I. Széchenyi Ökölvívó Emlékverseny

Közzétéve: 2016 március 2.

I. Széchenyi Ökölvívó Emlékverseny - Gyógyvizek.hu

I. Széchenyi Ökölvívó Emlékverseny
„Gróf Széchenyi István nyomában”
Időpont: 2016. március 4-5.
Helyszín: Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok (1146 Budapest Istvánmezei út 3-5.)

További információk:
Az esemény hivatalos oldala:
http://www.szechenyicsalad.hu/programok/sportverseny/box-kupa
Az esemény hivatalos Facebook eseménye:
https://www.facebook.com/events/540250992808070/

Sporteseményeink védnöke 2016 évben Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár asszony.

A I. Széchenyi Ökölvívó Emlékverseny védnöke Tarlós István úr Budapest Főpolgármestere.

Tudta-e?
A magyarok közül elsőként - legalábbis erre van egyértelmű forrás - báró Wesselényi Miklós húzott bokszkesztyűt, amikor 1822-ben gróf Széchenyi Istvánnal Angliába látogatott.

Kevesen tudják, hogy gróf Széchenyi István a legnagyobb magyar volt az egyik első magyar ökölvívó, és ő hozta be Magyarországra a boksz sportágat, amikor 1822-ben Angliában jártak báró Wesselényi Miklóssal, ellátogattak John Jackson edzőtermébe, ahol nem csak szemlélték a sportot, hanem maguk is elsajátították annak szabályit. Hazatérve átadták az itthoniaknak tudásukat és tapasztalataikat, ők maguk is ringbe szálltak a sportág meghonosítása érdekébe. Az ő tiszteletére rendezzük meg ezt a viadalt.

Tudta-e?
Amikor gróf Széchenyi István és barátja, báró Wesselényi Miklós 1822-ben Angliába utaztak, a lóversenysporttal együtt hozták be az ökölvívást Magyarországra. Talán innen ered az is, hogy a jobb profi bokszklubot „istálló”-nak hívják.

Az I. Széchenyi Ökölvívó Emlékverseny a Gróf Széchenyi Család Alapítvány és az Ökölvívó Szakszövetség szakmai partnerségében kerül megrendezésre, az esemény része a hivatalos versenynaptárnak. Válogató jellegű torna és egyben az utolsó megmérettetés a sportolók számára az olimpiai selejtező előtt. Súlycsoportonként a négy legjobb magyar sportoló lép szorítóba, férfiaknál tíz, a nőknél három Olimpia súlycsoportban. Ennek megfelelően a tizenhárom első helyezettet jutalmazzuk valamint az összesítésben legjobban szerepelők különdíjat kapnak a Magyar Ökölvívó Szakszövetség bírói testületétől. A ma élő Széchenyi Család is ad át díjat a számukra legjobbnak tartott versenyző számára.

Tudta-e?
Ugyan Széchenyiék hozták be a sportot Magyarországra, végül 1875-ben gróf Esterházy Miksa alapította meg a Magyar Athletikai Club-ot, aminek a keretei között már szerepelt az ökölvívás mint sportág.

Részletes program:


Hirdetés


Minden jog fenntartva - Magyar Gyógyvizek és Szálláshelyek Kft.
2014 - 2015 | http://www.gyogyvizek.hu/