Sárkány Wellness és Gyógyfürdő - Nyírbátor
HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnap
08:00 - 20:0008:00 - 20:0008:00 - 20:0008:00 - 20:0008:00 - 20:0008:00 - 20:0008:00 - 20:00
Egyéb nyitvatartási információk Gyógyászat:
Hétköznap 8:00 - 18:00

Úszóbérlettel:
Minden nap 5:30 - 20:00

Wellness:
Hétköznap 10:00 - 20:00
Hétvégén 8:00 - 20:00
Cím: 4300 Nyírbátor, Fürdő utca 1.
Központi telefonszám: +36 42 510 480
Központi e-mail cím: info@sarkanyfurdo.hu

Rólunk

Ha úgy érzi, hogy fája a háta, mozgásszervi problémái vannak vagy fájnak az izületei, akkor keresse fel háziorvosát és kérjen tőle reumatológiára, mozgásszervi rehabilitációra, ortopédiára szóló beutalót.

A háziorvos javaslatára, az adott szakrendelés orvosa a megfelelő vizsgálatok elvégzése után javasolhatja Önnek az Országos Egészségpénztár által támogatott gyógykezelések igénybevételét a Sárkány Wellness és Gyógyfürdőben.

Jegyárak

Wellness és Gyógyfürdő: Gyógyfürdő és Uszoda: Wellness:
Napi belépők:
Felnőtt 1700.- Ft 13 Ft/fő/perc*
Nyugdíjas, Diák
(Diákigazolvány, nyugdíjasigazolvány felmutatásával, 12 évnél fiatalabbak csak 18 év fölötti felügyelettel)
1400.- Ft  
Gyermek
(3-7 éves között; 3 év alatt a belépés díjtalan)
1300.- Ft  
Családi (2 felnőtt + 1 gyermek) 4200.- Ft  
Családi (2 felnőtt + 2 gyermek) 5500.- Ft  
Családi (2 felnőtt + 3 gyermek) 6900.- Ft  
*Wellness szolgáltatás igénybevétele esetén a díj utólag fizetendő. 3-nál több gyermek esetén gyermekenként + 1300 Ft. 1 felnőtt esetén a családi jegy árából 1700 Ft levonás. Családi jegy esetén 18 éven aluliak számítanak gyermekeknek.
 
3 órás belépő:
Felnőtt 1400.- Ft 13 Ft/fő/perc*
Nyugdíjas, Diák 1200.- Ft  
Gyermek
(Minden további percdíj egységesen 5 Ft/perc.)
1100.- Ft  
Családi (2 felnőtt + 1 gyermek) 3500.- Ft  
Családi (2 felnőtt + 2 gyermek) 4600.- Ft  
Családi (2 felnőtt + 3 gyermek) 5700.- Ft  
*Wellness szolgáltatás igénybevétele esetén a díj utólag fizetendő. A wellnessben töltött idő nem számít bele a 3 órába. 3-nál több gyermek esetén gyermekenként + 1100 Ft. 1 felnőtt esetén a családi jegy árából 1400 Ft levonás. Családi jegy esetén 18 éven aluliak számítanak gyermekeknek.
 
Percdíjas jegy:
Egységesen minden korosztályra 15 Ft/perc 13 Ft/fő/perc*
Minden fizetendő díj 540.- Ft  
*Wellness szolgáltatás igénybevétele esetén a díj utólag fizetendő.
 
