Fürdő kalandok a múltból II. rész: Hol és hogyan fürdőztek őseink 70 - 100 évvel ezelőtt!

Közzétéve: 2014 augusztus 6.
Címkék: képriport, külföld, múlt-jelen, utazás

Fürdő kalandok a múltból II. rész: Hol és hogyan fürdőztek őseink 70 - 100 évvel ezelőtt! - Gyógyvizek.hu

Képriportunk II. részében ismét a National Geographic amerikai non-profit tudományokkal és természettel foglalkozó újság képei adják a vezérfonalat. Képzeld el, hogy hol strandolhattak a nagyszüleid, vagy az ő szüleik? Nehéz? Fokozzuk! Hogyan és hol érezték jól magukat őseink? Az óceánt szerették, vagy melegvízű strandokat esetleg  a háború kellős közepén egy kikötőben hódoltak szenvedélyüknek? Tarts velünk a világkörül és megmutatjuk!

Ha van 5 perced, dőlj hátra és tarts velünk egy kalandos időutazásra, Brazíliától Tahitiig, az Egyesült Államokon keresztül Angliába. Érdekes és elgondolkodtató képek következnek! :)

1930.-ban járunk,budapesti lakosság élvezi a Gellért fürdő szabadtéri medencéjét, közvetlenül a Duna mellett. A kép érdekessége, hogy Januárban készült! 


1953 nyara New Yorkban. Fiatalok strandolnak az alig pár hónapja átadott új fürdőben.


A Floridai hideg télben a hölgyek élvezik a fűtött pezsgőfürdőt Saint Petersburg-ban 1973.-ban. Hozzá tartozik a képhez, hogy ebben az évben különösen hideg tél volt, az amúgy meleg Floridai félszigeten!


A hölgyek a kor szellemének megfelelő divatos fürdőruhában kortyolják a hűsítő vizet New York egyik fényűző fürdőjében 1948 nyarán.


A Puerto Rico-i Luquillo strand kedvelt partszakaszán több százan élvezik a napsütést 1962. Decemberében. Milyen idő lehetett Júniusban? :) 


Amerikai turisták keresik a megfelelő fürdő helyet Atigua szigetén 1978.-ban, közel Dél-Amerika partjaihoz. 


Emberek élvezik a szökőkútból fakadó sós vizet 1946 Februárjában az Angliában található Devonban.


Gyerekek úsznak és játszanak az óceánban. Mellékesen egy 20 méter magas mesterséges csúszda is segít a szórakozásban. A kép 1955 Februárjában készült.


Termálforrás melegíti fel a fáradt utazókat 1966.-ban a British Columbiában található Willstone-tó mellett.


Egy testvérpár sodródik gumimatracon az olaszországi Sirmione félszigeten található Castello scaligero középkori vár előtt 1968 nyarán.


Tipp: Izgalmas és érdekes cikkeket keresel?  A Gyogyvizek.hu oldalán megtalálod!

Tetszett összeállításunk? Oszd meg barátaiddal is és csatlakozz Facebook-oldalunkhoz, vagy látogass el weboldalunkra, ahol hétről hétre újdonságokkal, nyereményjátékokkal várunk!! :)
 
Forrás: natgeofound.tumblr.com /gyogyvizek.hu


A cikkhez kapcsolódó ajánlás

 MenDan Magic Spa & Wellness Hotel - Zalakaros
Már 24.450 Ft / fő / éjtől
Hirdetés


Minden jog fenntartva - Magyar Gyógyvizek és Szálláshelyek Kft.
2014 - 2015 | http://www.gyogyvizek.hu/