Sófürdő a megfázás a nátha és a stressz ellen!

Közzétéve: 2014 november 18.

Sófürdő a megfázás a nátha és a stressz ellen! - Gyógyvizek.hu

Egyszerű salaktalanítás a mindennapokban: a só külső használatának jótékony hatása.

A salaktalanító sófürdőt rendszeresen lehet alkalmazni, mert a mérgek hatásainak elég intenzíven ki vagyunk téve az élelmiszerekben és a kozmetikumokban található mesterséges adalékanyagok miatt, illetve a nagyvárosi szennyezett levegő miatt.

A salaktalanító sófürdő hatásai elég széleskörűek. Használhatjuk bőrproblémák enyhítésére, kimerültség, alvászavarok és stressz esetén is. Igazából nem is kell hozzá más, mint egy fürdőkád, tiszta víz és 1-2 kg jó minőségű só. Használjunk tiszta NaCl-t vagy használhatunk himalája sót, tengeri sót vagy parajdi sót is, amiben más kedvező ásványi anyagok is találhatóak. A kúra nemcsak hasznos, de nagyon kellemes és egyszerű is, mert nem kell más tennünk, mint megmártóznunk a sós vízben. 20-30 perces fürdő a javasolt.


Ne használjunk semmilyen mesterséges kozmetikumot a vízben, hagyjuk a sót tisztán hatni. Ahol nagyon klóros a víz, ott mindenképp ajánlatos megszűrni a vizet egy felszerelhető zuhanyszűrővel, ami megvéd minket a klór roncsoló hatásától.

A salaktalanító sófürdő elkészítése:
A sófürdő minimum 1%-os koncentrációjú legyen. A hagyományos fürdőkádak átlagos űrtartalma 150 és 200 liter között mozog, tehát ha teleengedjük a kádat, akkor 1,5-2 kg sót használjunk. Minél erősebb koncentrációjú a sóoldat, annál erősebb a salaktalanító hatás.

A sót helyezzük a kádba és kezdjük felengedni forró vízzel, így oldjuk fel a sót. Ha később tesszük bele a sót, akkor nehezebben fog feloldódni, mert a fürdővíz már nem olyan forró. Ha a só feloldódott, állítsuk be a testünknek kellemes hőmérsékletűre a fürdővizet. Fokozhatjuk az élvezeteket, ha pár csepp természetes illóolajat, például levendulát adunk a vízhez. Kerüljük a fürdőhabot és bármilyen kozmetikumokat, elrontják a hatást.


Fürdés után nem kell leöblíteni a testet, csak itassuk fel a vizet puha törölközővel és pihenjünk fél órát. Hagyjuk hatni ezt a nagyszerű anyagot. Azt gondolhatnánk, hogy a sótól ki fog száradni a bőrünk, de a hatás pont ellentétes: bőrünk selymes és puha tapintású lesz tőle. Ezért a problémás száraz bőrt kezelhetjük sófürdővel.

Kinek ajánlatos a salaktalanítás sófürdővel:
Ajánlatos fogyókúrázóknak, azoknak, akik csak egyszerűen törődnek magukkal és néha megengednek maguknak egy kis kényeztetést. Stresszoldó hatású, ellazít. Megfázás, nátha esetén segít enyhíteni a panaszokat.

Ha nincs fürdőkádunk, akkor sincs minden veszve, készíthetünk ugyanis sós lábfürdőt. Ezzel is jó hatást érhetünk el.


Tipp: Izgalmas és érdekes cikkeket keresel? A Gyogyvizek.hu oldalán megtalálod!

Tetszett összeállításunk? Oszd meg barátaiddal is és csatlakozzFacebook-oldalunkhoz, vagy látogass el weboldalunkra, ahol hétről hétre újdonságokkal, nyereményjátékokkal várunk!! :)

Forrás:szabadonebredok.hu

A cikkhez kapcsolódó ajánlás

 Hunguest Hotel Flóra - Eger
Már 11.500 Ft / fő / éjtől
 Imola Udvarház - Eger
Már 8.500 Ft / fő / éjtől
 Hotel Ködmön Bor és Wellness - Eger
Már 15.750 Ft / fő / éjtől
Hirdetés


Minden jog fenntartva - Magyar Gyógyvizek és Szálláshelyek Kft.
2014 - 2015 | http://www.gyogyvizek.hu/