Esélyt ad a gyógyulásra a Kehida Termál!

Közzétéve: 2014 október 21.

Esélyt ad a gyógyulásra a Kehida Termál! - Gyógyvizek.hu

Fóka, Pingvin, Delfin és Víziló névre keresztelt, gyerekeknek összeállított konduktív terápiás gyógycsomagokkal rukkolt elő a Kehida Termál. A meleg víz és a masszázs megnyugtatja a gyermekeket, ellazítja az izmaikat, s így a konduktív terápia is sokkal hatékonyabb!

A Kehida Termál szívesen üdvözli fogyatékos gyermekkel élő családokat! A terápia során a nehéz terhet cipelő családok lelki sebei is gyógyulnak!

A kehidakustányi, magas kéntartalmú, kalcium-magnézium-hidrogén-karbonátos gyógyvíz a felnőttek és a gyerekek idegrendszeri és mozgásszervi megbetegedéseire egyaránt jótékony hatást gyakorol! A meleg víz és a masszázs megnyugtatja a gyermekeket, ellazítja az izmaikat, s így a konduktív terápia is sokkal hatékonyabb!


A világhírű Pető-intézetben végzett konduktor végzi a gyermekekkel a konduktív pedagógiát, s a vizitornát. Gyógytornászok, gyógymasszőrök is foglalkoznak a gyermekekkel.

A speciális nevelési igényt jelentő fejlődési problémákat a konduktor egyénileg tervezett, játékos módszerekkel és sokoldalú szemléltetéssel kidolgozott foglalkozások keretében oldja meg. A speciális foglalkozások segítik a felzárkózást, fejlődésük kiegyensúlyozottabbá válik, ami a legnagyobb eredménye a konduktív nevelésnek.


Mit is értek el a gyermekeknél 2 hét alatt?
A tavaly bevezetésre került konduktív gyermekterápián összesen 76 gyermek vett rész 2 hetes turnusokban.

  • A központi idegrendszeri sérült gyermekek izomtónusa lazult.
  • Különböző mértékben javult az ülés, állás, járás és a kézhasználat egyaránt.
  • A fürdő pezsgőélete a szocializációt segítette, az intenzív egész napos mozgás jó hatással volt az étvágyukra, az emésztésükre, s az esetleges alvás problémákra.
  • A gyerekek betegségei közt volt diabetes, hallászavar, Scheuermann kór, scoliosis, mentális retardáció. Ezekhez a betegségekhez társulnak a koordinációs és egyensúlyzavarok, gerinc és lábfejproblémák, fizikai gyengeség.
  • A vízben és a tornaszobában végzett gyakorlatok mindnyájuknál javulást idéztek elő, kedvet és elhatározást hoztak a szülőknek, nevelőknek is az otthoni gyakorláshoz. A legfiatalabb kis vendégünk 12 hónapos kisbaba vol! :)
A kehidakustányi terápia a szülők számára nemcsak azért örömteli, mert a gyermekük fejlődik, állapota javul, hanem, mert amíg a gyermekkel a szakemberek foglalkoznak, néhány órára a szülők is ki tudnak kapcsolódni, élvezve a fürdő és a masszázsok jótékony, nyugtató hatását.


Kiegészítő kezelésként ajánlják vizünket fogyasztásra is. A gyógyvíznek vérnyomáscsökkentő hatása van, reumatikus és mozgásszervi panaszok esetén porcregenerációs képessége miatt, kimerültség és feszültség okozta idegrendszeri kórképeknél „áthangoló” és nyugtató hatása miatt javallott, illetve bőrbetegségek kezelésére, különösen egyéni kádfürdő formájában nyújt segítséget.


A szálláshely környezete, nagyszerű gasztronómiája, a víz gyógyhatása és a kiegészítő szolgáltatások teszik komplexé a testi-lelki felfrissülést és a gyógyító-öngyógyító folyamatokat. Sok szeretettel várják Önöket, megkeresésüket!


További információ és képek: http://kehidatermal.hu/terapia/konduktiv-pedagogia
Email: sales@kehidatermal.hu
Telefon: 06 83 534 503

Tipp: Izgalmas és érdekes cikkeket keresel? A Gyogyvizek.hu oldalán megtalálod!Tetszett összeállításunk? Oszd meg barátaiddal is és csatlakozz Facebook-oldalunkhoz, vagy látogass el weboldalunkra, ahol hétről hétre újdonságokkal, nyereményjátékokkal várunk!! :)

A cikkhez kapcsolódó ajánlás

 Kehida Termál Hotel - Kehidakustány
Már 14.800 Ft / fő / éjtől
 Kehida Termál Hertelendy Ház - Kehidakustány
Már 16.800 Ft / fő / éjtől
 Kehida Termál Élményfalu - Kehidakustány
Már 6.416 Ft / fő / éjtől
Hirdetés


Minden jog fenntartva - Magyar Gyógyvizek és Szálláshelyek Kft.
2014 - 2015 | http://www.gyogyvizek.hu/