10 magyar fürdő, ahol 1.300 forint alatt pihenhetsz!

Közzétéve: 2014 július 8.
Címkék: bonyhád, fürdő, gyógyfürdő, megtakarítás, top10

10 magyar fürdő, ahol 1.300 forint alatt pihenhetsz! - Gyógyvizek.hu

Az országot járva számos kisebb, azonban még is komplex élményt nyújtó fürdővel találkozhatunk, melyekről talán még nem is hallottunk. Hajdúdorogtól Berettyóújfalun át egészen Kiskunhalasig utazunk cikkünkben és mutatjuk meg, képekkel illusztrálva milyen lehetőségeink is nyílnak a kikapcsolódásra. 

Bemutatónk első és egyben legolcsóbb fürdője a Hajdúdorogi Strandfürdő:
Alapterülete 8,9 HA, így kényelmes elhelyezkedést biztosít a pihenni és kikapcsolódni vágyóknak. Területén gyógymedence, tanmedence, pancsoló és gyermekmedence található. A víz a fürdő területén található hideg-és termálvizes kútból, valamint a település ivóvízhálózatáról van biztosítva. A termálkút strandszezonban folyamatosan üzemel és a felnőttek 600.-Forintos, a gyermekek és nyugdíjasok pedig 500.-Forintos áron válthatnak belépőt. Ez véleményünk szerint nagyon jól hangzik!


MásodiknakNagybánhegyesi Termálfürdőt szeretnénk kiemelni, ami jódos termálvizet tartalmaz. Tehát első sorban mozgásszervi megbetegedések gyógyításában játszik fontos szerepet. Ugyanakkor a bőrbetegségek leküzdéséhez is hozzásegítheti az arra rászorulókat. A napi belépő pedig felnőtteknek 600.-Forint, nyugdíjasoknak 550.- Forint a gyerekeknek pedig 500.-Forint. Kényelmes parkolási lehetőség is adott a fürdő mellett. Továbbá mindhárom SZÉP kártyával igénybe vehetjük a szolgáltatásokat.


800.- Forintos felnőtt belépőért a sorban a harmadik kedvencünk a Tarnamérai Termál és Strandfürdő! A Strandfürdő és Kemping Eger és Gyöngyös között, csodálatos természeti környezetben, egy ősparkban, közvetlen a Tarna patak mentén terül el. A fürdőben egy feszített víztükrű medence (24 méter x 14 méter x 1, 35 méter - 1,60 méter), gyermekmedence, élménymedence és termálmedence található. A hagyományos rendszerű körmedence termál vize 39°C fokos, enyhén jód és vas tartalmú, ami jótékony hatással van a mozgásszervi megbetegedésekre. Nádudvari Strandfürdő a negyedik a sorban.
Ide a felnőttek 890.- Forintos az idősebb generáció pedig 690.-Forintos  jegy váltásával léphetnek be. A közel negyven éve működő fürdő 2000 óta teljes felújítással várja a pihenni, gyógyulni, kikapcsolódni vágyókat a hét minden napján. 2014 óta pedig gyógyászati részleg is működik a Strandfürdő területén hétfőtől péntekig 8-16 óráig.


