Szigetvári Gyógyfürdő - Szigetvár
HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnap
08:30 - 19:0008:30 - 19:0008:30 - 19:0008:30 - 19:0008:30 - 19:0008:30 - 19:0008:30 - 19:00
Egyéb nyitvatartási információk Nyitva tartás:
Június 1-től Augusztus 31-ig 8:30 - 20:30

Tanuszoda:
Hétköznap 8:00 - 20:00
Hétvégén 8:00 - 16:00
A tanuszodában a szauna 14:00-tól üzemel.

Cím: 7900 Szigetvár, Tinódi utca 1/1.
Központi telefonszám: +36 73 510 485
Központi e-mail cím: info@szigetvarigyogyfurdo.hu

Rólunk

Szigetvár egyik legnagyobb vonzereje - történelmi múltja és épített kulturális öröksége mellett - a kiváló minőségű gyógyvíz. A város szívében egy kiemelkedően impozáns, szemet gyönyörködtető létesítmény a Szigetvári Gyógyfürdő, ahol az 50 évvel ezelőtt felszínre törő 62°C-os hévíz nyújt felejthetetlen kikapcsolódást.

A fürdő kültéri hangulata a török kori műemlékeket idézi kupolájával és tornyaival, míg belső terét Zsolnay kerámiaburkolat díszíti, Bozsogi Ágnes és Dobány Sándor szobrai közt.

A létesítmény több, egymást kiegészítő egységből áll (nyári strandfürdő, uszoda, termálvizes medencék, élménymedence, gyógyfürdői szolgáltató részleg), így minden korosztály számára színvonalas pihenési, felüdülési lehetőséget nyújt. Nem véletlen a kiemelt vonzerő, hiszen a medencék teljes vízfelülete több mint ezerhétszáz négyzetméternyi. A fürdőben a vendégek kényelmét külső és belső pihenő terasz szolgálja. A galérián kávézó, a kiszolgáló traktusban pedig étterem is fogadja a látogatókat. A mozgáskorlátozottak segítése érdekében az épület valamennyi pontja akadálymentesen megközelíthető.

A gyógyászati részlegben elektroterápia, hidroterápia, iszappakolás és szénsavas fürdő, orvosi rendelők, kezelők kapnak helyet. A kezelések OEP támogatással történő igénybe vételére is lehetőség van, a legmodernebb orvosi eszközök segítségével, egy nagy szakmai múlttal rendelkező csapat ellátásában.

A gyógyszolgáltatások mellett napjainkban egyre jelentősebb a lakosságban megfogalmazódó igény a wellness szolgáltatások iránt. Ezen igények kielégítésére masszázsok, finn- és infraszauna, jacuzzi, gőzkabin kialakítására került sor, hogy ezáltal még teljesebb lehessen szolgáltatásaink köre. Az üzemeltetést a komplexum megnyitása óta a társtulajdonos SZIGET-VÍZ Kft. látja el.

Jegyárak

GYÓGYFÜRDŐ JEGYÁRAK
Medencék használatára Felnőtt Kedvezményes*
Délutános (14 óra után) 1200 Ft 800 Ft
Egész napos 1600 Ft 1100 Ft
 
Teljeskörű jegy (medencék+wellness+sószoba) Felnőtt Kedvezményes*
Délutános (14 óra után) 1500 Ft 1100 Ft
Egész napos 2300 Ft 1500 Ft
A sport-, és gyermek medence V. 1-től IX. 30-ig üzemel
Wellness: szauna, jacuzzi, gőzkabin, infra kabin
Kedvezményes*: öregségi nyugdíjas, és 16 év alatti gyermek (6 éves kor alatt ingyenes)
Szauna (pótjegy) 700 Ft
Sószoba (pótjegy) 300 Ft
 
Csoportos kedvezményes belépőjegy árak (30 fő felett) Felnőtt Kedvezményes*
Medencék használatára 1300 Ft 850 Ft
Teljeskörű jegy (medencék+wellness) 1800 Ft 1300 Ft
 
