Rejtélyes gyógyítóerők nyomában!

Közzétéve: 2014 szeptember 25.

Rejtélyes gyógyítóerők nyomában! - Gyógyvizek.hu

Hogyan gyógyít egy hely? Ahhoz, hogy körültekintő választ tudjunk adni a kérdésre, ezek a különleges helyek hogyan segítenek a betegségek megelőzésében, az energiagyógyítás bonyolult rendszerében kellene elmerülnünk. A gyógyító helyekről szóló elméletek szerint a Földet és az embert is egyaránt elektromágneses jellegű erőtér, aura veszi körül. Az egyensúlyvesztés, majd később a betegségek jelei ugyanúgy megmutatkoznak az aurában, mint a testben. Foltok, rések, szakadások keletkeznek, amelyek nehezítik az öngyógyító mechanizmusokat. A különleges energiákat áramoltató helyek a hozzájuk fűződő legendák segítenek serkenteni a szervezet saját gyógyító folyamatait. Persze azért az is használ, ha hiszünk bennük.

A Földet testünkhöz hasonlóan energiavonalak hálózzák be. Ezeket másnéven meridiánoknak hívjuk. A vonalak találkozásában találhatók a csakrák, amik jótékony életenergiával töltik fel az élőlényeket, így minket embereket is. Ezek a gyógyító pontok, kedvelt helyszínek voltak a néphiedelem szerint. Sokszor szertartások céljaira szolgáltak, és vallási épületeknek, templomoknak, kolostoroknak adtak otthont.


Érdekes az a feltételezés, hogy a Föld és az emberi test között több párhuzam fedezhető fel. Testünk kétharmada víz, ugyanúgy, mint bolygónknak. De párhuzam nem csak így mutatható ki. A kínai gyógyítók már régen felfedezték az emberi test energiaáramlásait, a meridiánvonalakat. Ha az áramlás megszakad, az hat a fizikai testre is, és megbetegszünk. A Földet testünkéihez hasonló energiavonalak hálózzák be. Vannak, akik ezeket a Föld meridiánjainak, mások Szent György-, a keletiek Sárkány-, az angolok Ley-vonalaknak hívják. A Szent György vonalak behálózzák az egész Földet, de Magyarországon a háló sűrűbb, mint általában máshol. Ezek kereszteződésénél, akárcsak a testünkben, csakrák húzódnak, amelyek energiatranszformátorként működnek. A Föld csakrái életenergiával töltik fel az élőlényeket. Ez az energia szökőkútszerűen áramlik kifelé. Különböző csomópontjai már az ókorban is ismertek és keresettek voltak.

1. Föld szívcsakrája - Dobogókő:
Jelentősége a világhírű energiaközpontokéval: Stonehenge-ével, a görögországi delphoi jósdáéval vagy az egyiptomi Kheopsz-piramiséval vetekszik. Egyre több zarándok látogat Dobogókőre, járt már ott a kambodzsai és a laoszi láma, és buddhista szerzetesek is rendszeresen felkeresik. Kínai papok shaolin falut építettek a közelében, ami a Két bükkfa-nyeregtől nem messze, a Bund-forrás mellett található. Hamarosan irányítótáblák mutatják majd az utat az energiaközpontok és a szakrális helyek felé. Már elődeink is tisztában voltak a hely jelentőségével. Attila hun vezér legféltettebb területe ez volt a Kárpát-medencében. Egy legenda szerint a halála után a mennyei képe is megjelent itt. A Föld szívcsakrája pontosan a Rám-hegyen, a Ferenczy-sziklánál található. Aki felkeresi ezt a pontot, annak szervezete feltöltődik energiával, egészsége pedig megerősödik. Ha beteg, állítólag csodálatos gyógyulásban lehet része.


2. Mátraverebély - Szentkút:
A Nógrád vármegyében található csodás erejű gyógyforrás a helyi népemlékezet szerint Szent László táltoskirályunk lovának patája nyomából fakadt 1092-ben. Az ezt követő 100 év során történt valamikor az első gyógyulás, amikor a Szűzanya a Kisjézussal a karján megjelent egy verebélyi néma pásztornak és meggyógyította a forrás vizével. A kegytemplom mögötti hegyoldal barlangjaiban a XIII. század óta valaha remeték laktak. Erdő Péter esztergomi érsek 2006-ban a Nagyboldogasszony búcsún Nemzeti Kegyhellyé nyilvánította Szentkutat. A ferences rend jelenléte már a XIII. századtól kimutatható e zarándokhelyen. Jelenleg is ők teljesítenek itt szolgálatot.


3.  Pilisszentiván - Ördögszikla
A pilisszentiváni Ördögszikla alaphelyzetben 3 m szélességű sávjai is alkalmasak gyógyításra. A föld csakrái a legendák szerint a szikla tövében is kifejtik gyógyító hatásukat. Többen is beszámoltak arról, hogy a természeti képződményt még betegen látogatták meg, ám ottjártuk után javulást, sőt teljes felépülést tapasztaltak panaszaikból.


