Mire jó a SZÉP-kártya és hol használhatom fel?

Közzétéve: 2014 július 17.
Címkék: egészségügy, élményfürdő, gasztronómia, gyógyfürdő, kedvezmény, kultúra, szép-kártya, wellness

Mire jó a SZÉP-kártya és hol használhatom fel? - Gyógyvizek.hu

Akik használják a SZÉP-kártyát, tudhatják, hogy a szálláshelyeken mindhárom kártya-zsebben lévő összeg felhasználható a szálláshely-szolgáltatás kifizetésére. 2013. július 1-től a gyógyfürdő- és strandbelépő is fizethető bármelyik zsebből.

A SZÉP-kártya három alszámlát tartalmaz: Vendéglátás, Szálláshely és Szabadidő. A Szálláshely zsebben lévő összeg felhasználható belföldi szálláshely és utazásszervezési szolgáltatásokra, a Vendéglátás alszámla összegéből fizethető éttermi és egyéb vendéglátás, a Szabadidő alszámla pedig felhasználható egészségügyi szolgáltatásokra, kulturális programokra, szabadidős és sporteszközök kölcsönzésére stb.

A szálláshely szolgáltatások voltak ezidáig abban a kivételes helyzetben, hogy mindhárom alszámláról fizethettünk értük, és ehhez csatlakozik 2013 július 1-től a strandbelépő is. Az eddigi jogszabályi megfogalmazás szerint csak a Szabadidő zseb volt felhasználható a gyógyfürdő- és strandbelépő kiegyenlítéséhez.

A Magyar Fürdőszövetség lobbijának hatására döntött úgy a Nemzetgazdasági Minisztérium, hogy jogszabályba foglalja az új lehetőséget. Az indoklás szerint az új cafeteria rendszer bevezetése óta több, mint 30%-kal esett vissza az utalványforgalom, és a fürdőfejlesztések szinten tartása megköveteli, hogy minél többen használják ki SZÉP-kártyájukat fürdőlátogatásra. Ez a célt népegészségügyi szempontból is fontosnak tekintik.

Egy másik lényeges változás, amelyre egy szegedi adótanácsadó iroda felhívja a figyelmet, hogy valamennyi, a szálláshelyen igénybe vehető szolgáltatást ki lehet fizetni SZÉP-kártyáról, nem csak a szálláshely szolgáltatást. Így például a szálláshelyen igénybe vehető masszázs vagy fodrászat is fizethető a Szálláshely alszámláról. Szintén a szabadidő aktív, egészséges eltöltését szolgáló újdonság, hogy sportrendezvények nevezési díja is fizethető lesz a kártyával.

A kártyával kapcsolatos változások 842 ezer kártyabirtokost érintenek. Fontos (!), hogy minden esetben előre tájékozódjunk, hogy az adott szállás, fürdő, étterem, szolgáltatás fiezthető-e SZÉP-kártyával!

Mutatunk 10 fürdőt, ahol fizethetünk SZÉP-kártyánkkal:

1. Zsóry Gyógy- és Strandfürdő - Mezőkövesd:


2. Demjéni Thermálfürdő és Aqua-park - Demjén:


3. Berekfürdői Termál- és Strandfürdő:


4. Eger Termálfürdő:


5. Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő - Győr:


6. Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark - Lenti:7. Szent Gróth Termálfürdő - Zalaszentgrót:


8. Püspökladányi Gyógyfürdő:


9. Komáromi gyógyfürdő - Komárom:


10. Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő - Sárvár:
Tipp:
Tetszett összeállításunk? Oszd meg barátaiddal is és csatlakozz Facebook-oldalunkhoz, vagy látogass el weboldalunkra, ahol hétről hétre újdonságokkal, nyereményjátékokkal várunk!! :)

Forrás: gyogyvizek.huA cikk az EU-TAX Könyvelőiroda segítségével készült.

A cikkhez kapcsolódó ajánlás

 Jagello Hotel - Budapest
Már 10.100 Ft / fő / éjtől
 Hotel Bobbio - Budapest
Már 5.000 Ft / fő / éjtől
Hirdetés


Minden jog fenntartva - Magyar Gyógyvizek és Szálláshelyek Kft.
2014 - 2015 | http://www.gyogyvizek.hu/