Természetes megoldás a hüvelyi fertőzések megelőzése érdekében!

Közzétéve: 2015 június 22.
Címkék: fertőzések, hüvelykúp, ladyvital

Természetes megoldás a hüvelyi fertőzések megelőzése érdekében! - Gyógyvizek.hu

Rémálom arra ébredni reggel, hogy valami nincs rendben velünk „odalent”! Viszket, ég, kellemetlen szagú és bővebben folyik, a pokolba kívánjuk az egészet és azonnal meg akarunk szabadulni tőle! Nem szívesen beszélünk róla senkinek, a nőgyógyászhoz sem szívesen megyünk, ezért inkább alternatív gyógymódokkal, megoldásokkal próbálkozunk a patikában, ahol viszont mindig annyian vannak és persze a patikus is jó hangosan faggat a tüneteinkről.

Tudjuk, hogy a nők kétharmada átesik életében legalább egyszer hüvelyi fertőzésen, mégis annyira kellemetlen ez az egész!
És most itt a nyár, amikor a meleg, a szorosabb ruházat, a strandok, kirándulások, utazások még inkább kedveznek a hüvelyi fertőzések kialakulásának. Az uszodák és strandok vizét a szigorú higiéniai szabályoknak megfelelően alaposan szűrik és tisztítják, ennek ellenére a fürdőzés után pár nappal mégis kiderülhet, hogy a felfrissülésen kívül néhány fertőzéssel is gazdagabbak lettünk. Kirándulásaink és utazásaink során pedig szintén figyelünk a higiéniánkra és tisztaságunkra, és annak ellenére is jelentkeznek a szörnyen kellemetlen, mindennapokat megnehezítő tünetek.

Bőrünk, illetve a különböző testnyílásaink, testfelületünk egésze, így a hüvely sem steril. Ez azt jelenti, hogy különböző baktériumok, kórokozók állandóan jelen vannak, viszont ha egészségesek vagyunk, akkor a szervezetünk megfelelő önszabályozása révén beállítja a normális egyensúlyt. Amint ez az egyensúly felborul, vagy akár, ha meggyengül az immunrendszerünk, a kórokozók elszaporodnak. A hüvelyben a legfontosabb, számunkra hasznos baktérium a tejsavat termelő laktobacillus, mely beállítja a hüvely enyhén savanyú kémhatását, így visszaszorítja az esetleg ott elszaporodni próbáló kórokozókat, megóvja a hüvelyhám sértetlenségét. A hüvelyi fertőzést előidéző kórokozók elszaporodása esetén ez az egyensúly felborul és a kellemetlen panaszok 1-2 napon belül jelentkeznek. A kórokozók lehetnek gombák, baktériumok, vírusok, különböző élősködők. Típusuktól függően eltérő tüneteket okozhatnak.


A leggyakrabban jelentkező panaszok: kellemetlen viszketés, erős csípő, égő, szúró érzés, hüvelyváladékozás, és a kellemetlen szagok. Sajnos az elhúzódó fertőzések, melyekkel későn fordulunk orvoshoz, nagyobb bajt is okozhatnak, illetve a kezelésük is sokkal bonyolultabb és hosszan tartóbb. Másrészt a hüvely felől felszálló fertőzésként méh- illetve petefészek gyulladást is okoznak!!!

Közösségi fürdők használata esetén néhány alapszabály betartása nagymértékben csökkentheti a fertőzések kialakulásának kockázatát:
 • menstruációs ciklus idején mellőzzük a strandolást!
 • közös használatú WC-k ülőkéjét amennyiben egy mód van rá messziről kerüljük el
 • minden fürdés előtt és után alaposan zuhanyozzunk le
 • WC használat előtt és után is mossunk alaposan kezet!
 • Ne időzzünk hosszasan vizes fürdőruhában a parton, cseréljük szárazra!
 • Kerüljük a műszálas fürdőruhák használatát.
Elkészült az első biológiai hüvelykúp, mely természetes segítség bizonyos fertőzések leküzdésében!

A Ladyvita biológiai hüvelykúp fertőtlenítő hatása által alkalmas lehet bakteriális, gombás és vírusos fertőzések megelőzésére, gyógyfürdők és uszodák utáni fertőtlenítésre, új ismeretlen partner esetén fertőzések megelőzésére, a tejsavháztartás helyreállítására. Alkalmazható húgyúti fertőzés, felfázás esetén, daganatok (HPV) kialakulásának megelőzése céljából.

