Gyere haza, várunk!

Közzétéve: 2015 május 21.
Címkék: ópusztaszer, panoráma, program

Gyere haza, várunk! - Gyógyvizek.hu

Mindenkinek el kell zarándokolni Ópusztaszerre ! – ez a hívó üzenete az V. Magyar Világtalálkozó keretében az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban rendezendő egész napos programnak, május 25-én, pünkösdhétfőn, amelyre a Szervezőbizottság Budapestről különbuszt is indít. Szabadidős, kulturális események a skanzenben, a jurtákban, a nomád parkban, a monostorban, a Feszty-körkép megtekintése, népművészeti kiállítások, lovas bemutató, kirakodó vásár, kóstolók, Pünkösdi Király választás – és Gyere haza,várunk! címmel konferencia is szerepel az egész napos programban.

A rendezők szeretnék, ha fiatalok és idősebbek, magyarok és külföldiek minél nagyobb számban zarándokolnának el ezen a napon a nemzeti emlékhelyre, tisztelegve ezzel történelmi múltunk előtt. Úgy vélik, értékeink megbecsülése és nemzetközi kapcsolataink építése szempontjából a fiatal nemzedék szerepe kiemelt fontosságú: legyenek bárhol a világon, őrizzék a magyar kultúrát, nyelvet, s ápolják kapcsolataikat.
Reggeltől estig zajlanak majd a különféle szabadidős, kulturális programok a skanzenben, a jurtákban, a nomád parkban, a monostorban és a Rotundában. Egész nap rendelkezésre áll a látogatók számára, - tárlatvezetéssel egybekötve- a Feszty-körkép. Lesz lovas- és íjászbemutató, kézműves foglalkozások és kreatív játékok sora a szabadban, s megválasztják a Pünkösdi Királyt is. Különféle kiállítók, gasztronómiai és az egészséges életmóddal kapcsolatos bemutatók várják az érdeklődőket, neves népművészeti együttesek, énekesek, zenekarok lépnek fel.

Gyere haza, várunk címmel 11 órától kerül sor a Rotunda Árpád-termében a Magyarsághíd-konferenciára, melynek célja, egyfajta szellemi híd építése a Kárpát-medence magyarsága, s a világba szétszéledt honfitársaink, valamint Magyarország barátai között, kiemelten foglalkozva az ifjúság helyzetével. A világ különböző országaiból érkező vendégek elmondják bemutatkozásuk során, mit és miként tesznek a magyar értékek népszerűsítéséért,s milyen újabb lehetőségeket kínálnak az együttműködésre.

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark és a Világtalálkozó Szervezőbizottsága mindenkit szeretettel hív és vár a rendezvényre, Bővebb információ: a www.opusztaszer.hu és a www.vilagtalalkozo.hu honlapokon.

A Világtalálkozó Szervezőbizottsága különbuszt indít Budapestről Ópusztaszerre, amelyre korlátozott számban vannak már csak helyek. A részvételi díj Világklub-tagoknak: 4000 Ft, nem Világklub-tagoknak 6000 ft. A részvételi díj tartalmazza: az oda-vissza utazás költségét, belépőjegyet az Emlékparkba, s a Feszty-körkép megtekintését tárlatvezetéssel.

Indulás: május 25-én, pünkösdhétfőn reggel 8 órakor a Népligeti Buszállomásról. Érkezés: várhatóan este 8 órakor ugyanoda. Jelentkezni lehet a vilagklub@vilagklub.hu email címen, illetve a 36-20/410-5994-es telefonszámon – a buszon a helyeket a jegyvásárlás sorrendjében tudjuk biztosítani.

Tipp: Izgalmas és érdekes cikkeket keresel? A Gyogyvizek.hu oldalán megtalálod!

Tetszett összeállításunk? Oszd meg barátaiddal is és csatlakozz Facebook-oldalunkhoz, vagy látogass el weboldalunkra, ahol hétről hétre újdonságokkal, nyereményjátékokkal várunk!!

Forrás: Panoráma magazin


A cikkhez kapcsolódó ajánlás

Hirdetés


Minden jog fenntartva - Magyar Gyógyvizek és Szálláshelyek Kft.
2014 - 2015 | http://www.gyogyvizek.hu/