10 indok, amiért nem szabad kihagyni a Demjéni Thermálfürdő és Aqua-parkot!

Közzétéve: 2014 szeptember 10.
Címkék: barlangfürdő, demjén, élményfürdő, fürdő, gyógyfürdő, gyógyvíz

10 indok, amiért nem szabad kihagyni a Demjéni Thermálfürdő és Aqua-parkot! - Gyógyvizek.hu

Millió és egy ok miatt érdemes felkeresni a Demjéni Thermálfürdőt, akár gyógyulásra, akár felfrissülésre, akár csak egy kis pihenésre vágyunk. Összeszedtük a tíz legfontosabbat, amelyek igazán különlegessé teszik a mediterrán hangulatot idéző Európa- szerte híres fürdőt.

1. Egyedülálló összetételű gyógyvíz: A 690 méter mélyről feltörő természeti kincs a vizsgált összetevők alapján nátrium-kalcium-hidrogénkarbonátos, kemény, fluoridos, kénes gyógyvíz, melynek jelentős a vas és metakovasav tartalma, amely lassítja az öregedést, jótékony hatással van a bőrre, körömre, hajra.

2. Demjéni Termál Völgy: A termálvízéről híres Demjén Gyógyfürdő 2007 szeptemberében nyitotta meg kapuit, mely katalizátorává vált annak a folyamatnak, amely a völgyet Európában is egyedülálló turisztikai desztinációvá fogja tenni. Egy elvarázsolt, földalatti vízi világ valósul meg, ahol a fürdés élményét a fények, színek játéka teszi különlegessé. A kitörő vulkánt jelképező óriási őserdei katlan és a benne lévő csúszdatornyok még tovább fokozzák az élményt, több mint 1500 négyzetméternyi vízfelülettel - egy óriás barlangrendszerben, mely a pihenést, a kikapcsolódást és a gyógyulást szolgálja majd – foglalta össze a tavasszal megnyíló új beruházást Tóth Péter.

3. Hotel Cascade**** superior  : Az első álom 2012 év végére valósult meg. Az 50 szobával – és négy konferenciateremmel – rendelkező, a hetekben a Magyar Szállodaszövetség által kiválóra minősített Hotel Cascade****superior a pihenés mellett ideális helyszínt kínál különféle rendezvények lebonyolítására, továbbá szélesítette a palettát a helyben végzett gyógyászati tevékenységek területén is. Csodálatos hegyvidék és a friss levegő elengedhetetlen feltétele a kikapcsolódásnak. Ötvözi a stílusos exkluzivitást a nyugalom élményével. 


4. Professzionális szolgáltatások: Felfrissülni, pihenni, gyógyulni vágyókat a fürdő wellness részlegében finn szaunával, merülő medencével, gőzkabinnal, só kabinnal, knaip medencével, szolárummal, masszázsokkal, manikűr-pedikűr szolgáltatásokkal várják. Eddig a fedett wellness medence, három gyógymedence, a csúszdákból érkezők medencéje, úszó, ugró és további két meleg vizes medence szolgálta ki a fürdővendégeket a főszezonban 800 m2 vízfelülettel. A barlangfürdő elkészülte után ez azonban további több mint 1500 m2-el növekszik.

5. Több generációs fürdő: Ez az a hely, ahol minden korosztály együtt élvezheti a Fürdő örömeit, mert míg az idősebb generáció áztatja fájó csontjait, apu-anyu úsznak egyet, bátyus a fejesugrást gyakorolja, nővérünk a nap szerelmese lesz, mi pedig a csúszdákon élvezhetjük a nyár legszebb pillanatait. Az aquapark karszalaggal annyiszor csúszhatunk le egy nap amennyiszer akarunk és azon amelyiken szeretnénk éppen, illetve az ugrómedencét is korlátlanul használhatjuk.

6. Éjszakai fürdőzés hajnali 2-ig: Demjéni gyógyfürdő minden nap hajnal 02:00-ig tart nyitva, hogy az éjszaka nyugalmát élvezni vágyó vendégek is megtalálhassák a számukra legmegfelelőbb kikapcsolódási formát. Az éjszakai fürdő kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy eltölthessünk pár kellemes pillanatot barátainkkal vagy szeretteinkkel. Kiszakadva ezzel a rohanó hétköznapokból. 

