A magyar bor és gyógyvíz Szlovákiában is tarolt

Közzétéve: 2015 április 29.

A magyar bor és gyógyvíz Szlovákiában is tarolt - Gyógyvizek.hu

  • „Spa and Wine” néven nyitotta meg kapuit a magyar bort és fürdőturizmust népszerűsítő kiállítás Pozsonyban
  • A statisztikai adatok azt mutatják, hogy a szlovák turisták kifejezetten szeretik Magyarországot
  • A határon túlról érkező vendégek szívesen vesznek részt idegenforgalmi kiállításokon is.
Magyarország két legütősebb aduászát vetette be március 19-én a Pozsonyban megrendezett miniexpón. Országunk egyedülálló természeti adottságainak köszönhetően a különleges ízvilágú borokban bővelkedő gyönyörű vidékek és a föld mélyéről feltörő gyógyvizek egyre több turistát vonzanak.

A „Spa and Wine” nevet viselő rendezvény a páratlan szépségű pozsonyi Zichy palotában került megrendezésre, ahol a látogatók, köztük a szakmabeliek is 15, főleg észak-magyarországi fürdővel és wellness központtal ismerkedhettek meg, valamint 30 neves borász 150 zamatos nedűjét kóstolhatták meg. A kiállítás olyannyira jól sikerült, hogy kijelenthetjük, a szlovák turisták fővárosunkon és a balatoni régión kívül a határ menti térséghez közel található észak- magyarországi fürdővárosokra és borvidékekre is kíváncsiak.

Statisztikai adatok szerint tavaly csaknem ötödével növekedett a Szlovákiából érkező turisták által Magyarországon eltöltött vendégéjszakák száma, valamint a minőségi borok iránti kereslet is pozitív irányba mozdult el. A kiállítás szervezői, Magyarország pozsonyi nagykövetsége, a Magyar Turizmus Zrt. és a WineArt társaság abban bíznak, hogy idén még ennél is többen érkeznek majd országunkba a határon túlról.

A szlovák turisták nagy érdeklődést tanúsítanak az idegenforgalmi rendezvények iránt, amit a januárban megrendezett Slovakiatour elnevezésű kiállításon helyet kapó magyar látványosságokat és kikapcsolódási lehetőségeket bemutató stand népszerűsége is bizonyít. A szlovák nyelvű ismertetők, a praktikus információkat tartalmazó prospektusok és a konkrét ajánlatok is nagy segítséget nyújtanak a külföldi látogatók tájékoztatásában, amit a szlovák utazók szívesen is fogadnak. A fürdőkön és borvidékeken kívül a gasztronómia, a városnézés, a családi programok és a kerékpárutak a legkeresettebbek.

Az idegenforgalmi események nagy mértékben alakítják az országimázst, valamint gazdasági szempontból is fontos szerepük van, nem utolsó sorban pedig ápolják a szlovák- magyar kapcsolatot is.

Tipp: Izgalmas és érdekes cikkeket keresel? A Gyogyvizek.hu oldalán megtalálod!


Tetszett összeállításunk? Oszd meg barátaiddal is és csatlakozz Facebook-oldalunkhoz, vagy látogass el weboldalunkra, ahol hétről hétre újdonságokkal, nyereményjátékokkal várunk!!

Forrás: L.Réka / gyogyvizek.hu 


A cikkhez kapcsolódó ajánlás

 Öreg Miskolcz Hotel és Étterem - Miskolc
Már 11.450 Ft / fő / éjtől
 City Hotel Miskolc - Miskolc
Már 12.400 Ft / fő / éjtől
Hirdetés


Minden jog fenntartva - Magyar Gyógyvizek és Szálláshelyek Kft.
2014 - 2015 | http://www.gyogyvizek.hu/