Bérletek:
10 alkalomra szóló bérlet 11000.- Ft A mindenkori érvényes Wellness árszabályzat szerint*
A bérlet a váltás napjától 60 napig érvényes és 10 alkalomra szól. A bérlet egész napos benntartózkodásra jogosít. *Wellness szolgáltatás igénybevétele esetén a díj utólag fizetendő.
30 alkalomra szóló bérlet  33000.- Ft  A mindenkori érvényes Wellness árszabályzat szerint*
A 30 alkalom 1, 2, 3 vagy 4 kártyára oszható. A bérlet a váltás napjától 120 napig érvényes és 30 alkalomra szól. A bérlet egész napos benntartózkodásra jogosít. *Wellness szolgáltatás igénybevétele esetén a díj utólag fizetendő.
90 alkalomra szóló bérlet 76000.- Ft A mindenkori érvényes Wellness árszabályzat szerint*
A 90 alkalom 1 vagy 2 kártyára oszható. A bérlet a váltás napjától 210 napig érvényes és 90 alkalomra szól. A bérlet egész napos benntartózkodásra jogosít. *Wellness szolgáltatás igénybevétele esetén a díj utólag fizetendő.
135 alkalomra szóló bérlet 110000.- Ft A mindenkori érvényes Wellness árszabályzat szerint*
A 135 alkalom 1, 2 vagy 3 kártyára oszható. A bérlet a váltás napjától 210 napig érvényes és 135 alkalomra szól. A bérlet egész napos benntartózkodásra jogosít. *Wellness szolgáltatás igénybevétele esetén a díj utólag fizetendő.
180 alkalomra szóló bérlet 130000.- Ft A mindenkori érvényes Wellness árszabályzat szerint*
A 180 alkalom 1, 2, 3 vagy 4 kártyára oszható. A bérlet a váltás napjától 210 napig érvényes és 180 alkalomra szól. A bérlet egész napos benntartózkodásra jogosít. *Wellness szolgáltatás igénybevétele esetén a díj utólag fizetendő.
360 alkalomra szóló bérlet 248000.- Ft A mindenkori érvényes Wellness árszabályzat szerint*
A 360 alkalom 1, 2, 3 vagy 4 kártyára oszható. A bérlet a váltás napjától 420 napig érvényes és 360 alkalomra szól. A bérlet egész napos benntartózkodásra jogosít. *Wellness szolgáltatás igénybevétele esetén a díj utólag fizetendő.
 
Látogató jegy 300.- Ft
3 órás fürdőjegy úszótanfolyami kísérők részére (max. 2 fő) 700.- Ft
Csoportos kedvezmény (15 fő fölött) 15 %
Chipkaróra elvesztése / bérletvásárlás esetén kaució 2500.- Ft / db
Nyírbátorkártya kedvezmény 15 %
Szaunakendő vásárlása 300.- Ft / db

A gyógyvízről

Gyógyvizes medencéinkben, a Nyírbátorban felszínre törő kalcium-magnézium hidrogén-karbonátos (Báthory) gyógyvizet alkalmazzuk, amelynek oldott sótartalma összesen: 1526 mg/l.

A gyógyvíz, a vizsgálati jegyzőkönyv tanúsága szerint reumatikus és mozgásszervi betegségek kezelésére alkalmas.

A gyógyvízben található különböző ásványi anyagok, anionok és kationok, nyomelemek a bőrön keresztül szívódnak fel és fejtik ki pozitív hatásukat.

Kezelések

A súlyfürdő-terápia konzervatív kezelési eljárás: a gerinc és az alsó végtagok nagyízületeinek degeneratív elváltozásaiból eredő betegségek nyújtás útján történő gyógykezelésére szolgál. A cél legtöbbször az ágyéki gerincszakasz nyújtása, mert a gerinc káros elváltozásainak ez a szakasz van a legjobban kitéve, hiszen itt a legnagyobb a nyomó-igénybevétel, ugyanakkor ez a leghajlékonyabb gerincszakasz. A súlyfürdő-kezelés lényege, hogy a beteget gyógyvizes medencében, langyos vízben felfüggesztik, és a kívánt nyújtóhatást egyrészt a felhajtóerő miatt lecsökkent nyomóerő útján, másrészt kiegészítő többletsúlyok alkalmazásával érik el. A súlyfürdő kezelés magyar találmány, Moll Károly hévízi fürdőorvos vezette be. Hazánkban az elmúlt több mint fél évszázad alatt a súlyfürdő kezelés széles körben elterjedt.