A mezőny felénél járva, ötödik gyógyfürdőnk a Mezőberényi Kálmán Fürdő! Érdemes megnéznünk, hogy a víz összetétele alkálihidrogén-karbonátos hévíz, ami jó az ízületi panaszok, mészhiánnyal kapcsolatos betegségek, mozgásszervi megbetegedések és reumatikus panaszok megszüntetésére. Fontos szempont továbbá, hogy a Diák, nyugdíjas napi jegy 650.-Forintba kerül, míg a felnőtt belépő 900.-Forint.Listánkon a hatodik ként szereplő Kiskunhalasi Halasthermál a város központjában, a városi kórház szomszédságában helyezkedik el! A fürdőt minden korosztály igényét figyelembe véve alakították ki. A sportolni vágyókat fedett és nyitott úszómedencék, míg a gyógyulni vágyó és az egészségmegőrzés céljából fürdőző vendégeket fedett és nyitott termálmedencék várják. Minden korosztály igényét figyelembe véve az uszodacsarnokban 3 medencét alakítottunk ki: gyógyvizes termálmedence 36°C, felnőtt úszómedence 26°C, gyermek medence 31°C. A napi jegy felnőtteknek 900.- Forint,  a nyugdíjasoknak  pedig 600.-Forint. 
 Hetedik kiemeltünk a képek alapján is meggyőző Bonyhádi TermálfürdőA településen a termálvizet 1991-ben találták, melyre egy évvel később kutat is építettek (ami 963 méter mély). A fürdő tényleges kivitelezésére majdnem 20 évet várni kellett, hiszen 2009-ben kezdődött el a Bonyhádi Termálfürdő építése. A fürdő szezonálisan üzemel (május elejétől szeptember végéig). Az alábbi medencékkel várja a fürdőzni vágyókat: élmény és úszómedence, hátmasszázsos ülőmedence, gyermek pancsolómedence. Belépői pedig a borsos :) 990.-Forintos árat sem haladják meg!
Az 1.000.- Forintos karszalag kiváltása után Jászszentandrási Termálfürdő szolgáltatásait élvezhetjük. Természetesen van lehetőség a később érkezőknek 16:00 óra utáni jegy vásárlására is, ami töredéke a teljes napijegynek, azaz 700.-Forintba kerül. Jászszentandrás az Alföld északi részén található. Gépkocsival megközelíthető a Budapest - Jászberény - Jászszentandrás útvonalon. A termálfürdő csendes falusi környezetben lévő, 4 modern medencével (úszómedence, gyermekmedence, termálmedence) valamint 3 csúszdával rendelkező létesítmény. A strand melletti parkban található egy nagy kiterjedésű kemping, amely kiépített táborhelyekkel és 4 személyes faházakkal várja a látogatókat. A fürdő termálvize vas tartalma miatt gyógyhatású. Az alábbi panaszok enyhítésére alkalmas:mozgásszervi panaszok, nőgyógyászati problémák.


Kilencedik fürdő, amit szeretnénk pár mondatban bemutatni: a Kunhegyesi Szent István Termálfürdő! Területe 7,1 ha, ebből a zöldterület 90%. A zöldterületen mindenki megtalálhatja a neki pihenésre legalkalmasabb helyet. A medencék környékén napozhatunk, a távolabbi füves terület, labdázásra, játékra csábít. A bejárattól balra van a 100 egységes kabinsor és az újonnan épített női-férfi öltöző, előtte a 18x33m-es felújított feszített víztükrű, 28-30°C-os úszómedence. Kicsit távolabb található az újonnan épített termál medence (38°C-os), melegített vízű strandmedence (31-32°C-os), melegített vizű pancsoló (31-32°C-os), mely medencék élményfürdő elemekkel lettek felszerelve (gomba, vízesés). Található még kispályás focipálya, valamint strandröplabda pálya is a 2008. május 1-én megnyitott strandfürdőben. A belépő szintén 1.000.-Forintba kerül.


Tizedik és egyben utolsó kedvező árú fürdőnk a Berettyóújfalui Bihar Termálliget Strand- és Termálfürdő, mely minősített gyógyvizű fürdő. A közeli Népligetben található az a gyógyvizes kút, melyből a 63°C fokos, védett vízzáró rétegekből származó hévíz folyik, és amelyet a Népjóléti Minisztérium Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatósága 1997-ben nyilvánított gyógyvízzé. Termálvizünk gyógyhatását a Hajdú Bihar megyei Önkormányzat Kenézy Kórház Rendelőintézetének Reumatológiai Osztálya, a DOTE Társadalomorvostani Intézete és a Gróf Tisza István Kórház együttesen elvégzett vizsgálata igazolta. A vizsgálatok alapján az itt találhatónátriumos, hidrogénkarbonátos, metakovasavas gyógyvíz elsősorban degeneratív mozgásszervi betegségek esetén jótékony hatású. A teljesárú napijegy pedig felnőtteknek 1.200.-, nyugdíjasoknak 900.- Forint!Tetszett összeállításunk? Oszd meg barátaiddal is és csatlakozz Facebook-oldalunkhoz, vagy látogass el weboldalunkra, ahol hétről hétre újdonságokkal, nyereményjátékokkal várunk!! :)


Forrás:Gyogyvizek.hu


A cikkhez kapcsolódó ajánlás

 Halháza Vendégház - Sirok
Már 5.000 Ft / fő / éjtől
Hirdetés


Minden jog fenntartva - Magyar Gyógyvizek és Szálláshelyek Kft.
2014 - 2015 | http://www.gyogyvizek.hu/