A Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő igazi vidéki környezetben gyógyítja és frissíti fel vendégeit

Közzétéve: 2015 április 10.
Címkék: család, egészségügy, élményfürdő, fürdő, gyógyfürdő, kehida-termál

A Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő igazi vidéki környezetben gyógyítja és frissíti fel vendégeit - Gyógyvizek.hu

Kehidakustány a Zala folyó észak-déli völgyében található alig több mint ezer lakossal rendelkező falvacska, amely Deák Ferenc otthona volt több évtizeden keresztül. Manapság azonban nem csak a legnagyobb magyar nevéről lehet ismerős a település, hanem virágzó turizmusáról is, amit többek között a gyógyvizének is köszönhet. A 2000-es év nem csak ezredforduló, de sorsfordító is volt a kehidakustányiak életében. Ekkor került magánkézbe a kis falusi strand, ami mára világszínvonalú gyógyfürdővé nőtte ki magát, nem csak a turisták, de az itt élő emberek nagy örömére is.

A kehidakustányi víz a kénes gyógyvizek csoportjába tartozik, gyógyító hatása igazolt a mozgásszervi megbetegedésekre, nőgyógyászati- és bőrproblémákra egyaránt. A baleseti rehabilitáció területén is fontos szerepet tölt be a termálvizes kúrának, hiszen felgyorsítja a törések, sérülések összeforrását, gyógyulását. A Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő nyugodt, csendes körülményeket biztosít a gyógyulni érkező vendégei számára az olyan kis szigetekkel, mint a Csend szoba, ahol megtalálhatjuk a lelki egyensúlyunkat is az idilli, háborítatlan környezetnek köszönhetően. Az itt található ivókút vize pozitív hatással van az emésztési zavarokra.  A fürdő szakképzett és empatikus orvosai által személyre- és betegségekre szabott gyógykezeléseknek köszönhetően pedig még hatásosabb az itt eltöltött idő. Azonban nem csak a felnőttek gyógyulhatnak itt, hiszen a Gyógyfürdő sajátsága, hogy gyerekek  számára is biztosít olyan kezeléseket terapia , például a „Delfin” vagy a „Pingvin” kúrát, amelyeket nagy szakértelemmel és komoly tapasztalattal rendelkező elismert szakorvosok és gyógytornászok vezényelnek, így esélyt adnak a felépülésre.

Azoknak, akik nem kifejezetten a termálvíz gyógyító hatása miatt érkeznek ide, hanem a szórakozást és a kikapcsolódást helyezik előtérbe, az Élményfürdőt tudja ajánlani a Kehida Termál. A háromszintes komplexum olyan vízi-és látványelemekkel van felszerelve, ami a család és baráti társaságok minden tagját garantáltan szórakoztatni fogják. A  94 méter hosszú csúszda igazi adrenalinbomba a kalandvágyó vendégeknek, a csúszás és csobbanás élményén túl fény-és hangeffektek is fokozzák a hangulatot. A sodrómedence különlegessége, hogy a tenger habzó hullámainak hatását kelti, gyermekbarát fürdőként pedig a Kehida a legfiatalabb generáció tagjairól is gondoskodik, bébi pancsoló- és csúszda, valamint játékok tömkelege várja őket.

Aki viszont inkább ellazulni vágyik, az is megtalálhatja a számításait a pezsgő szigeteken vagy a masszázságyakon megpihenve. A hölgyeket szépségszalon is várja, ahol a hétköznapok rohanásáról kicsit megfeledkezve, kényeztethetik magukat, itt nem csak a szépségüket, hanem a lelküket is ápolják.  A stresszoldó szaunaszeánszok során pedig a kellemes illatoknak és a szaunamester szakértelmének köszönhetően szervezetünk méregtelenítési folyamatai felgyorsulnak, így hatalmas belső tisztuláson esünk át rövid időn belül.