GYÓGYFÜRDŐ BÉRLETÁRAK
Medencék használatára Felnőtt Kedvezményes*
5 napos (érvényes: az első belépéstől számított 1 hónapig) 6900 Ft 4800 Ft
7 napos (érvényes: az első belépéstől számított 1 hónapig) 8500 Ft 6100 Ft
10 napos (érvényes: az első belépéstől számított 1 hónapig) 11700 Ft 8500 Ft
havi 30000 Ft 20800 Ft
féléves 50000 Ft 35000 Ft
éves 65000 Ft 45500 Ft
A sport-, és gyermek medence V. 1-től IX. 30-ig üzemel
 
Teljeskörű jegy (medencék+wellness) Felnőtt Kedvezményes*
5 napos (érvényes: az első belépéstől számított 1 hónapig) 9800 Ft 7000 Ft
7 napos (érvényes: az első belépéstől számított 1 hónapig) 12800 Ft 9100 Ft
10 napos (érvényes: az első belépéstől számított 1 hónapig) 17600 Ft 12800 Ft
havi 40000 Ft 29000 Ft
féléves 73000 Ft 52000 Ft
éves 95000 Ft 67000 Ft
A sport-, és gyermek medence V. 1-től IX. 30-ig üzemel
Wellness: szauna, jacuzzi, gőzkabin, infra kabin
Kedvezményes*: öregségi nyugdíjas, és 16 év alatti gyermek (6 éves kor alatt ingyenes)
 
Napozóágy bérlés 350 Ft / nap

A gyógyvízről

A víz nátriumkloridos alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvíz, mely rendkívül kedvező hatású az izületi, reumatikus és mozgásszervi megbetegedések kezelésére. Magas fluorid tartalma révén rendszeres használata lassítja az időskori csontritkulást, sőt a gyermekek fogszuvasodását is gátolja. Továbbá kiválóan alkalmas operációk és csonttörések utáni rehabilitációs, valamint nőgyógyászati problémák kezelésére, prosztata bántalmak megszüntetésére. A magas vérnyomásban, érrendszeri betegségekben szenvedők és a szívbetegek is bátran használhatják a fürdőt.

A gyógyvíz összetétele (mg/l)
Nátrium 788 Jodid 0.39
Ammónium 5.7 Fluorid 3.9
Kalcium 6.0 Hidrogénkarbonát 998
Magnézium 1.74 Szulfát 25
Kálium 8.2 Metaborsav 10
Vas 0.05 Metakovasav 46
Lítium 0.27 Szabad szénsav 12.3
Klorid 745 Oldott oxigén 1.6
Bromid 3.25 Összesen: 2620


A szigetvári gyógyvíz fő indikációs területe:
krónikus degeneratív mozgásszervi betegségek (izületi kopások, csigolyaközti porckorong elfajulás, csontritkulás)
lágyrész reumatizmusok- fokozott izomtónussal járó betegségek, mint a fibromyalgia reumatica, másodlagos izomfájdalom
bőrgyógyászati betegségek: pikkelysömör, acne, seborrhoea.
krónikus nőgyógyászati betegségek

Kezelések

Kádfürdő
Támogatott ár: 300 Ft

A természetben előforduló iszapot pakolás formájában alkalmazzuk. Gyógyír reumára, izületi fájdalmakra, sportsérülésekre. Az iszapterápia rendkívül hasznosnak és eredményesnek bizonyult a reumatikus megbetegedések gyógyításában. A magas ásványelem tartalomnak köszönhetően az ozmózishatás érvényesül, így az izületekben felgyülemlett folyadék fokozatosan eltávolodik, megszüntetve a fájdalmat, az izületi merevséget. A nagyon magas brómtartalom (50-szer magasabb, mint az óceánoké) következtében az izmok és idegek teljesen ellazulnak. A hosszantartó hatás érdekében javasolt a kúraszerű alkalmazása.

