Koncertek, kiállítások és gasztronómiai programok Vas megyében július 20-tól

Közzétéve: 2015 július 21.
Címkék: kiállítás, kikapcsolódás, koncert, program

Koncertek, kiállítások és gasztronómiai programok Vas megyében július 20-tól - Gyógyvizek.hu

  • Sportesemények, gasztrofesztivál, Gyógy-Bor Napok, operett gála és koncertek várnak mindenkit július 20-tól Vas megyében!

Zenés délután a Zenélő udvarban - JÚLIUS 25.

Cák - A Zenés Nyári Délután szervezői szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt július 25-én 16 órára a Zenélő udvarba (Fő utca 7.). Ezúttal Kegye János pánsípművész koncertjét hallhatják. A belépés díjtalan, az adományokat a cáki gyermekek nyári táboroztatására fordítják.

Nyári operett gála lesz a főtéren - JÚLIUS 24.

Répcelak – Július 24-én 19 órától Simon Andrea és Savanyu Gergely, a Soproni Petőfi Sándor Színház művészeinek előadásában Álom, álom édes álom című operettgálával várja az érdeklődőket a főtéren – újabb nevén a Radó Kálmán téren – a művelődési központ.A zenés nyári esték programsorozatát az új tér megszületése óta honosították meg Répcelakon. Az idei három estén elsőként a Lego zenekar adott koncertet.

A hatodik nap után a zöld asztalon - JÚLIUS 23.

Kőszeg – Gergye Krisztián, a kortárstánc-élet nemzetközi kontextusban is jegyzett személyisége az idén „A zöld asztal-projekt” második felvonásával érkezik a Kőszegi Várszínházba. Ő a rendező, koreográfus, látványtervező, de táncosként is részt vesz az előadásban. A július 23-án (csütörtök) 20.30-kor kezdődő esten az Imágó Tánctársulás is fellép: Nemes Szilvia „A 6. nap után” című koreográfiáját láthatja a társulattól a közönség. Július 25-én a Spirit Színház a Cabaret című musical-klasszikust játssza a várudvaron, Torres Danival (Konferanszié), Dér Henivel (Sally Bowles), Jantyik Csaba rendezésében. Történet egy olyan korból, amikor „annyira nem lehet hinni semmiben, hogy az ember bármit elhisz, ami ad egy percnyi örömöt”.

Öt nap bor, kultúra és gasztronómia - JÚLIUS 22.

Bük - Még egy fontos jubileumot tartogat a nyár a bükiek számára. Július 22-étől 26-áig tizedik alkalommal rendezik meg a fürdőnél a Büki Gyógy-Bor Napokat, illetve Gasztrofesztivált. A programsorozat tavaly elnyerte a nyugat-dunántúli régió kiemelt kulturális- és örökségturisztikai rendezvénye címet. Az ötnapos fesztiválon a magyar zene, a tánc, a bor és a gasztronómiai kultúra mellett helyet kapnak a különböző zenei irányzatok, és gondoskodnak a legkisebbek szórakoztatásáról is. Itt lesz a Csík zenekar és a Quimby is.Rendezvény, Bük. - JÚLIUS 21.
Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum parkolója: szerdától vasárnapig X. Gyógy-bor napok Büki Gasztrofesztivál. Programok: Csík zenekar, Quimby, Ocho Macho, Szabó Balázs Bandája, Palya Bea gyermek koncert, Karak, Ungaresca táncegyüttes, Gencsapáti Hagyományőrző néptáncegyüttes, Joós Tamás Pegazus Színház.

Kiállítás, Körmend.
Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum, állandó kiállítások: „Körmend és a Batthyányak évszázadai”, Cipőtörténeti Gyűjtemény. Időszaki kiállítás: "Érzékek érintése: Herend" – kiállítás a kastély dísztermében. "Hintómakettek a kocsiszínben"– Varga Ernő hintómakettjei a Városi Kiállítóteremben. Nyitva tartás: kedd–szombat 10–16 óráig. Batthyány kastély – Sala Terrena Galéria: 8. Szudáni tárlat – Dr. Abdel Hameed és a Körmendi Kulturális Központ rendezésében augusztus 2-áig, kedd–vasárnap 10–18 óráig várja a látogatókat. Az izgalmas kiállítás tárgyak, fotók, öltözékek és gyümölcsök segítségével mutatja be Afrika 3. legnagyobb országát.

Batthyány kastély – Városi Kiállítóterem: „Mesterség vagy művészet?” Fazekas Ferenc nádudvari fazekas – a Népművészet Mestere, a XIX. Országos Fazekas Pályázat és Kiállítás különdíjasa – fekete kerámiái – A Körmendi Kulturális Központ rendezésében. A tárlat megtekinthető: augusztus 2-áig, kedd–vasárnap 10–18 óráig.