7. Kirándulj a szabadban: A túrák kedvelői számára remek lehetőségeket kínálnak a környező erdős dombok, például Hegyeskő, Kaptárkövek. A közeli hegyes-völgyes területen tölgyes és fenyves erdők keverednek, és a környékbeli gazdag őzpopulációnak biztosítanak otthont. A terület különösen romantikus az őszi időszakban, amikor ezernyi színben pompáznak a dombok. Demjén rendelkezik saját hőforrással, de az még kiaknázatlan. Viszont a falutól nagyjából 2 kilométernyire található egy elnyúló völgy belsejében az egerszalóki hőforrás, amely jellegzetes párolgásával meghatározó látványeleme a tájnak. Az itt található mészhegy a világon egyedülálló. A gyógyvíz egyébként serkenti a vérkeringést és alkalmas az ízületi panaszok enyhítésére is. Ha pedig már felfedeztünk mindent, amit a falu és környék kínál, a közeli falvakban és természetesen Egerben bőven akad még látnivaló és elfoglaltság, miközben minden este lehetőség kínálkozik a nap élményeinek ülepítésére egy hangulatos nyársalás és egy jó demjéni bor mellett!


8. Remek programok: A Demjéni Disznótoros Nap például 2014. november 29-én kerül megrendezésre. A rendezvényen megkóstolhatjuk a demjéni kemencében sült disznótoros ízeit. Ingyenesen követhetjük nyomon a disznóvágás minden mozzanatát az elejétől a végéig. 

9. Látnivalók: A fürdőtől alig pár kilométerre, történelmi műemlékekkel, építészeti remekművekkel és egy hagyományőrző skanzennel is találkozhatunk. 

10. Gyógyító ivókúra: Vízről eddig csak úgy tudtuk, hogy külsőleg való alkalmazása esetén fejti ki hatását, például a reumatikus megbetegedések, csontsérülések, műtétek utáni lábadozások során, de még a rendszeresen termálvízhez járók sem nagyon tudják, hogy a gyógyvíz bizony nem csak fürdőzésre, de ivókúraként alkalmazva is kiváló hatást fejt ki.

"Nos, az újabb vizsgálatok alapján reméljük hamarosan majd az is elmondható lesz a demjéni gyógyvízről, hogy belsőleg is alkalmazható, s így akár még többek számára tudjuk elérhetővé tenni az egészséges nedűt."

Egyes hozzáértői vélemények szerint a magyarországi gyógyvizek nem létező ranglistáján nagyon előkelő helyet foglal el a demjéni. A Gyógyfürdő látogatóinak száma a víz kitűnő minőségének, valamint a gyógyászatban betöltött egyre nagyobb szerepének köszönhetően évről évre növekedett, mint ahogy maga a fürdő is. Épültek újabb medencék, öltözők, kiszolgáló egységek szürkés- fehér riolittufából, terrakotta színű csempéből, fából, kék mozaikból alig utánozható latin derűvel, kedves mediterrán hangulattal fűszerezve.

Tipp: Izgalmas és érdekes cikkeket keresel? A Gyogyvizek.hu oldalán megtalálod!

Tetszett összeállításunk? Oszd meg barátaiddal is és csatlakozz Facebook-oldalunkhoz, vagy látogass el weboldalunkra, ahol hétről hétre újdonságokkal, nyereményjátékokkal várunk!! :)

Forrás: Heol.hu / gyogyvizek.hu / demjengyogytermal.hu

A cikkhez kapcsolódó ajánlás

 Hunguest Hotel Flóra - Eger
Már 11.500 Ft / fő / éjtől
 Imola Udvarház - Eger
Már 8.500 Ft / fő / éjtől
 Hotel Ködmön Bor és Wellness - Eger
Már 15.750 Ft / fő / éjtől
Hirdetés


Minden jog fenntartva - Magyar Gyógyvizek és Szálláshelyek Kft.
2014 - 2015 | http://www.gyogyvizek.hu/