A Kehida Termálba érkezőknek nem lesz gondjuk a szálláskeresésre sem, hiszen a fürdő három eltérő jellegű és hangulatú szálláshelyajánlattal várja a kedves vendégeket. A Kehida Termál Hotel**** a fürdővel egy épületben található, így kényelmesebb nem is lehetne a medencék megközelítése a vendégek számára. Sokszínű szobakínálatuk közt különlegességnek számít a babaszoba, ahol az erkélyes kétágyas szobán kívül egy babaággyal ellátott kis kuckó is található.

A fürdő és a szaunavilág szolgáltatásait ingyenesen vehetik igénybe a fürdő zajától kicsit távolabb eső Hertelendy ház vendégei is. A különleges stílusú, boltívekkel és érdekes tetőszerkezettel rendelkező szállodát megpillantva az embert rögtön igazi vidéki kúria hangulata ejti rabul. Wellness részlegük a fürdő nyitvatartási ideje után is biztosítja vendégei számára a mártózást. A ház páratlan hangulata magával ragadó, télen élvezhetjük a lobby kandallójában ropogó tűz melegségét egy forró tea vagy egy pohár bor társaságában, míg nyáron, a teraszon vagy az erkélyen lazítva gyönyörködhetünk a lenyűgöző naplemente és a csodálatos táj látványában. A társalgó, illetve a faszékekkel- és asztalokkal ellátott terasz is kitűnő helyszínül szolgál az órákon át tartó baráti beszélgetésekhez ugyanúgy, mint a családi társasjáték estekhez.

 Azoknak, akik inkább erdei házikó jellegű szállást képzeltek el, nagyszerű választás a fürdőhöz szintén közeli Élményfalunak elnevezett apartmanházak egyike. A levegő tisztasága, a madarak csicsergésének hangja és az illatos virágok színkavalkádja a természet egyedülálló szépségét bizonyítja, amit minden érzékszervével megtapasztalhat az, aki ezt a szállást választja. Ideális családok számára is, hiszen egy komplett házat kapnak, amit csak ők birtokolhatnak. A babákkal érkezők minden igényét kielégítő szolgáltatásokkal rendelkeznek ezek a házikók, hiszen a babaágyon, fürdető kádon és pelenkázón kívül, még baby-phonet is biztosítanak a szülőknek.

Aki a fürdő kapuin kívül is szívesen barangolna, és a gyógyvízen kívül a friss levegő jótékony hatását is szeretné élvezni, az felfedezheti a környék természeti szépségeit vagy meglátogathatja többek közt a Deák Ferenc kúriát. 

A fürdő egyik különleges csomagajánlata a Virdornyalaki nyaralás, ahol a nagyváros zajától és zsúfoltságától távol a festői környezetben található öreghegyi házikók a nyugalom kis szigeteiként ékesítik a vidornyalaki domboldalt. A nagy sétákra vágyók, vagy akik szeretnék élvezni a csendet, és elmélyülni a gondolataikban azoknak kivételes élményben lesz részük, ha ezt a lehetőséget választják. Természetesen ez a csomag is tartalmazza a belépőjegyet a termálfürdőbe.

A Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő igazi színes folt a magyarországi fürdők között, köszönhetően a termálvíz gyógyerejének, és az emberi kreativitásnak, ami által felépülhetett a felejthetetlen kalandot jelentő élményfürdő részleg is.

 Tipp: Izgalmas és érdekes cikkeket keresel? A Gyogyvizek.hu oldalán megtalálod!


Tetszett összeállításunk? Oszd meg barátaiddal is és csatlakozz Facebook-oldalunkhoz, vagy látogass el weboldalunkra, ahol hétről hétre újdonságokkal, nyereményjátékokkal várunk!!

Forrás: L.Réka / gyogyvizek.hu


A cikkhez kapcsolódó ajánlás

 Kehida Termál Hotel - Kehidakustány
Már 14.800 Ft / fő / éjtől
 Kehida Termál Hertelendy Ház - Kehidakustány
Már 16.800 Ft / fő / éjtől
 Kehida Termál Élményfalu - Kehidakustány
Már 6.416 Ft / fő / éjtől
Hirdetés


Minden jog fenntartva - Magyar Gyógyvizek és Szálláshelyek Kft.
2014 - 2015 | http://www.gyogyvizek.hu/