Töltsd tele Vassal a mozgóképtárat! - JÚLIUS 20.

Táplánszentkereszt – „Töltsd tele Vassal!”, ajánlja a táplánszentkereszti Jókai Mór művelődési Ház stábja, amelynek kezdeményezésére létrejött és hamarosan föltöltődik a Vasi MozgóKépTár. A képzeletbeli startpisztoly májusban dördült el, ma délelőtt 10-kor pedig szakmai műhelymunkára várják Táplánszentkeresztre mindazokat, akik vállalkoznak a saját településfilmjük elkészítésére. A műhelymunka alkalmával filmes szakemberekkel folytathatnak eszmecserét a résztvevők, mások mellett a Balázs Béla-díjas filmrendező, Erdélyi János is vállalta a közreműködést.

Rendezvény
Hegyhátsál. Csillagvizsgáló (Fő u. 19.): Távcsöves bemutatás előzetes telefonos egyeztetés alapján, Tuboly Vince 0630-936-6333.

Kiállítás
Szombathely. Vasi Múzeumi Látványtár nyitva: hétfő–péntek 8.30–15.30, előzetes egyeztetés alapján (0620-275-2552).

Agora–Gyermekek Háza: Repüléstörténet maketteken, Nyilasi László hagyatéki anyagából várja kiállítás az érdeklődőket, mely hétköznap 8–17 óráig, szombaton 9–12 óráig látogatható.

Acsád. Szociális otthon: a Képeslevelezőlapgyűjtők Egyesületének szervezésében, Tátra címmel nyílott képeslap-kiállítás. A kiállítási anyagot Sárosi István állította össze. A tárlat szeptember végéig várja a látogatókat.

Felsőcsatár, Vashegy. Vasfüggöny Múzeum: naponta 10–19 óráig várja az érdeklődőket. Csoportos igény esetén a tulajdonos (megépítő) vezetésével tekinthető meg, aki valós, megtörtént szökési kísérleteket mutat be a korhű, illetve eredeti eszközök segítségével a történelmi időszakok sorrendjében.

Szentgotthárd. Színház aula: Molnár–C. Pál festőművész kiállítása megtekinthető július 28-áig, hétfő–péntek 8.00–16.30 óráig.

Vasvár. Nagy Gáspár Kulturális Központ, Castrum Galéria: a „Thália legrakoncátlanabb tündére” című, Kiss Manyiról szóló kiállítás július végéig látogatható.

Rendezvények, egész héten!

Kiállítás, Szombathely.

Szombathelyi Képtár: szerda, péntek, szombat 10–17 óráig, csütörtökön 10–18 óráig. Schrammel Imre gyűjteményes kiállítása nyílott. Schrammel Imre Kossuth-díjas keramikusművész, a Nemzet Művésze kiállítása, a művész alkotásainak Szombathelyre kerülése alkalmából. Schrammel Imre szombathelyi születésűként mindig erősen kötődött a városhoz. Régi elhatározása, hogy alkotásainak java Szombathelyen legyen folyamatosan megtekinthető. A leendő állandó kiállítás első lépéseként 100 alkotás kerül letétbe a Szombathelyi Képtárba. Ezek a művek Schrammel Imre fontos korszakait reprezentálják. A kiállításon belül kiemelt figyelemre számíthatnak a Herend számára készült porcelánszobrok, valamint a művész egyedi kísérletező kedvéről tanúskodó művek. A kiállítás december 17-éig tekinthető meg.

Vasvár: Helytörténeti Múzeum, állandó kiállítások: Domonkos rendház épülete, rendtörténeti kiállítás, Vas vármegye középkori története. Nyitva tartás: kedd–péntek 10–18 óráig, szombat–vasárnap 14–16 óráig.

Tipp: Izgalmas és érdekes cikkeket keresel? A Gyogyvizek.hu oldalán megtalálod!

Tetszett összeállításunk? Oszd meg barátaiddal is és csatlakozz Facebook-oldalunkhoz, vagy látogass el weboldalunkra, ahol hétről hétre újdonságokkal, nyereményjátékokkal várunk!!

Forrás: VAOL.HU/programok


A cikkhez kapcsolódó ajánlás

 Greenfield Hotel Golf & Spa - Bükkfürdő
Már 27.900 Ft / fő / éjtől
 Hotel Caramell - Bük
Már 15.900 Ft / fő / éjtől
 Danubius Health Spa Resort Bük - Bük
Már 26.500 Ft / fő / éjtől
Hirdetés


Minden jog fenntartva - Magyar Gyógyvizek és Szálláshelyek Kft.
2014 - 2015 | http://www.gyogyvizek.hu/