A stresszmentes élet forrása a gyógyvíz

Közzétéve: 2015 április 7.
Címkék: egészségügy, gyógyvíz

A stresszmentes élet forrása a gyógyvíz - Gyógyvizek.hu

• A gyógyvíz értékes ásványi anyagainak köszönhetően tudományosan bizonyítottan is oldja a stresszt.
• A spirituális belső egyensúly megtalálásában is nagy segítséget nyújt a termálvíz.
• A kényeztető wellness és a harmonikus környezet is jó hatással van a közérzetünkre.

A víz a megtisztulás és az élet szimbólumaként már ősidők óta gyógyírként szolgál testi- és lelki betegségeinkre egyaránt. A termálvíz gazdag ásványi anyag tartalmának köszönhetően számos külső betegségre pozitív hatással van, azt azonban kevesebben tudják, hogy a bennünk felhalmozódott feszültséget is remekül oldja.

A civilizáció rohamos fejlődésének egyik hátulütője a stressz, amit a minket érő ingerekre ad válaszként a szervezetünk. A hétköznapjainkat megmérgező stresszes helyzetek olyannyira eluralkodtak életünkön, hogy egészségünk megőrzése miatt, időnként oldanunk kell a felgyülemlett és elfojtott indulatokat.

Magyarország egyedülállóan gazdag gyógyvízforrásokban, így az ország bármelyik részén élünk is, nem kell sokat utaznunk ahhoz, hogy felleljünk egyet magunknak, és élvezzük azt minden pozitív hatásával együtt. A számos kincset érő víz között a bróm tartalmú termálvizek a legoptimálisabbak a stresszoldás szempontjából, a jódos gyógyvizek ivókúraként fejtik ki pozitív hatásukat és űzik el a testi- és lelki fáradékonyságot, a kalcium és a magnézium pedig támogatja az idegrendszer működését, és erősíti az izmokat is, amelyek szintén alappillérei a kiegyensúlyozott életnek.

A termálvíznek azonban nem csak tudományosan bizonyított hatása van, hanem mélyebb, spirituális szinten megtapasztalható gyógyító ereje is. Ahogy a tibetiek a meditáció és a jóga révén érik el a tökéletes belső harmóniát, úgy számunkra a gyógyvíz az egyensúly megteremtésének kulcsa. A kellemesen meleg víz ellazítja a fáradt izmokat, megnyugtatja az idegrendszert és elűzi a negatív gondolatokat. Akár pár óra termálfürdőzés után is úgy érezzük magunkat, mintha újjászülettünk volna, javul a közérzetünk, és visszatér az életkedvünk, aminek köszönhetően új erőbedobással tudunk szembenézni a minket nyomasztó problémákkal is.

Az egyre fejlődő fürdőkultúrának köszönhetően már igazán színvonalas környezetben élvezhetjük a gyógyvíz stresszoldó hatását, hiszen a hangulatos fények, a nyugtató hangok és a kellemes illatok is a relaxálás páratlan élményét nyújtják. A legtöbb gyógyfürdő wellness részleggel kiegészülve pedig a szaunák gomolygó gőzének melegségével és a masszázsok ellazító erejével a fáradt testnek és léleknek oázist nyújtva várja vendégeit.

Hétköznapi stressz, tavaszi fáradtság vagy még téli depresszió kínoz, próbáld ki te is a gyógyvizet!


Tipp: Izgalmas és érdekes cikkeket keresel? A Gyogyvizek.hu oldalán megtalálod!

Tetszett összeállításunk? Oszd meg barátaiddal is és csatlakozz Facebook-oldalunkhoz, vagy látogass el weboldalunkra, ahol hétről hétre újdonságokkal, nyereményjátékokkal várunk!!

Forrás: L.Réka / gyogyvizek.hu


A cikkhez kapcsolódó ajánlás

 Calimbra Wellness és Konferencia Hotel - Miskolc
Már 13.500 Ft / fő / éjtől
 Aurora Hotel - Miskolc
Már 19.900 Ft / fő / éjtől
 City Hotel Miskolc - Miskolc
Már 12.400 Ft / fő / éjtől
Hirdetés


Minden jog fenntartva - Magyar Gyógyvizek és Szálláshelyek Kft.
2014 - 2015 | http://www.gyogyvizek.hu/