Öt különleges fürdő Európában, amit látni kell!

Közzétéve: 2015 április 25.
Címkék: fürdő, külföld, top10, utazás

Öt különleges fürdő Európában, amit látni kell!  - Gyógyvizek.hu

A német maximalizmus egyik tökéletes remekműve a minden szegletében igényes eleganciájával hódító csodálatos Wiesbaden, amely 26 forrásával a gyógyfürdőzés igazi paradicsoma. A város legragyogóbb ékköve a patinás Kaiser- Friedrich Gyógyfürdő. A pompás fürdőpalotában a modern luxus és a múlt atmoszférájának tökéletes ötvözetével találkozhatnak itt a vendégek. Az ókori római gőzfürdő területére épített luxuskomplexum kapuin belül egy minden igényt kielégítő gyógy- és wellnessoázis tárul a szemünk elé egyedi stílusú köntösben.


Az Tirrén tenger hullámai által körül ölelt Nápolyhoz közeli Ischia elbűvölő szigetvilága igazi mediterrán ékszerdoboz. A zöld szigetnek is nevezett vulkáni eredetű terület azonban nem csak a tenger, hanem gyógyvizének köszönhetően is népszerű. A sziget legnagyobb termálparkja, a Posseidon 22 medencével várja a vendégeit. A termálvízben és gyógyító iszapban gazdag sziget fürdőbirodalmába olyan különlegességekkel találkozhatunk, mint a tufába ágyazott természetes szauna vagy a japán fürdő, amely a testet és lelket is ellazító meditálásra is szolgál. A tengerre nyíló bámulatos panorámát pedig az aranyparton napozva is élvezhetjük.


Ausztria legegyedibb gyógyfürdője a stájeroroszági Bad Blumau, amely a kortárs építészet egyik páratlan fellegvára is egyben. Az extravagáns épület egy varázslatos és gyógyító vizi birodalmat rejt. A színek és extrém formák kavalkádjában úszó belső terek növényekkel körül ölelt medencéket rejtenek, a tágas tereket pedig zegzugos folyosók és kis titkos helyek teszik még varázslatosabbá. A színes boltívekkel fedett és mozaikos oszlopokkal elválasztott gyógymedencék nem csak értékes ásványi anyagaikkal gyógyítanak, hanem pozitív energiáikkal is.


Az Európa első gyógyhelyeként számon tartott csehországi Karlovy Varyban ősi hagyománya van a termálfürdőzésnek. A több mint 300 forrásnak köszönhetően számos fürdő található a történelmi városban. A gyógyuláshoz és a regenerálódáshoz ideális miliőt biztosít a város épített környezete is. Bár a legrégebbi Császárfürdőben ma már kaszinó működik, viszont a III. számú fürdő mai napig a gyógyulást szolgálja, nem mindennapi élményben lehet itt részünk, hiszen még egy gyönyörű koncertterem is a tökéletes kikapcsolódást szolgálja. A fürdőzésen kívül a világszerte híres cseh sört és a Becherovkát sem szabad kihagynunk.


A svájci hófödte hegycsúcsok közt pazar természeti környezetben várja vendégeit az exklúzív élményt nyújtó Burgerbad, ahol a fürdőzés egyedülálló dimenziójába léphetünk, hiszen nem mindennapi élményt nyújt a párolgó medencék óvásából figyelni a gigászi természetet megtestesítő hatalmas hegyormokat. A gyógyító víz itt nem a szokványos módon keletkezik, hiszen a hólé és a föld alatti páratlan közeg találkozásából születik meg az értékes víz.Tipp: Izgalmas és érdekes cikkeket keresel? A Gyogyvizek.hu oldalán megtalálod!


Tetszett összeállításunk? Oszd meg barátaiddal is és csatlakozz Facebook-oldalunkhoz, vagy látogass el weboldalunkra, ahol hétről hétre újdonságokkal, nyereményjátékokkal várunk!!

Forrás: L.Réka / gyogyvizek.hu 


A cikkhez kapcsolódó ajánlás

 Nefelejcs***Superior Hotel - Mezőkövesd
Már 8.750 Ft / fő / éjtől
Hirdetés


Minden jog fenntartva - Magyar Gyógyvizek és Szálláshelyek Kft.
2014 - 2015 | http://www.gyogyvizek.hu/