Alkalmazási területei a kezelőorvos utasításának megfelelően:
 • Általános tisztítókúra, a tejsavháztartás helyreállítása (évi min. 6 alkalommal ajánlatos)
 • Húgyúti fertőzés, felfázás esetén
 • Betegségek, daganatok kialakulását (HPV) megelőző célból
 • A mikroflóra helyreállítása bizonyos gyógyszeres kezelések után (pl: antibiotikumok)
 • Hüvelyi váladékképződés, fertőzések, valamint a normál hüvelyi környezet helyreállítás kezelése
 • Ismeretlen eredetű hüvelyváladék képződés a hüvelyben, vagy enyhe illetve közepes súlyosságú baktérium vagy gombás fertőzés, melyekben általános fertőzés ellenes kezelés
 • Bakteriális, vírusos és gombás (Candida) fertőzések megelőzésére és kezelésére
 • Menstruáció vége előtt vagy után kialakuló helyi panaszok (hüvelyi szárasság, viszketés, égő érzés, fájdalom nemi közösülés alatt) kezelése vagy szisztémás hormonpótló kezelés esetén kiegészítő szerként
 • Új, ismeretlen partner esetén, fertőzések megelőzése céljából nem feltétlenül szükséges
 • Chlamydia trachomatis
 • Dysbacteriosis
 • Trichomonaskolpitis
 • Gardnerella
 • Egyéb coccusok
 • Gyógyfürdők és uszodák utáni fertőtlenítésre
ladyvital hüvelykúp érdekel a termék

 • Ez a készítmény csak természetes alapanyagokat tartalmaz, orvosi rendelvény nélkül kapható. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e készítmény körültekintő és szakszerű alkalmazása.
 • Nem tartalmaz tartósítószereket, kémiai mérgeket, benzalkoniumot.
Használati útmutató:
Ajánlatos az egyszer használatos kúpon az esti órákban, lefekvés előtt felhelyezni. Ügyeljünk arra, hogy egy betétet tegyünk az alsóneműbe. Fontos, hogy a kúp által lebontott váladék, tisztuló anyag ne szennyezze meg az ágyneműt. Egy kúra 5 napig tart. HPV esetén ajánlatos 2 hónapig minden nap minimum 1 kúp használata. Ha napi több alkalommal kívánja alkalmazni, akkor 6-8 óra legyen a két alkalmazás között. A két hónap kezelés után fontos, hogy egy citológiai kontroll vizsgálatra kerüljön sor. Nem szabad pl. egy P3-as eredménynél egy évet kihagyni a következő citológiai vizsgálatig, mivel a P3 stádium egy hónap leforgása alatt P4-esre rosszabbodhat! Fontos, hogy a partner is egy HPV vizsgálaton részt vegyen, mivel a visszafertőzés veszélye az első nemi érintkezésnél megtörténik! Ha a nő a citológiai vizsgálaton nem fertőzött, az még nem jelenti azt, hogy az élettárs nem HPV fertőzött! Ha a nő napról napra újra fertőződik, de az immunrendszere ezt a vírust, mint antigén felismeri és megsemmisíti, így ő immunis ezzel az egy típussal szemben, de a partner nem biztos, hogy nem fertőzött. A kúp menstruáció alatt is alkalmazható.

Mellékhatás:
A kúp fertőtlenítő hatása által egy tisztítási folyamat indul be a hüvelyben. Ez a váladék és a kúpban lévő segédanyag keveréke távozik. A kúp által elhalt baktériumok, gombák, vírusok és a váladék a kifél folyás közben irritáló hatással lehet a húgycsőre és a húgyhólyagra. Nagyon ritkán ez az irritáció, egy görcsös fájdalmat okozhat az érzékenyebbeknél. Ez az érzés másnapra megszűnik. A görcsös fájdalom esetén hársfavirág teával öblögessük a hüvelyt. Ez esetben minden második nap helyezzünk fel egy fél kúpot. Ha vöröses, véres folyást tapasztal, akkor a méhnyakszájnál, a hengerhámsejt réteg a felhelyezésnél megsérült (törékeny sejtréteg), ez egy pirosas és könnyen vérző réteg, ami a pirosas színt magyarázza, vagyis méhnyálka. Ez esetben Ön ezzel a váladékkal lett konfrontálva. Amennyiben a váladék irritációt okozott a húgycsővel szemben, mely fájdalmas reakciót válthat ki, ez esetben hársfatea öblögetés megnyugtatja az irritációt. A kúp hatóanyag a GrapeVitalgrapefruitmag koncentrátum.

Tárolás és Szavatosság:
A kúpot 5-30 ̊C szobahőmérsékleten, vagy hűvös helyen (hűtőszekrényben) tárolandó. A terméken feltüntetett szavatosságot figyelembe kell venni.

Hatóanyag:    Tartósítószert nem tartalmaz!
GrapeVital 45%-os grapefruitmag kivonat koncentrátum 10 mg, GrapeVital por 10 mg

Segédanyagok: Macrogolum, Polysorbatum,

Gyártó: GMR-Group AG Switzerland

Liszenszjog: Dr. Csabai Zsolt PhD
OGYI-23101-2/2010

A cikkben szereplő információk semmilyen körülmények közt nem helyettesíthetik a szakorvosi tanácsadást vagy kezelést. A www.gyogyvizek.hu minden felhasználójának nyomatékosan felhívja a figyelmét arra, hogy tüneteivel forduljon kezelőorvosához!


Hirdetés


Minden jog fenntartva - Magyar Gyógyvizek és Szálláshelyek Kft.
2014 - 2015 | http://www.gyogyvizek.hu/