Szénsavgázt vezetünk különböző hőmérsékletű vízbe. Hatására a felszínes erek kitágulnak, a szervezetben kedvezőbb lesz a véreloszlás, javul a szív vérellátása, működése. Artériás, vénás keringési zavarok, szívbetegségek bizonyos eseteiben alkalmazható kezelés, de jó hatású mozgásszervi betegségekben, melyek keringési zavarral szövődtek, valamint csontritkulás esetén, illetve kondíciójavításkor is.

Hirdroterápiás eljárás, meleg vízsugárral fürdőkádban végzett masszázs. Kedvezően befolyásolja az izomzat tónusát, javítja a perifériás vér- és nyirokkeringést. Izületi bántalom, baleseti vagy műtéti utókezelés, kondíciójavítás esetén alkalmazzuk.

A gyógytorna speciális mozgásterápia, amely a megbetegedett szerv vagy testrész funkciójának helyreállítására gyakorlatokat alkalmaz, mindig figyelembe véve az egész testet. Szakképzett gyógytornászok irányításával történik egyéni, csoportos és víz alatti gyógytorna kezelés. Specifikus kezelésnek tekinthető, mert más fizioterápiával nem helyettesíthető. A beteg testrész megfelelő tornáztatása, komoly szaktudással rendelkező gyógytornász segítségével történik. Hangsúlyt fordítunk arra, hogy az egyes mozdulat-sorokat, gyakorlatokat vendégeinknek úgy tanítsuk meg, hogy azokat otthon, egyedül is folytathassák.

Gyógymedence
Támogatott ár: 400 Ft

Masszázs
Támogatott ár: 400 Ft

Komplex kezelés
Támogatott ár: 700 Ft

A masszázs a legősibb és leggyakrabban alkalmazott gyógykezelés. Hatására az adott területen fokozódik a keringés, csökken a fájdalom és fáradtságérzet, javul a pszichés állapot, relaxációs, izomlazító hatása miatt nagyon kedvelt terápiás mód. Alkalmazása során csökken az izmok kötöttsége, javul a vérellátás, fokozódik a gyulladásos folyamatokat fenntartó mediatorok elszállítása, ezért csökken a gyulladás, s így az izomfájdalom is. A hatás, speciális gyógytornával tovább növelhető. Ez a gyógyszolgáltatás orvosi vizsgálat nélkül is alkalmazható.

Talpmasszázs
Ár: 2.000 Ft

A természetben előforduló iszapot pakolás formájában alkalmazzuk. Gyógyír reumára, izületi fájdalmakra, sportsérülésekre. Az iszapterápia rendkívül hasznosnak és eredményesnek bizonyult a reumatikus megbetegedések gyógyításában. A magas ásványelem tartalomnak köszönhetően az ozmózishatás érvényesül, így az izületekben felgyülemlett folyadék fokozatosan eltávolodik, megszüntetve a fájdalmat, az izületi merevséget. A nagyon magas brómtartalom (50-szer magasabb, mint az óceánoké) következtében az izmok és idegek teljesen ellazulnak. A hosszantartó hatás érdekében javasolt a kúraszerű alkalmazása.

A parafango nem más, mint mélytengeri iszappal dúsított parafin, mely gazdagon tartalmaz a bőr számára értékes ásványi anyagokat. Katalizátorként működik a kezelés során: hőt termel, szigetel, és nem utolsó sorban táplálja, simítja a bőrt.

A parafango ereje abban rejlik, hogy célzottan azokra a testrészekre kerül, ahol a problémát orvosolni kell.

Nagy előnye, hogy nincs semmiféle kellemetlen szaga, igen könnyen eltávolítható (egyben lehúzható). Még zuhanyozni sem kell utána, hiszen a magas ásványi anyagok, nyomelemek, vitaminok, még hosszú időn keresztül felszívódnak a bőrön át.

Alkalmazások:
narancsbőr kezelés
karcsúsítás
méregtelenítés
bőrfeszesítés

A kezelés folyamata:
Első lépésként bőrradírozást végzünk, amely eltávolítja az elhalt hámsejteket, vérbőséget okoz, felmelegíti a szöveteket.
Felvisszük a meleg parafangot a kezelt területre fóliás tekercseléssel.
30 perces hatóidő alatt meleg takaróba fektetjük vendégeinket.
A kezelést bőrfeszesítő krémmel zárjuk.

