Pillanatkép 5 kedvelt fürdő életéből!

Közzétéve: 2014 szeptember 2.

Pillanatkép 5 kedvelt fürdő életéből! - Gyógyvizek.hu

Olykor minden szónál többet ér néhány jó kép. Galériáinkban ízelítőt adunk öt magyar fürdő hangulatából, momentumaiból, amik sok mindent elárulnak. Ezen a héten is betekintést nyerhetünk csendes, zöldövezettel körülvett, családias fürdőkbe, Makótól a fővárosig.

1. Dagály Termálfürdő, Strandfürdő és Uszoda - Budapest:
A fürdő 1948-ban nyitotta meg kapuit. Vízbázisát akkoriban az 1944-ben fúrt kút biztosította, amellyel végre hasznosították a Duna medre alatt lelt, és a Duna vizébe elfolyó termálvizeket. Jelenleg 3 helyről kapja vízét, a margitszigeti Magda kútból, a Széchenyi Gyógyfürdő kútjából és a helyben található Béke kútból. A korábbi években „amikor a Dunai hajózás még virágzott” a Dunán hajóval is meg lehetett közelíteni a fürdőt. 10 darab medencéje között vannak termál medencék, gyermek medencék, élménymedencék is egyaránt. Az élménymedence számos szolgáltatást - pl. sodrófolyosó, pezsgőágy, whirlpool, nyakzuhanyok, buzgárok, tocsogós napozók - nyújt a fürdeni vágyóknak. A belépőjegyár tartalmazza a szaunák használatát is. További információért, KATTINTS IDE illetve a KÉPRE!

Belépő: 
 • Felnőtt belépő, szekrény használattal, egész napra ( munkanapokon) : 2.400.- Ft
 • Gyerek (3-14), diák és nyugdíjas belépő ( munkanapokon) : 1.900.- Ft
 • 2 órás gyerek úszójegy (hétfő 06:00-tól szombat 12:00-ig vásárolható) : 1.000.- Ft

2. Szent Erzsébet Gyógyfürdő - Mórahalom
A létesítmény több fedett és szabadtéri gyógymedencéjében (35-39 °C) valóban megmártózhat az egészségben. Az Erzsébet gyógyvíz és az Árpád gyógyvíz egyaránt alkalmasak kopásos és gyulladásos izületi, illetve gerincbetegségek, izomreuma, valamint nőgyógyászati megbetegedések kezelésére. Ebben az évben további két gyógyvízzel gyarapodott Mórahalom. A Szent László gyógyvíz és a Hunyadi Mátyás gyógyvíz egyaránt jelentős mennyiségű ásványi anyag tartalommal rendelkeznek. További információért, KATTINTS IDE illetve a KÉPRE!

Belépő:
 • Felnőtt napi jegy : 1.990.- Ft
 • Diák- és korkedvezményes jegy (6 – 18 éves korig (illetve nappali tagozatos tanuló estén) diákjegy vásárolható. Korkedvezményes jegy vásárlásra csak a 60 év feletti nyugdíjas személy jogosult!) : 1.490.- Ft

3. Thermal Spa - Siklós:
Ahogy hidegebbre fordul az idő kényeztesd magad, ajándékozd meg szervezeted a szaunavilág utánozhatatlan és egészségvédő hatásával. A fürdő, már most is színes programkínálatot mutat: élőzenei koncertek, gitárestek, borkóstolók, szépségverseny, műsorforgatások, vetélkedők helyszínévé vált. A vízben pihenés, vagy akár úszás, napozás nyújtotta élmény mellett számtalan sportolási lehetőség vár minket, röplabdapálya, lábtenisz pálya, homokos focipálya. További információért, KATTINTS IDE illetve a KÉPRE!

Belépő:
 • Felnőtt napijegy (hétköznap) : 2.600.- Ft
 • Felnőtt belépő 17 órától : 1.300.- Ft
 • Nyugdíjas / diák napijegy : 2.100.- Ft
 • Nyugdíjas / diák 17 órától : 1.100.- Ft

4. Makói Gyógyfürdő - Hagymatikum
A makói gyógyvíz alkáli hidrogénkarbonátos jellegű, enyhén sárgás színű, 41 Celsius fokos hévíz. A termálvíz gyógyításra kiválóan alkalmas. Többek között az ízületi és gerinckopásos betegségek, a lágyrészreumatizmus, az idült ízületi gyulladás, az ideggyulladás az idegfájdalom, az idegbénulás valamint a sorvadt izmok kezelésére, gyógyítására. További információért, KATTINTS IDE illetve a KÉPRE!

Belépő:
 • Felnőtt fürdőbelépő : 2.200.- Ft
 • Nyugdíjas, Diák, Gyermek : 1.700.- Ft


5. Cegléd Gyógyfürdő és Szabadidőközpont:
Kül- és beltéri medencék: a gyógymedencéktől a látvány-medencékig, a gyermekmedencéktől az úszómedencéig, összesen tíz medencével, közel 1400 m2 vízfelülettel biztosítja a gyógyászati és wellness programokat. A több szintes fedett épületben egész éves nyitva tartással: élménymedence, két ülőmedence és egy gyermekmedence, gyógytorna medence, súlyfürdő, tangentor-kádak, tornaterem, gyógy- és wellness masszázs, fizikoterápiás kezelések, szauna szolgálja a gyógyulást, a felüdülést, a kikapcsolódást. 19000 m2 virágos park és ligetes sétány csábít barangolásra. További információért, KATTINTS IDE illetve a KÉPRE!

Belépő:
 • Felnőtt napi : 1.900.- Ft
 • Kedvezményes jegy : 1.500.- Ft

TIPP: Izgalmas és érdekes cikkeket keresel? A Gyogyvizek.hu oldalán megtalálod! Tetszett összeállításunk? Oszd meg barátaiddal is és csatlakozz Facebook-oldalunkhoz, vagy látogass el weboldalunkra, ahol hétről hétre újdonságokkal, nyereményjátékokkal várunk!! :)

Forrás: Gyogyvizek.hu

A cikkhez kapcsolódó ajánlás

 Royal Panzió - Cserkeszőlő
Már 6.500 Ft / fő / éjtől
Hirdetés


Minden jog fenntartva - Magyar Gyógyvizek és Szálláshelyek Kft.
2014 - 2015 | http://www.gyogyvizek.hu/