Budapest 10 nevezetessége oldalnézetből

Közzétéve: 2015 április 12.
Címkék: budapest, család, füvészkert, gyógyfürdő, hungaricum, kiállítás, kikapcsolódás, koncert, látnivaló, múzeum, romkocsma, széchenyi-fürdő, top10, vásárcsarnok

Budapest  10 nevezetessége oldalnézetből - Gyógyvizek.hu

  • Budapest legújabban egyedülálló romkocsmáival, szabadulós játékaival és extrém lőterével hódít.
  • A klasszikus városképre vágyók a számos közismert látványosságon belül élvezhetik Széchenyi fürdő nyújtotta kényelmet, és megcsodálhatják a Szépművészeti Múzeum művészi értékeit is.
  • A természet szerelmeseinek a Füvészkert, a családosoknak a Városliget, a vásárlás hódolóinak pedig a Vásárcsarnok vagy a Váci utca lesz a kedvence.
Ezerarcú történelmi városként Budapest nem csak az útikönyvek által ajánlott látványosságokkal hódítja meg a hazai és külföldi turisták szívét. Mi a mindenki által ismert nevezetességek mellett olyan kihagyhatatlan élményt nyújtó programokat is be szeretnénk mutatni, amelyeket mindenkinek ki kell próbálnia, ha Budapesten jár.

Magyarország fürdőnagyhatalomként, Budapest pedig a legtöbb gyógyforrást rejtő városként ismert, így aki külföldről érkezik ide annak kihagyhatatan élmény mártózni egyet a csodatévő vizekben. A Városligetben található Széchenyi fürdő Európa legnagyobb fürdőkomplexumaként az egyik legközkedveltebb termálfürdő a városban, és országszerte is. Amellett, hogy páratlan élményt nyújt télen a párolgó medencék melege, vagy a szaunák gőztengere, nyáron pedig a hűsítő élményfürdőzés, a grandiózus épület már önmagában megér egy látogatást. Igazi fenséges pompa fogadja itt a fürdőzni vágyókat. Az eklektikus arculatnak köszönhetően az építészeti stílusok labirintusában is elkalandozhatunk, míg a vízi világ csodás teremtményeit ábrázoló szobrok mesebeli helyszínekre varázsolják az embert.


A Szabadság híd pesti hídfőjénél található Központi Vásárcsarnok neogótikus stílusjegyeket viselő kőkapujával és a színes kerámiával díszített tetőszerkezetével egyedi tervezésű épületével bűvöli el az embert első látásra. A csarnokba belépve pedig egy igazi varázslatos birodalom tárul elénk, a bódék tömkelege és a portékájukat kedvesen kínálgató kereskedők pedig egyedi hangulatot kölcsönöznek a hatalmas piacnak. Egy vasárnapi ebéd hozzávalóit ugyanúgy megtaláljuk itt, mint a hungaricumnak számító fűszerpaprikákat és a libamájpástétomot. A sok speciális gasztronómiai csodán kívül ajándéktárgyakat, egyedi hímzett terítőket, és a magyar kultúrára jellemző művészi termékeket is vásárolhatunk. Természetesen a kóstolás élménye is hozzátartozik a Vásárcsarnok igazi megismeréséhez.


Az egyre népszerűbb interaktív szoba kijutós játékok igazi extrém élményt nyújtanak családok és baráti társaságok számára egyaránt. A Blaha Lujza téri Claustrophilia is egy ilyen szabadulós játéknak ad teret, ahonnan csak kreativitással és elszántsággal lehet kijutni. Igazi vérbeli nyomozóvá kell annak válnia, aki szeretne kiutat találni a szoba fogságából. A rendkívüli logikai játék a titokzatos lakáson kívül és a woodoo mesék mágikus kunyhójával is várja az izgalmakra vágyó látogatóit.

Budapest egyik leglátogatottabb programja a Láthatatlan kiállítás azt a nemest célt tűzte ki maga elé, hogy a vakok és látók világát közelítse egymáshoz egy különleges játék keretén belül, ahol vakok vagy látássérültek segítik a látókat. A sötétség titokzatos, olykor félelmetes, de mindenképp érdekes világába kalauzol el ez a különleges utazás. Itt mindenki megtapasztalhatja, hogy milyen a legfontosabb érzékszerv, a szem nélkül vacsorát készíteni, tájékozódni az utcán vagy akár csapatot építeni. Extrém élmény ez mindenki számára, akinek természetes, hogy látja az őt körül vevő dolgokat. A hallás, szaglás és tapintás kiéleződése során egy addig ismeretlen világ tárul a kalandvágyó játékosok elé.

