Esély a gyógyulásra – a Kehida Termálban

Közzétéve: 2014 augusztus 18.

Esély a gyógyulásra – a Kehida Termálban - Gyógyvizek.hu

A kehidai gyógyvíz nemcsak a felnőtteknek kiváló, hanem a gyermekek mozgásszervi megbetegedéseire is jótékony hatást gyakorol. A kehidai víz magas kéntartalmú magnézium-kálciumos hidrogén karbonátos vízre épülő gyermekterápia meghozta a várt eredményt.

Az idei évben eddig, 35 súlyos és kevésbé súlyos állapotú gyermekkel foglalkoztak szakembereink, a konduktív pedagógiai csomag keretében. A központi idegrendszeri sérült CP-s (DCP-s, Infantilis Cerebral Paresis: ICP) spasztikus gyermekek izomtónusa lazult. Különböző mértékben javult az ülés, állás, járás és a kézhasználat egyaránt. A fürdő pezsgő élete a szocializációt segítette, az intenzív egész napos mozgás jó hatással volt az étvágyukra, az emésztésükre, s az esetleges alvás problémákra. A gyerek betegségei közt volt diabetes, hallászavar, Scheuermann kór, scoliosis, mentális retardáció. Ezekhez a betegségekhez társulnak a koordinációs és egyensúlyzavarok, gerinc és lábfejproblémák, fizikai gyengeség. A vízben és tornaszobában végzett gyakorlatok mindnyájuknál javulást eredményezett, kedvet és elhatározást hoztak a szülőknek, nevelőknek is az otthoni gyakorláshoz.

A Kehida Termálban mozgásszervi betegségek megelőzésére, gyógyítására, műtét előkészítésére illetve műtét utáni rehabilitációra alkalmas kezeléseket is nyújtunk. A cél többek között a gyógyulás serkentése, a fájdalom és a gyulladás mérséklése, a mozgásfunkció megtartása, vagy visszanyerése, izomzat erősítése. Minden kúrát, kezelést orvosi javaslat előz meg.


Fotó forrása: Kehida Termál

A kezelések nemcsak felnőttek: gyermekek számára is esélyt adnak a felépülésre. Részükre is kínálunk egészségmegőrző, fejlesztő és mozgásszervi terápiás kezeléseket: „Delfin” és „Pingvin” kúrát. Komoly tapasztalattal rendelkező szakorvossal, reumatológusokkal, minősített gyógyvizünkkel, jól felszerelt terápiás eszközeinkkel és gyógytornászainkkal tudjuk segíteni a fiatal generációt a gyógyulásban. Indokolt esetben fejlesztő pedagógus is bekapcsolódik a kezelésbe, mozgáskoordinációs vizsgálatot végez, egyéni vagy csoportos kezelést indít.

Egy kehidakustányi kúra alkalmas gyógyításra és megelőzésre, sőt: mindehhez kapcsolódhat aktív és passzív pihenés is.

Azonban a kezelések, konduktív pedagógiai foglalkozások nemcsak gyermekek számára, hanem felnőtteknek is esélyt adnak a felépülésre, kiemelve a Strokos agyvérzésen átesett betegeket. Minden korosztály részére kínálunk egészségmegőrző, fejlesztő és mozgásszervi terápiás kezeléseket szakképzett gyógytornászaink és Pethő Intézetben végzett konduktorunk segítségével.


Fotó forrása: Kehida Termál

Kiegészítő kezelésként határozottan ajánljuk vizünket fogyasztásra is: s rendkívül jótékony kén az ember szervezetébe nemcsak fürdőzés: ivókúra és inhaláció során is bekerülhet. Vérnyomáscsökkentő hatása van, reumatikus és mozgásszervi panaszok esetén porc regenerációs képessége miatt, kimerültség és feszültség okozta idegrendszeri kórképeknél „áthangoló” és nyugtató hatása miatt illetve bőrbetegségek kezelésére, különösen egyéni kádfürdő formájában.

A szálláshely környezete, a víz gyógyhatásai és a kiegészítő szolgáltatások teszik komplexé a testi-lelki felfrissülést és a gyógyító-öngyógyító folyamatokat.

Egy kis kényeztetésre vágyik? Látogassa meg kellemes hangulatú Masszázs szalonunkat, ahol kiváló, magasan képzett szakembereink segítenek Önnek a teljes ellazulásban.

További információért kattints IDE >>>>
Telefon: 06 83 534 503
Email: reservation@kehidatermal.hu

Tipp: Izgalmas és érdekes cikkeket keresel?  A Gyogyvizek.hu oldalán megtalálod!

Tetszett összeállításunk? Oszd meg barátaiddal is és csatlakozz Facebook-oldalunkhoz, vagy látogass el weboldalunkra, ahol hétről hétre újdonságokkal, nyereményjátékokkal várunk!! :)

Forrás: kehidatermal.hu

A cikkhez kapcsolódó ajánlás

 Hotel Aquamarin - Hévíz
Már 11.250 Ft / fő / éjtől
Hirdetés


Minden jog fenntartva - Magyar Gyógyvizek és Szálláshelyek Kft.
2014 - 2015 | http://www.gyogyvizek.hu/