjén, élményfürdő, gyógyfürdő, gyógykezelés, gyógyvíz, szálloda, utazás

Vajon melyik demjéni domb alatt lehet az új barlangfürdő elvarázsolt világa? - Gyógyvizek.hu

A Demjéni Völgy tökéletes példája annak, amikor kifogástalan harmóniában fonódik össze a természet által, évezredek óta kialakított környezet és az emberi kéz által, mesterségesen létrehozott építmény. Ugyanis itt nem tudhatjuk, hogy egy-egy domb alatt mi rejtőzhet! A lélegzetelállító titokzatosság helye ez!

Hotel Cascade Demjén

Demjén, Heves megyében, Egertől 12 km-re fekvő, 600 lelket számláló kis falu. A Bükk és a Mátra összefonódásából született, kivételesen tiszta levegőjével, érintetlen természeti kincseivel, színpompás növényzettel tarkított kisebb hegyeivel, dombvonulataival, lankáival körül ölelt Demjéni Völgyeszenciája, a gyógyvíz forrása! Ezt a 600 méter mélyről feltörő, kizárólag a Demjéni Gyógyfürdőt ellátó gyógyvizet, különböző alkotóelemeinek köszönhetően többek között Reumatikus bántalmak – köszvény, csontsérülések, csontritkulás, ortopédiai műtétek –, orvoslására alkalmazzák. Azonban a gyógyvíz igazán különlegességét az adja, hogy van egy olyan rendkívül egyedülálló alkotóeleme, a metakova sav, melynek hatása kifejezetten öregedés gátló, valamint haj, bőr,- és körömerősítő.

Demjéni Termálfürdő

Leborulva a Demjén Völgy természeti nagysága előtt, a 2005 körüli kútfúrásokat követően épült meg néhány medencéjével és kiszolgáló egységeivel, a római kori fürdőhangulatot idéző, mozaikokkal kirakott Gyógyfürdő, majd azt követően 2008 környékén, a jelenlegi formájának is megfelelő Aquapark került kialakításra. Nem csak az élmény-, hanem az egészségturizmust is szolgáló Demjéni Gyógyfürdő és Aquapark 5 különböző hőfokú kültéri, 2 beltéri gyógyvizes medencével, egy 25 m-es úszómedencével, egy gyermek medencével, élményelemekkel, nyakrafolyókkal, levegőbuzgárokkal biztosítja a kellemes kikapcsolódást. Az egész évben egyedülállóan meghosszabbított minden nap hajnali 2 óráig tartó nyitvatartás, a csillagos ég alatt kivilágított medencékkel, varázslatosan romantikus éjszakai fürdőzés élményét nyújtja.A nyári időszakban az Aquapark biztosít felejthetetlen kikapcsolódást a különböző élményelemeivel: gumikarikás rafting és kamikaze csúszda, osztott-pályás csúszda, és a három különböző magasságú ugrómedence.

Termálfürdő Demjén

A Gyógyfürdő megépítése után egy kérdőíves felmérés alapján, a szállásigény kielégítésére, az esélyegyenlőség figyelembevételével épült meg 2012 év végén, a 4 csillagos Hotel Cascade Resort and Spa, szem előtt tartva a magas fokú minőséget és igényességet. A hotelbelső építészeti kialakítása igazi hegyvidéki hangulatot teremt, valamint egyik fő motívumaként, a víz körülvesz minket mindenhol, akármerre járunk a hotelben, kellemesen játszik a padlón, bútoron és néha még a fejünk felett is. A hotel egyik különlegessége a Magyarországon egyedülálló Spa-ja, a pár lépésnyire lévő gyógyfürdő, valamint az igazi és teljes kikapcsolódás érdekében két részre osztott Spa. Az AQUA SPA a különböző szaunákkal, a saját kútból, mindig frissen töltött termálvizes medencéjével, különleges pihenőágyakkal, valamint egy kandallóval, illetve az AQUA MEDICAL SPA a Magyarországon egyedülálló, világhírű TERAKKÉ SPA brend profi és luxus, kényeztető, a 4 elemmel – a föld,a víz, a levegő, és a növényvilág – inspirált kezeléseivel.

