Lebilincselő csillagtúra Budapest körül

Közzétéve: 2015 április 13.
Címkék: bazilika, budapest, csillagtúra, dobogókő, esztergom, gasztronómia, kirándulás, sétahajó, szentendre, természet, várjáték, visegrád

Lebilincselő csillagtúra Budapest körül - Gyógyvizek.hu

Egy fővárosi kirándulás nem kell, hogy csak a nyüzsgő nagyvárosról szóljon, hiszen akár egy nap alatt is számtalan Budapesthez közeli egyedi természeti- és kulturális szépségekben gazdag helyet látogathatunk meg gyalogosan, tömegközlekedéssel, de akár hajóval is. Aki szeretné mindezt felfedezni, annak egy kivételes csillagtúrát ajánlunk most.

Budapestről a H5-ös jelzésű HÉV-vel a Batthyányi téri végállomásról indulva alig 40 perc alatt érkezünk Szentendrére. A festői szépségű kis település a Dunakanyar kapujában, pazar természeti környezetben helyezkedik el. Szentendre, a művészetek és a kultúra hangulatos kis falucskája, amelynek elbűvölő légköre már az első pillanatban rabul ejti az embert. A macskaköves utcákon sétálva a különböző stílusú templomok, barokk épületek, a számtalan műemlék, galéria és múzeum által körül ölelt terek a párizsi művésznegyed, a Montmartre felszabadító, művészi miliőjét idézik meg. A város fő terén mindenképp érdemes megpihennünk az egyik romantikus hangulatú kávézó teraszán, ahol teljes valójában tapasztaljuk meg Szentendre pozitív kisugárzását és páratlan atmoszféráját. A város egyedülálló kiállítása a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, ahol nem csak a hagyományos népi építészetet, hanem felmenőink életmódját is megismerhetjük. Feledésbe merült mesterségek, szokások és egy letűnt, archaikus világ bűvöletbe ejtő ősi erejével találjuk itt szembe magunkat. Szentendre országunk egyik leghangulatosabb városaként felejthetetlen órákat ígér az ide látogatóknak.


Szentendréről ismét a H5-ös HÉV járattal folytatjuk utunkat Pomázig, ahonnan autóbusszal érhető el a Pilisszentkereszt, Dobogókő hegytető állomás, amely a következő célpontunk. Dobogókő a Visegrádi hegység legmagasabb és egyben leglenyűgözőbb pontjaként a túrák szerelmeseinek igazi Mekkája. Olyan extrém terepekkel találkozhatunk itt, mint a Rám szakadék, ahol a természet hatalmassága tárul a szemünk elé, a kapaszkodókkal és létrákkal felszerelt kőtenger vízeséseivel és egyedülálló természeti képződményeivel rendkívüli kalandjárásra invitálja a bátor turistákat. Őseink szerint Dobogókő az a pont, ahol „az Ég és a Föld összeér”, míg az ezoterikus szemléletmód azt vallja, hogy ezen a misztikus területen van „bolygónk dobogó szíve”, vagyis spirituális szempontból olyan kitüntetett helyet csodálhatunk itt meg, amely nyugalommal és pozitív energiával tölti fel az ide látogatókat, amit az is megtapasztalhat aki nem hisz az ezoterikus tanokban, hiszen a friss levegő és a lélegzetelállító természet gyógyító hatása megkérdőjelezhetetlen.


Dobogőkőről közvetlen autóbuszjárattal mintegy fél óra alatt Esztergomba érkezünk. A Duna parti település történelmünk egyik központi helyszíne, és egyben országunk egyik legmagávalragadóbb városa is. A számtalan műemlék közül kihagyhatatlan élményt nyújt a pompás klasszicista stílusú Esztergomi bazilika, amely egyben Magyarország legmagasabb épülete is. A székesegyház kupolájából csodálatos panoráma tárul a látogatók elé, míg a templom belső terében a királyi koronázási ékszereket is megcsodálhatjuk. Ha megéheztünk, a bazilika dombja alatt, a Prímás Pince Étterem Esztergom történelmi nagyságát megidézve, igazi autentikus hangulattal várja a vendégeit. A hagyományos nemzeti és a modern gasztronómiai elemek páratlan ötvözésével találkozhatunk az étlapon, amelyeket a harmonikus ízvilágú borok még tökéletesebbé tesznek. A pince ódon falai között kapott helyet a Borvidékek alagútja nevű kiállítás is, ahol a borkóstoláson kívül megismerkedhetünk a bódító nedű készítésének fortélyaival és eszközeivel is.


Esztergomból akár a Duna hullámain is utazhatunk egészen Budapestig, azonban érdemes Visegrádon is elidőznünk egy kicsit, hiszen az élő középkor gyönyörű városa is csodálatos látnivalókkal kecsegtet. Igazi időutazásra invitálja vendégeit a Duna kanyar szívében elterülő város, a vár ódon épülete és a vadregényes környezet régmúlt idők emlékét idézi meg. A középkori várjátékok korhű helyszínéül is szolgál a hatalmas kőfalak, tornyok, erődítmények és paloták rejtélyes közege. A történelem és a természet szerves együttélésének páratlan példája Visegrád, ahol a műemlékek és a túrák szerelmesei egyaránt megtalálják kedvenc időtöltésüket.


A nap végén, a misztikus, királyaink szellemét megidéző kisvárost elhagyva ismét vízre szállhatunk, hogy megcsodáljuk a Dunát és a kivilágított partszakaszok pompáját. A különleges sétahajókázás végső úti céljaként pedig Budapest éjszakai fényei fogadják a csillagtúra vándorait.

Tipp: Izgalmas és érdekes cikkeket keresel? A Gyogyvizek.hu oldalán megtalálod!

Tetszett összeállításunk? Oszd meg barátaiddal is és csatlakozz Facebook-oldalunkhoz, vagy látogass el weboldalunkra, ahol hétről hétre újdonságokkal, nyereményjátékokkal várunk!!

Forrás: L.Réka / gyogyvizek.hu


A cikkhez kapcsolódó ajánlás

 Jagello Hotel - Budapest
Már 10.100 Ft / fő / éjtől
 Hotel Bobbio - Budapest
Már 5.000 Ft / fő / éjtől
 City Hotel Unio - Budapest
Már 4.000 Ft / fő / éjtől
Hirdetés


Minden jog fenntartva - Magyar Gyógyvizek és Szálláshelyek Kft.
2014 - 2015 | http://www.gyogyvizek.hu/