A SZÉP kártya igazi turisztikai attrakció a felhasználóknak és a szolgáltatóknak egyaránt

Közzétéve: 2015 április 13.
Címkék: egészségügy, élményfürdő, gasztronómia, gyógyfürdő, kedvezmény, kultúra, szép-kártya, wellness

A SZÉP kártya igazi turisztikai attrakció a felhasználóknak és a szolgáltatóknak egyaránt - Gyógyvizek.hu

• A SZÉP kártyát legtöbben üdülésre és étkezésre használják, de szívesen fizetnének vele a többek közt a közlekedésért is.
• A belföldi turizmus fellendítése és a magyar emberek rekreációs igényeinek kielégítése volt a SZÉP kártya célja
• Jól kell gazdálkodnunk, hogy a három alszámlát a legelőnyösebben használjuk ki.

Ha egy családi körben eltöltött wellness hétvégére vagy csupán egy élményekben és csobbanásban gazdag fürdőzős napra, esetleg színház nyújtotta kulturális feltöltődésre vagy egy párunkkal eltöltött romantikus vacsorára vágyunk, akkor örülhetünk, ha van a zsebünkben egy SZÉP kártya. Már harmadik éve több ezer munkavállaló kikapcsolódását és szórakozását biztosítja a 2012-ben bevezetett, az Üdülési csekkeket és utalványokat felváltó sokoldalú Széchenyi Pihenő Kártya.

A SZÉP kártya három alszámlája közül a legnépszerűbb a vendéglátás, amit a szállás, majd a szabadidő zseb követ. A felmérések alapján a legpopulárisabb tevékenység, ahol a legtöbben vetik be SZÉP kártyájukat, az üdülés, de sokan költik a büdzsét meleg étkezésre is. Kiemelt helyet kap a SZÉP kártya felhasználók körében a gyógyfürdőzés és a különböző kulturális programokon való részvétel is, viszont sportolásra és egészségügyi ellátásra kevesebben költik a pénzüket, bár ez betudható annak is, hogy sokan vannak, akik szűkösnek találják a keretösszeget, így szorulhatott a fontossági sorrend végére ez a két lényeges szolgáltatás.

Természetesen a kreatív kártyahasználók népes köre számos olyan tippet tud adni, amivel bővíteni lehetne a felhasználhatóságot, így szívesen fizetnének SZÉP kártyájukkal a közlekedésért és a parkolásért is, de könyveket, CD-ket és DVD-ket is biztosan többen vásárolnának, ha nem a saját, hanem a SZÉP kártyájuk zsebébe nyúlhatnának ezek beszerzéséhez.

Egyrészt a belföldi turizmus fellendítését, másrészt a magyar emberek rekreációjának elősegítését célozták meg a SZÉP kártya ötletgyárosai. Egyre többen állnak már pozitívan a kezdetekben ellenszenvesnek tűnő változtatáshoz. A SZÉP kártya használata egyszerűbb és gazdaságosabb is az üdülési csekkel és a különböző utalványokkal szemben. A papíralapú fizetési eszközökből ugyanis az elfogadóhelyek nem tudtak visszaadni, így sokszor akaratlanul is ott kellett hagyniuk a pénzüket a vásárlóknak. A SZÉP kártyának köszönhetően fizetéskor vagy a kasszánál sorban állva nem kell azzal töltenünk az időt, hogy a címletek közt keresgélve összeállítsuk a pontos fizetendő összeget. A bankkártyához hasonlóan működő SZÉP kártya tehát készpénz helyett is használható, azonban ügyelnünk kell arra, hogy a megfelelő alszámlán elegendő összeg szerepeljen, és hogy a kiszemelt szolgáltatást nyújtó intézmény SZÉP kártya elfogadóhely legyen.

A kártyákon szereplő első alszámla a „szállás zseb”, amelynek összegét érdemes kifejezetten a szálláshely és az ott igénybe vett szolgáltatások kifizetésére tartogatni, mert ezt a zsebet nagyrészt csak a szállást nyújtó intézményekben tudjuk hasznosítani, ha pedig elfogyna ebből a zsebből a pénzünk, akkor sem kell aggódnunk, hiszen a másik két zseb is használható a számlák rendezésére belföldi szálláshelyeken belül.

A „vendéglátás zsebet” a szálláshelyen kívül számos étteremben is felhasználhatjuk, valamint a munkahelyi étkezéseinket is biztosítani tudjuk ennek az alszámlának köszönhetően, hiszen meleg ételfogyasztás is fizethető SZÉP kártyával. Ezt az összeget érdemes tehát nem szálláshelyen történő étel- és italfogyasztásra tartogatnunk.

A legszínesebb kulturális vagy sportolással kapcsolatos szolgáltatások igénybevételét a „szabadidő zsebből” fizethetjük, így azt akár rendszeres uszoda- vagy fitness bérlet megvásárlására is fordíthatjuk, de ha a hétköznapokat akarjuk feldobni, akkor színház-, mozi-, koncert vagy éppen kalandpark, esetleg állatkertlátogatás finanszírozásában is segítséget nyújt a SZÉP kártya.

Tipp: Izgalmas és érdekes cikkeket keresel? A Gyogyvizek.hu oldalán megtalálod!

Tetszett összeállításunk? Oszd meg barátaiddal is és csatlakozz Facebook-oldalunkhoz, vagy látogass el weboldalunkra, ahol hétről hétre újdonságokkal, nyereményjátékokkal várunk!!

Forrás: L.Réka / gyogyvizek.hu


A cikkhez kapcsolódó ajánlás

 Nefelejcs***Superior Hotel - Mezőkövesd
Már 8.750 Ft / fő / éjtől
Hirdetés


Minden jog fenntartva - Magyar Gyógyvizek és Szálláshelyek Kft.
2014 - 2015 | http://www.gyogyvizek.hu/