Aquapark Demjén

Párhuzamosan a hotel kivitelezésével elkezdődtek a Cascade Barlang és Élményfürdő munkálatai is, melyet az idén 2015-ben adtak át a nagyközönség számára. A 760 méter hosszú mesterséges barlangrendszer 1500 négyzetméter vízfelületével, 24 méter átmérőjű és 25 méter mély, hegybe süllyesztett, lifttel megközelíthető csúszdatornyával, 550 méter csúszófelületével, méltán Közép-Európa legnagyobb barlangfürdőjének számít. A fürdőzés élményét a hangok, fények, színek játéka mellett még tovább fokozza egy olyan elvarázsolt, földalatti vízi világ, ahol a kitörő vulkánt jelképező óriási őserdei katlanban lévő csúszdatornyokról, mint egy kirobbanó lávakőként vethetjük le magunkat a titokzatos mélységbe!

Demjéni Barlangfürdő

A Barlang és Élményfürdő medencéiben közel 40-féle élményelem biztosítja a vendégek számára a felejthetetlen és inger dús fürdőzést mindamellett, hogy nagy figyelmet fordítottak az élményfürdő által felfokozott testi-lelki állapot lenyugtatására, valamint pihenni vágyókra is, akik halk, meditáló zene és fényjáték mellett lazulhatnak kedvükre a Szent Borbála Pihenősarokban, a Szauna-, Finn-, Aroma barlangban, vagy akár vízben ülve koktélozhatnak a medence Bambubárjában, valamint fogyaszthatnak étel- és italkülönlegességeket a magyaros jellegű étteremben, török kávézóban.

Demjén Barlangfürdő

A gyermekek számára a Mese sziget elnevezésű kismedence biztosítja a felejthetetlen pancsolást, olyan élményelemekkel, mint a demjéni kincset felolvasó idős asszony könyvvel a kezében, vagy az óriásvirágok.

Demjéni Barlangfürdő Óriás Virágok

Nagy hangsúlyt fektetnek a kulturált és biztonságos fürdőzésre, melyet bizonyos élményelemek korhatárbeli besorolásával, ellenőrzésével, illetve kiépített kamerarendszerrel folyamatos megfigyelés alatt tartanak.

Barlangfürdő Demjén

A Demjéni Gyógyfürdő és Aquapark, valamint a Cascade Barlang és Élményfürdő adottságaival igazán egy 4 évszakosnak helynek számít. A Cascade Barlang - és Élményfürdő belépőjegyeinek ára, magában foglalják a Cascade Barlang- és élményfürdő valamennyi szolgáltatását, továbbá a Demjén Termálfürdő külső medencéinek, illetve fedett wellness részlegének használatát is.

Demjén Barlangfürdő

A közel 2 milliárdos fejlesztésű Demjéni Gyógyfürdő és Aquapark, a Cascade Hotel, majd a Cascade Barlang és Élményfürdő megépítésével lezárult a Demjén Völgyben lévő fejlesztések 1. üteme. A jövőbeli fejlesztési elképzelések szerint tovább folytatódik a fejlesztések 2. üteme, olyan projekt elképzelésekkel, mint a Hotel, Wellness, Spa bővítése, a közösségi helyiségek fejlesztése, valamint egy Magyarországon unikális fürdőkultúra megvalósítása.

Demjén Barlangfürdő

Ha egy kis kiránduláshoz van kedvünk, akkor a környéken pár perces sétával meg lehet tekinteni a kőkultúrát bemutató tanösvényt, pihenőparkot; a remete barlangot, vagy akár a kőbe vájt juhhodályt. Egerből közvetlen buszjárattal közelíthetjük meg Demjént, érintve több kissebb települést is.

Programok tekintetében, jelenleg a hozzánk legkorábbi a március 15-ei Termál Tour futóverseny, melynek végső célja a Cascade Barlang és Élményfürdő előtt van. De igazán impozáns rendezvények, mint például a Demjéni Káposztás Napok, stb. csalogatják ide a turistákat, látogatókat, melyek meglátogatása kiváló alkalmat ad egy kis fürdőzésre is.

A cikket írta: Tóth Enikő / A fotókat készítette: Csontos Viktor

NYERJ PÁROS BELÉPŐT A CASCADE BARLANG- ÉS ÉLMÉNYFÜRDŐBE!

A cikkhez kapcsolódó ajánlás

Hirdetés


Minden jog fenntartva - Magyar Gyógyvizek és Szálláshelyek Kft.
2014 - 2015 | http://www.gyogyvizek.hu/