Különleges állatokkal és egyedülálló élővilággal ismerkedhetünk meg a hazai állatkertekben

Közzétéve: 2015 április 27.
Címkék: állatkert, család, kikapcsolódás, top10

Különleges állatokkal és egyedülálló élővilággal ismerkedhetünk meg a hazai állatkertekben - Gyógyvizek.hu

A tavasz beköszöntével és a természet újjáéledésével újra célba vehetjük családunkkal az állatkerteket, ahol a lenyűgöző élővilágon kívül változatos szórakozási lehetőségek, egyedi programok is várnak. Az Aranyos koalák, az ormányos óriások, a szavannák patásai, az ázsiai vadkutyák, a ragadozó tigrisek, a hosszúnyakú csodaállatok, a mézimádó barnamackók, az ősi magyar pusztai állatok és sok más érdekes élőlény csodálatos világát felvonultató parkokat szeretnénk a következőkben bemutatni.

A Fővárosi Állat- és Növénykert, amely országunk legrégebbi állatkertje, igazi Föld körüli útra invitálja vendégeit, a patinás környezetben hét kontinens érdekes állat- és növényvilágával ismerkedhetünk meg. Budapest tüdeje, a Városliget ad helyet a különleges parknak, ahol több mint hétszáz állatfaj és kétezer egyedi növény reprezentálja bolygónk színes élővilágát. Az izgalmas és tanulságos állati túrán kívül egyedi családi szabadidős programokkal is kedveskedik a kert a látogatóinak, a Holnemvolt Park egy varázslatos mesebirodalomba repíti a gyerekeket és a felnőtteket is. A fantasztikus létesítmény kapuin belül különböző körhinták, barlang- és hullámvasút, elvarázsolt kastély és mesecsónak is várja a kalandvágyó gyerekeket. A mókás programokon kívül a játszva tanulás is fontos szerepet kap az állatkert életében, amelyhez tökéletes helyszínt nyújt a Varázshegyen működő Kölyöklabor, ahol a gyerekek szórakoztató kísérletek keretén belül ismerkednek meg a kémia tudományának rejtelmeivel. Az állatsimogatáson, a lovagláson, az izgalmas állatbemutatókon, a gondozók érdekes előadásain és a látványetetéseken kívül egyedi programok is megrendezésre kerülnek az állatkert kapuin belül, amelyeknek köszönhetően többek közt a kulisszák mögé is bekukucskálhatunk. A különleges éjszakai séta során minden titok feltárul, hiszen a sötétség bűvös leple alatt fedezhetjük fel az állatok rejtélyes világát.


A Debreceni Nagyerdő már önmagában olyan egyedi természetvédelmi terület, ahol számtalan különleges állat és növény él, a páratlan szépségű környezetben elhelyezkedő állat- és növénykert pedig a csodálatos, olykor ijesztő, de mindenképp káprázatos élővilágot hozza el nekünk a világ összes tájáról. Ebben a parkban több olyan állatot is megtekinthetünk, amelyekkel sehol máshol az országban nem találkozhatunk, a botanikus kert pedig a növényvilág legizgalmasabb arcát mutatja be a látogatóinak, így a húsevő bemutatón megismerkedhetünk a növényi ragadozók lélegzetelállító képességével. Kivételes élményt nyújt a gyerekek számára a mini szafari, amely során egy kisvonaton robogva csodálhatják meg a különleges állatokat. A parkon belül működő Ludas Matyi Vidámparkban a nosztalgikus hangulatú retro dodzsemeknek és a műemlék jellegű lovasforgónak köszönhetően a felnőttek is újra élhetik gyerekkorukat. Igazi kuriózum a Toldi híres neves alakjait éltre keltő panoptikum is.


Országunk állatkertjei között igazi unikum a Veresegyházi Medveotthon, amely a mai napig Közép- Európa egyetlen medvemenhelye. A Budapesttől alig 40 kilométerre található egyedi parkban tökéletesen kialakított természetes környezetükben figyelhetjük meg az erdélyi és a távoli kamcsatkai mackókat. A barlangokkal és tavakkal berendezett hatalmas erdős terület a 39 ragadozón kívül az itt élő mosómedvéknek és farkasoknak is igazi otthont nyújt. Az állatok természetes viselkedéséről és életmódjáról olyan egyedi képet kapunk ebben a parkban, amivel egyébként csak a tényleges élőhelyeiken találkozhatnánk. A medveotthon igazi családbarát létesítményként a legkisebb vendégeinek játékmotort is biztosít, hogy még érdekesebb legyen az izgalmas medveles. Az állatetetés során pedig kideríthetjük azt is, hogy vajon tényleg szeretik e mackók a mézet. A hatalmas terület minden kis szeglete tartogat rejtélyeket, így érdemes egy teljes napot eltölteni Veresegyházán, az elemózsiánkról pedig az ízes ételek birodalma, a Fatálas Étterem gondoskodik.


Az egzotikus élővilágot bemutató létesítményeken kívül különleges élményt nyújt a nem kevésbé érdekes ősi magyar állat- és növényvilágot életre keltő Pusztai Állatpark, amely a hortobágyi végtelen síkság egyik színes foltja. Olyan érdekes háziállatokkal találkozhatunk itt, mint az erdélyi kopasznyakú tyúkok, a parlagi kecskék és szamarak, rackák és mangalicák, hucul lovak, magyar szürke marhák vagy a dagonyázó házi bivalyok. A gyerekek nagy örömére állatsimogatásra is lehetőség van itt, így mindenki kiválaszthatja és közelebbről is megismerheti kedvencét. Az állatvilágon kívül a tradicionális magyar életmóddal is megismerkedhetünk itt. A hagyományőrző játszótér, az egyedi, tájjellegű fajátékok tömkelegével várja a legkisebbeket is. A Pusztai virtus elnevezésű program keretén belül a felnőttek kipróbálhatják a pásztorok mindennapi tevékenységeit, a gyerekek pedig kézügyességüket és kreativitásukat tesztelhetik a kézműves foglalkozásokon belül. A Kamilla ház az ősi magyar konyhaművészet kis birodalmaként lehetőséget nyújt arra, hogy magunk készítsük el a kemencében sült vagy bográcsban főtt finomságokat.


Nektek melyik a kedvenc állatparkotok?

Tipp: Izgalmas és érdekes cikkeket keresel? A Gyogyvizek.hu oldalán megtalálod!


Tetszett összeállításunk? Oszd meg barátaiddal is és csatlakozz Facebook-oldalunkhoz, vagy látogass el weboldalunkra, ahol hétről hétre újdonságokkal, nyereményjátékokkal várunk!!

Forrás: L.Réka / gyogyvizek.hu 


A cikkhez kapcsolódó ajánlás

 Hotel Délibáb - Hajdúszoboszló
Már 23.000 Ft / fő / éjtől
 Hunguest Hotel Hőforrás - Hajdúszoboszló
Már 14.950 Ft / fő / éjtől
 Hotel Négy Évszak superior - Hajdúszoboszló
Már 6.900 Ft / fő / éjtől
 Hotel Korona - Hajdúszoboszló
Már 9.500 Ft / fő / éjtől
Hirdetés


Minden jog fenntartva - Magyar Gyógyvizek és Szálláshelyek Kft.
2014 - 2015 | http://www.gyogyvizek.hu/