A lenyűgöző építészeti remekműveken kívül a főváros is rejteget természeti szépségekben burjánzó kerteket és parkokat, egyik ilyen ősi botanikus kert a józsefvárosi Füvészkert. Több mint nyolcezer fajta egyedi szépségű növényt csodálhatunk itt meg, köztük a 150 évnél is idősebb páfrányfenyőket. A nyűzsgő és kaotikus várost jó néha elhagyni és egy olyan nyugalmat árasztó parkban tölteni az időt, mint a Füvészkert, ahol a madárcsicsergésen kívül semmilyen zaj nem háborgatja az embert.


A Váci utca a budapesti Champs Elysees, pompával, színesebbnél színesebb butikokkal, hömpölygő tömeggel és nyűzsgő nagyvárosi hangulattal várja a turistákat. Az V. Kerületben található a főváros leghosszabb sétálóutcája, ahol a legújabb trend diktálta divatcikkeken kívül népművészeti boltok, elegáns, és hangulatos éttermek és kávéházak is csábítják a nézelődőket.

Igazi kuriózum a külföldiek számára egy romkocsmában tett látogatás. Számtalan ilyen szórakoztató ipari egység található Budapesten, ahol gyakran koncertek, kiállítások, irodalmi estek is megrendezésre kerülnek. A romkocsmák egyik zászlós hajója a Szimpla kert. A kifejezetten rétegkultúrákat megcélzó létesítmény mára annyira népszerű lett, hogy nemzetiségtől és korosztálytól függetlenül mindenkit vonz az egyedi arculatú szórakozóhely. Ami más környezetben kacatnak tűnne, az itt művészi dekorációként hat, és pont ez az ellentmondásosság adja meg a Szimpla, és más romkocsmák egyedi, leírhatatlan hangulatát.

Ahogy Párizsban sem hagynánk ki a Louvret, úgy egy budapesti kirándulás sem lehet teljes a Szépművészeti Múzeum meglátogatása nélkül. Igazi művészi és eszmei értékekkel bíró műalkotásokkal találkozhatunk itt, amelyek mindenképp emlékezetessé teszik a múzeumlátogatást. Olyan Európa és világszerte ismert, és nagyra becsült művészek alkotásai töltik ki a múzeum tereit, mint Leonardo, Rafaello, Rembrandt, Goya vagy El Greco. Míg az ősi kultúrák és művészetek rajongói akár a több ezer éves Egyiptomba is elrepülhetnek a szépművészet szárnyán.


A családdal érkezők számára akár több egész napos programos is biztosít a világ első nyilvános közparkja a Városliget. A varázslatos zöldövezettel rendelkező park kulturális- és sport centrumként különböző maratonoknak, koncerteknek és fesztiváloknak ad helyet. Itt található az ország legsokszínűbb állatkertje, valamint a műjégpálya is sok érdekességgel kecsegtet, de a vásárolni vágyók a bolhapiacon is nézelődhetnek, míg a Széchenyi fürdő is elérhető innen csak pár perces sétával.

Kihagyhatatlan a közvéleménykutatások alapján a külvárosban található extrém lőterem, a Shooting Club is. Meglepő módon Budapest számos látványosságával vetekszik a soroksári lövész klub. Itt gyakorolott és amatőr fegyverforgatók is esélyt kapnak arra, hogy megmutassák mennyire tudnak célozni. Népszerűségét pedig valószínűleg egyediségének köszönheti, a világon kevés helyen van ugyanis lehetőség arra, hogy fegyvert ragadhasson bárki, aki kíváncsi a lövészet nyújtotta izgalmakra.

Tipp: Izgalmas és érdekes cikkeket keresel? A Gyogyvizek.hu oldalán megtalálod!

Tetszett összeállításunk? Oszd meg barátaiddal is és csatlakozz Facebook-oldalunkhoz, vagy látogass el weboldalunkra, ahol hétről hétre újdonságokkal, nyereményjátékokkal várunk!!

Forrás: L.Réka / gyogyvizek.hu


A cikkhez kapcsolódó ajánlás

 Jagello Hotel - Budapest
Már 10.100 Ft / fő / éjtől
 Hotel Bobbio - Budapest
Már 5.000 Ft / fő / éjtől
 Császár Hotel - Budapest
Már 4.499 Ft / fő / éjtől
Hirdetés


Minden jog fenntartva - Magyar Gyógyvizek és Szálláshelyek Kft.
2014 - 2015 | http://www.gyogyvizek.hu/