4. A tápiószentmártoni Attila-domb:
Az Attila-domb Tápiószentmártonban, a Kincsem Lovaspark területén fekszik szintén a Szent György-vonalak metszéspontjában. Hosszú időn keresztül a Blaskovich nemesi család birtokának része volt. Blaskovich Ernő is végzett ásatásokat, Atilla nagy király nyári palotája után kutatva. Gyógyító erejét véletlenül fedezték fel. Egy ló megbetegedett, látszott rajta, hogy hamarosan kimúlik. Állatorvos nem volt a közelben, így az állatot az Attila-domb mögé vitték, hogy a társai ne lássák a haldoklását. Néhány nap elteltével, csodák csodájára egészségesen vágtatott elő. Ma már emberek gyógyulnak itt. A betegség jellegétől függően 15-20 alkalommal 1-3 óra szükséges a teljes gyógyulásig. A domb látogatásához a tulajdonos beleegyezése szükséges.

Érdekesség: Az Attila-domb közelében nevelkedett és legelt a Blaskovich család büszkesége, a lóversenyzés történetében egyedülálló Kincsem nevű csoda-versenyló, aki 13 európai városban 54 versenyen indult, és minden alkalommal veretlen maradt.


5. Szentfa-kápolna:
Ha Dömösről, a hangulatos Duna-parti faluból felfelé indulunk a Királykúti úton, a Malom-patak kellemes csobogásától kísérve érhetünk el a Szentfa kápolnáig, melyet a hagyomány Mária jelenés helyszíneként őriz. A legenda szerint 1885-ben, május első vasárnapján jelent meg itt Mária egy bükkfán. Miután több szemtanú megerősítette a jelenést, a szent fát búcsújáró hellyé avatták. 


6. Vadálló-kövek:
A Vadálló-kövek a Prédikálószék gerincén helyezkednek el mintegy 500-600 m magasságban Dobogókő és a Dunakanyar között. A kövek anyaga vulkanikus eredetű, andezit. Mintegy 12 millió évvel ezelőtti vulkanikus működés eredményeként jöttek létre. Különleges alakú sziklái: a Nagytuskó, a Széles-torny, a Bunkó, Függőkő, a Felkiáltó jel és az Árpád trónja. A néphiedelem szerint a kövek között is érezhető a föld energiáinak gyógyító hatása.


7. Lenti -  Szent György Energiapark:
A nyugati határnál fekvő Lenti fürdője nemcsak gyógyerejű vízzel, hanem jótékony természetes sugárzással is rendelkezik. Ide építették a Szent György Energiaparkot, ahol a sétautak a Föld meridián- vonalai mentén haladnak. A lenti termálfürdő területén lévő Szent György Energiapark Európában egyedülállóvá teszi a lenti termálfürdőt, mivel olyan jótékony hatású energiavonalak találkozási pontjaiban fekszik, ahol a vendégek a gyógyvíz és e különleges energetikájú hely együttes hatása miatt hatékonyabban tudnak pihenni, feltöltődni, gyógyulni. A földsugárzások ezen típusát - az ún. Szent György vonalakat - a keleti kultúrákban sárkányáramoknak nevezték. 


8. Majki remeteség:
A legtöbb látogató, aki Majkra érkezik megfogalmazza, hogy a hely túl azon, hogy gyönyörű, egyedi és különleges, rendelkezik még valamiféle varázslatos kisugárzással is. Kiderítettük, hogy vajon mi okozhatja ezt az érzetet, és nem kis megdöbbenésünkre a felkért radiesztéták dupla Szent György vonal kereszteződést találtak, azaz csillag alakzatot, a lebontott templom helyén. A majki csillag alakzatnak a szokásosnál erősebb a hatása, így nem csoda, ha mindenki jól érzi magát a Remeteség területén. 


9. Gyula:
Az ország egyik legnagyobb erővonal-csomópontja található Gyulán. A vonal által képviselt jelentős energiatartalmú, pozitív polaritású erőtér jótékony hatású a betegségekkel küszködő szervezet ellenálló képességének növelésére, a regeneráló folyama­tok beindítására és fenntartására. Tapasztalatok szerint, ha egy beteg embert megfelelő geopatikus környezetbe helyeznek, állapotában rövid idő alatt jelentős változás lesz tapasztalható.Tipp: Izgalmas és érdekes cikkeket keresel? A Gyogyvizek.hu oldalán megtalálod!

Tetszett összeállításunk? Oszd meg barátaiddal is és csatlakozz Facebook-oldalunkhoz, vagy látogass el weboldalunkra, ahol hétről hétre újdonságokkal, nyereményjátékokkal várunk!! :)


Forrás: Gyogyvizek.hu / Wikipédia 

A cikkhez kapcsolódó ajánlás

 Termál Kemping Apartmanházak - Harkány
Már 5.875 Ft / fő / éjtől
 Kehida Termál Hotel - Kehidakustány
Már 14.800 Ft / fő / éjtől
 Kehida Termál Hertelendy Ház - Kehidakustány
Már 16.800 Ft / fő / éjtől
 Kehida Termál Élményfalu - Kehidakustány
Már 6.416 Ft / fő / éjtől
Hirdetés


Minden jog fenntartva - Magyar Gyógyvizek és Szálláshelyek Kft.
2014 - 2015 | http://www.gyogyvizek.hu/