Új wellness részleggel bővült a Rudas Fürdő!

Közzétéve: 2014 október 2.

Új wellness részleggel bővült a Rudas Fürdő! - Gyógyvizek.hu

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. 2013. október 22-én kezdte meg a Rudas Gyógyfürdő déli szárnyának rekonstrukcióját. A felújítás eredményeképpen egy új élményfürdő került kialakításra, mely szervesen kapcsolódik a fürdő meglévő egységéhez.

A főpolgármester ünnepi beszédében felidézte a budai fürdő történetét, utalva arra, hogy a Gellért-hegy környékén évszázadok óta a vízre épült a városfejlesztés. Kiemelte: a Rudasnak a mai napig megmaradt a nyolcszögletű alaprajza és a nyolc oszlopa, a mostani, egymilliárd forintos fejlesztés során pedig jakuzzi és panorámás napozóterasz létesült a tetőkertben, a középső szinten - az utcáról is megközelíthető - étterem nyílt, a földszinten pedig négy különböző vízhőmérsékletű medence épült. A létesítmény péntek reggel nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt.


Kitért arra, hogy 2010 előtt a BGYH 500 millió és 900 millió forint közötti veszteséggel zárt, míg tavaly 400 milliós nyereséget hozott és idén a nyeresége várhatóan meghaladja a 600 millió forintot. Nem csoda, hogy a cég már saját erőből is képes fejleszteni - jegyezte meg.

A rekonstrukció elsődleges célja a palackozó üzem fürdőhöz való csatolása, épületének felújítása és a fürdő profiljához illő funkciókkal való ellátása volt. E cél megvalósításához azonban szükséges volt a fürdőn belüli közlekedés és a vendégek öltöző tereinek átszervezése is.


A beruházás során kialakításra kerülő, földszinti medencetérben két közepes méretű és két kisebb (merülő) medence került kialakításra. Ez a terület a meglévő uszodából közvetlen átjárási lehetőséggel közelíthető meg. Az emeleten egy, az utcáról is megközelíthető, 232 m2 területű étterem várja a vendégeket. A tetőteraszon napozóterasz és jacuzzi üzemel. A pinceszinten került elhelyezésre a gépészeti tér, az étterem konyhaüzemi helyiségei és a vendégeket kiszolgáló mosdók.

A bővítéssel egy időben került átadásra egy megújuló energia előállítását is lehetővé tevő projekt. Ennek keretében a régi 20, illetve 30 éves kazánokat új, korszerű kazánokra cserélte a fürdő. A projekt másik eleme hőszivattyúk beépítése volt, melynek köszönhetően az eddig a Dunába eresztett, 30 fok körüli használt víz helyett a jövőben kb. 10 fokos vizet engednek a folyóba. A hőmérséklet-különbség hőmennyiségét a hőszivattyúkkal hasznosítják. Ezzel az energiával fűtik a teljes új részt, valamint a régi szárny jelentős részét. A projekt a KEOP pályázat keretén belül került megvalósításra, teljes összege: 147 millió Ft. A költségek 85%-át ez a pályázat biztosította, az önrészt a Főváros vállalta fel.Tipp: Izgalmas és érdekes cikkeket keresel? A Gyogyvizek.hu oldalán megtalálod!

Tetszett összeállításunk? Oszd meg barátaiddal is és csatlakozz Facebook-oldalunkhoz, vagy látogass el weboldalunkra, ahol hétről hétre újdonságokkal, nyereményjátékokkal várunk!! :)


Forrás: MTI / Rudasfurdo.hu

A cikkhez kapcsolódó ajánlás

 Jagello Hotel - Budapest
Már 10.100 Ft / fő / éjtől
 Hotel Bobbio - Budapest
Már 5.000 Ft / fő / éjtől
 Karin Hotel - Budapest
Már 6.300 Ft / fő / éjtől
Hirdetés


Minden jog fenntartva - Magyar Gyógyvizek és Szálláshelyek Kft.
2014 - 2015 | http://www.gyogyvizek.hu/