Az Ambient Hotel & AromaSPA illatainak testi, lelki és szellemi gyógyító ereje.

Közzétéve: 2014 október 31.

Az Ambient Hotel & AromaSPA illatainak testi, lelki és szellemi gyógyító ereje. - Gyógyvizek.hu

Az életben talán a legkülönlegesebb és legcsodálatosabb dolog az emberi test szerveinek működése. Milyen érdekes, hogy embertársainknak sokszor nem hiszünk, de amit az érzékszerveinkkel, a szemünkkel, bőrünkkel, fülünkkel, orrunkkal és a nyelvünkkel érzünk, abban soha nem kételkedünk.

Az antropozófia egy olyan világszerte elterjedt szellemi világnézet, melyet többek között a gyógyászatban, gyógypedagógiában és gyógyszergyártásban is alkalmaznak. Az antropozófia szerint az embernek 12 érzéke van, mely mindegyikéhez külön érzékszerv tartozik. A Testi érzékek, azaz saját test érzékelése: tapintás, életérzék, saját-mozgás érzék, egyensúlyérzék; a Lelki érzékek, azaz a világgal való kapcsolatot megteremtő érzékek: szaglás, ízlelés, látás, hőérzék; valamint a Szellemi érzékek, azaz embereket összekapcsoló, rejtettebb érzékek: hallás, szó- vagy beszédérzék, gondolat- vagy fogalomérzék, én-érzék.

A rengetek érzékeink közül mégis a szaglás a legösszetettebb vegyi érzékelési mód. Az illatok nagyban befolyásolják a gondolatainkat, érzelmeinket, hangulatainkat, lelkiállapotunkat, de még a viselkedésünket is. Ennek az az oka, hogy az illatokat és érzéseket azonos agyfélteke azonosítja, ezért alkalmazzák a gyógyítás és a szépségápolás területén is, mivel jelentős hatása van a testre és a lélekre egyaránt.

Az illatokhoz való különös vonzódáson, testi, lelki és szellemi gyógyító erején alapul Magyarország első illathotelje, az Ambient Hotel & AromaSpa****, mely a Baranya megyei Sikonda településen található.


Sikonda, Magyarország Dél-dunántúli turisztikai régiójában, Pécstől 19 kilométerre helyezkedik el, a Mecsek festői lábainál. A Mecsek völgy egyedi mikroklímájának köszönhetően, már maga Sikonda is az ország egyik legtisztább levegőjű települése. Az itt feltörő források vizét ráadásul a kedvező élettani hatásoknak köszönhetően az orvosok is ajánlják többek között gyomor- és bélpanaszokra, anyagcserével kapcsolatos problémákra, ízületi bántalmakra, valamint bőrbetegségek és nőgyógyászati megbetegedések kezelésére.

Az Ambient Hotel & AromaSpa**** Sikonda illathotel néhány szobája "illatos", a Mecsek négy alapillata, a nyugtató levendula, a lazító vanília, a frissítő menta és az erősítő mandula járja át a helyiségeket, valamint felfedezhetjük azokat a szemet gyönyörködtető belsőépítészeti motívumokban, közösségi terekben is.
 

Továbbá az illathotel olyan apró, nüánsznyi részletekre is figyel, mint a fürdőszobai bekészítések, melyek a természetes növényi olajokból, vegyszermentesen készített egyedi kézműves szappantól kezdve, egészen a hipoallergén illatanyagokkal, ökológiai tartósítással, 100 %-ban növényi, természetes alapanyagokból készített testápoló és tusfürdő/sampon termékekig biztosítja számunkra a tökéletes illat harmóniát a testben és a lélekben.

Az illathotel nagy hangsúlyt fektet az illatkoncepció jelenlétére a gasztronómiai kínálatban és a wellness szolgáltatásokban is. 

A Wellness és Spa szolgáltatások igazán felébresztik érzékeinket és a jó közérzet kellemes érzését adják az elbűvölő négy illat valamelyikének alkalmazásával, hogy egy nem mindennapi módon kényeztessenek.


Aggodalomra nincs okuk a semlegességet kedvelőknek sem, mert az illatmentes „levegő” szobákban ők is tökéletes kikapcsolódásban részesülhetnek.

Nem is gondolnánk, hogy a gyerekek sokkal több illatot éreznek, szaglásuk sokkal kifinomultabb, így számukra is egy rendkívüli kikapcsolódást jelent az illathotel.

Meneküljünk el a bűzös, zajos, rohanó mindennapokból és pihentessük meg az érzékszerveinket, vegyünk egy mély lélegzetet az Ambient Hotel & AromaSpa**** Sikonda illathotel illatvilágában, miközben észrevétlenül átjárja lényünk a testi, lelki szellemi gyógyulás.


Tipp: Izgalmas és érdekes cikkeket keresel? A Gyogyvizek.hu oldalán megtalálod!

Tetszett összeállításunk? Oszd meg barátaiddal is és csatlakozzFacebook-oldalunkhoz, vagy látogass el weboldalunkra, ahol hétről hétre újdonságokkal, nyereményjátékokkal várunk!! :)

Készítette: Tóth Enikő

A cikkhez kapcsolódó ajánlás

 Ambient Hotel & AromaSPA - Sikonda
Már 18.000 Ft / fő / éjtől
Hirdetés


Minden jog fenntartva - Magyar Gyógyvizek és Szálláshelyek Kft.
2014 - 2015 | http://www.gyogyvizek.hu/