Kirakható világjárás a Radosza gyűrűkkel

Közzétéve: 2015 március 17.
Címkék: hungaricum, radosza, tudomány, utazás

Kirakható világjárás a Radosza gyűrűkkel - Gyógyvizek.hu

Az alap ötlete a feltalálónak, Radosza Sándornak, egy olyan oktató és közben szórakoztató és játékos szerkezet készítése volt, amely az óvodás és általános iskolás gyerekeket segíti a tanulásban, fejleszti a logikájukat, kézügyességüket és memóriájukat is.

Maga a szerkezet egyszerű, hiszen egy kisebb és egy nagyobb átmérőjű karika egymásba kapaszkodása képezi az alapot, amelyeken mozgatható, tologatható betűk, számok vagy ábrák találhatók. A kihívás ezeknek az ábráknak a sorba rakása, szavak kialakítása vagy számműveletek alkotása. Így sokkal érdekesebbé válik az írás, olvasás és számolás is a kisiskolások számára, mintha papíron kellene ugyanezeket a feladatokat végre hajtani.

A Radosza gyűrű azonban nem ragadt meg az iskolák és a gyerekszobák falai között, térhódítása a játékos kedvű felnőttek körébe is betört a turistagyűrűk formájában. Térbeli és formális kialakítása ugyanaz ezeknek is, mint a gyerekek számára készített „tanuló gyűrűknek”, azzal a különbséggel, hogy itt különböző országokra jellemző szimbólumok, látványosságok, nemzeti jellegzetességek kerültek fel a gyűrűre, így például a Magyarországot népszerűsítő változaton megtalálható a címer, a Parlament, a Balaton, de a gulyás, a kalocsai paprika, illetve egy focilabda is. A feladat ezeknek a motívumoknak a kirakása lenne, ami izgalmas időtöltést nyújthat hosszú utazások során, a strandon napozás közben, a hotelszobában esti kikapcsolódás és agytornaként, baráti vagy családi összejöveteleken akár egy kis verseny megrendezésére is megfelelő eszköz.


A webshopunkban már most is megvásárolható Radosza turistagyűrű, ami tökéletes szuvenírnek is, hiszen amellett, hogy egy szép emlék a kirándulásról akár egy hűtőmágnes vagy kulcstartó, nagyban meg is haladja azokat, hiszen nem csak a polcon díszként mutat jól, hanem bármikor elővehető logikai és memóriajátékként is használható. 12 és 99 éves kor között bárkinek ajándékozható, megunhatatlan, így garantált a jó szórakozás.

Látogasson el a webáruházunkba, és tekintse meg a gyűrűket!

A cikkhez kapcsolódó ajánlás

 Kehida Termál Hotel - Kehidakustány
Már 14.800 Ft / fő / éjtől
Hirdetés


Minden jog fenntartva - Magyar Gyógyvizek és Szálláshelyek Kft.
2014 - 2015 | http://www.gyogyvizek.hu/