A mézes masszázs, a méz gyógyító erejét hasznosító módszer a szervezet tisztítására, méregtelenítésére, ezenkívül immunerősítő,izom lazító, fájdalomcsillapító hatása is van.

A méz vitamin (B, C,) ásványi anyag tartalma (kalcium, vas, mangán, réz, foszfor, kálium, nátrium, cink) mélyen bejut a bőr pólusaiba, kiszívja és magába gyűjti a salakanyagokat, melyet a masszázs végén eltávolítunk. A méz ezenkívül még tartalmaz antioxidánsokat és antibiotikumot is.

Habár masszázsnak nevezik, de technikája jelentősen eltér a hagyományostól. A masszőr ráfolyatja a mézet a vendég hátára, majd rányomkodja a tenyerét, és felemeli, ezzel szívóhatást érve el. Ezek a paskoló mozdulatok egy idő után kissé fájdalmasak, de megéri, mert ennek köszönhetően a bőr kisimul, selymesen puhává válik.

Hatékonyan alkalmazható még:
gerinc bántalmak,
nyak-, váll-, és hátfájdalmak
reumatikus panaszok
ízületi problémák, fájdalmak
migrén
visszatérő fertőzések kezelésére

Jótékony hatásai:

A csokoládé természetes endorfin termelő hatásának köszönhetően teljes megújulást nyújt a testnek ,és a léleknek egyaránt. Stressz oldó, nyugtató, antidepresszáns hatású. A kakaóvaj puhává, feszessé, rugalmas tapintásúvá teszi a bőrt. A kakaó nagymennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, melyek az öregedés ellen hatnak.

Az endorfin, koffein, vitaminok, és ásványi anyagokat tartalmazó csokoládékezelés:
csökkenti a narancsbőr tüneteit
regenerálja, hidratálja a bőrt
serkenti a nyirokkeringést
méregteleníti a szöveteket

Első lépésként bőrradírozással eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, és előkészítjük a bőrt. Majd a svédmasszázs fogásaival, csokoládé kivonatot tartalmazó masszázs vajkrém, és masszázsolaj segítségével segítjük az ellazulást

Jótékony hatásai:

A csokoládé természetes endorfin termelő hatásának köszönhetően teljes megújulást nyújt a testnek ,és a léleknek egyaránt. Stressz oldó, nyugtató, antidepresszáns hatású. A kakaóvaj puhává, feszessé, rugalmas tapintásúvá teszi a bőrt. A kakaó nagymennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, melyek az öregedés ellen hatnak.

Az endorfin, koffein, vitaminok, és ásványi anyagokat tartalmazó csokoládékezelés:
csökkenti a narancsbőr tüneteit
regenerálja, hidratálja a bőrt
serkenti a nyirokkeringést
méregteleníti a szöveteket

Első lépésként bőrradírozással eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, és előkészítjük a bőrt. Majd a svédmasszázs fogásaival, csokoládé kivonatot tartalmazó masszázs vajkrém, és masszázsolaj segítségével segítjük az ellazulást

Magas E vitamin tartalmának köszönhetően regenerálja a bőrt, vérkeringés fokozó hatása miatt erősíti a kötőszöveteket, megújítja a bőr sejtjeit, tisztít, és méregtelenít is. A szőlőmagolaj eredményesen gátolja a sejtöregedést, segíti megőrizni a bőr fiatalságát, üdeségét.

Itt talál minket

Szolgáltatásaink

AkadálymentesFedett medenceGyerekmedenceGyógymedenceJakuzziKültéri medenceMasszázsSzauna

Látnivalók ~40 km-en belül

Szent Rókus Római Katolikus Templom - Szigetvár

Szent Rókus Római Katolikus Templom

Ali pasa dzsámiját 1570 körül építették Szigetváro...
Szigetvár
Részletek »
Minden jog fenntartva - Magyar Gyógyvizek és Szálláshelyek Kft.
2014 - 2015 | http://www.gyogyvizek.hu/