Levegőből napi 1000 liter tiszta vizet gyártó szélturbina

Közzétéve: 2014 július 3.
Címkék: külföld, tudomány

Levegőből napi 1000 liter tiszta vizet gyártó szélturbina - Gyógyvizek.hu

Megoldódhat a sivatagos területen lakók vízellátása. Egyes sivatagi területeken már tesztelik azt az új találmányt, mely képes tiszta vizet kivonni a levegőből egy szélturbina segítségével. Az Eole Water nevű cég az Abu Dhabi térségében található sivatagban valósította meg ezt a fejlesztést.A földre szerelt prototípus vizsgálatai azt mutatják, hogy a berendezés 1000 liter tiszta ivóvizet képes előállítani naponta. A tesztek Mussafah-ban, Abu Dhabi külvárosában kezdődtek, és az eredmények rendkívül bíztatóak.
Afrikában rengeteg ember nem jut tiszta, iható vízhez.

Az enrgiaválság után a világ következő nagy problémáját a felhasználható vízkészlet feletti rendelkezés joga adhataja. A víz egyre nagyobb érték. A folyók szennyezettek, a forrásvíz az egyszerű halandó számára elérhetetlen, lassanként a csapvíz ihatatlan, A palackos víz meg egyre drágább. Lassan eljutunk oda, hogy a tiszta levegőt is pénzért lehet kapni. Kínában már beköszöntött ez a kor.


Az Eole Water cég találmánya ennek a tendenciának veheti elejét. Amikor a tiszta víz minden ember számára alanyi jogon elérhető lesz, akkor az emberiség nagy lépést tett a konfliktusmentes jövőjéért.Forrás: costadelsolmagazin.com

A cikkhez kapcsolódó ajánlás

 Kehida Termál Hotel - Kehidakustány
Már 14.800 Ft / fő / éjtől
 Kehida Termál Hertelendy Ház - Kehidakustány
Már 16.800 Ft / fő / éjtől
Hirdetés


Minden jog fenntartva - Magyar Gyógyvizek és Szálláshelyek Kft.
2014 - 2015 | http://www.gyogyvizek.hu/