Víz alatti csoportos gyógytorna
Ár: 1.000 Ft
Támogatott ár: 200 Ft

Gyógyvizes gyógymedence (3 órás)
Támogatott ár: 300 Ft

A szénsavas kádfürdő kezelés során szénsavgázt (CO2) vezetünk a vízbe, ezernyi apró buborék borítja el a vendég testét. Hatására a felszíni erek kitágulnak, javul a szív vérellátása, működése. Artériás, vénás keringési zavarok (érszűkületek), szívbetegségek bizonyos eseteiben alkalmazható kezelés, de jó hatású mozgásszervi betegségekben, melyek keringési zavarral szövődtek.

Az egyik legrégebbi gyógyító eljárás. Célja az adott testrész kötött izomzatának fellazítása. Hatására javul a vérkeringés, a kezelt területen csökken a fájdalom, a kezelés helyreállítja a bőr és az izomzat rugalmasságát. Izomlazító hatása miatt egyik legkedveltebb terápiás mód.

Meleg hőmérsékletű vízsugárral, kádban végzett masszázs, mely a kötött, feszes izomcsoportokra irányul. Masszírozó, lazító hatása befolyásolja az izomzat tónusát, javítja a perifériás vér- és nyirokkeringést. Eredményesen alkalmazható izomfájdalom, izomlazítás, izületi bántalom, baleseti vagy műtéti utókezelés esetén.

18 éves kor alatti csoportos gyógyúszás
Ár: 800 Ft

A kezelés során célzottan, rövid időre a test valamely részére fagypont alá hűtött, általában mínusz 30 fok körüli levegőt irányítanak. Különösen a duzzadt izületek esetében, a gyulladás csökkentésére vetik be ezt a fajtáját a krioterápiának. Mivel nemcsak kiváló fájdalomcsillapító és keringésjavító módszer, hanem az izomgörcsöket is oldja, ezért remek izomlazító. Edzések utáni túlerőltetés, izomláz ellen is javasolják, de bemelegítésre is igen alkalmas. Mozgásterápia előtt is javasolt. A hideg hatására ugyanis a fájdalom szűnik, így sokkal könnyebben lehet megtornáztatni az izmokat, gyorsabb és hatékonyabb a gyógyulás.

Állapotfelmérés + első ragasztás (1 méterig)

A forradalmian új kezelési mód segítségével Ön is megszabadulhat az izom és ízületi fájdalomtól. A sztársportolók által is gyakran használt eljárás kiválóan alkalmazható sport sérülések, gerinc és hát fájdalmak, izom húzódások, keringési zavarok, műtét utáni rehabilitáció, könyökbántalom (tenisz, golf könyök) és ízületi panaszok esetén.

A forradalmian új kezelési mód segítségével Ön is megszabadulhat az izom és ízületi fájdalomtól. A sztársportolók által is gyakran használt eljárás kiválóan alkalmazható sport sérülések, gerinc és hát fájdalmak, izom húzódások, keringési zavarok, műtét utáni rehabilitáció, könyökbántalom (tenisz, golf könyök) és ízületi panaszok esetén.

A nyugati masszázstechnikákkal ellentétben a thai masszázsnál nem az izomzat megdolgozása az elsődleges cél, hanem a test energiáinak aktivizálása, ritmikus akupresszúrás nyomásokkal végig a test energiavonalai mentén. Az energiablokkok felszabadítása által helyreáll a test harmóniája, aktivizálódik öngyógyító ereje, erősödik ez által az immunrendszer, megszabadít a feszültségtől, könnyűnek, felszabadultnak érezzük magunkat. A masszírozást a földön végzik. Ennek az a filozófiai ok, hogy a masszőrnek és a paciensnek egy szinten kell lennie. De nagyon praktikus is, mert megkönnyíti a masszírozást, a masszőr az erőkifejtéshez nem az izomerejét, hanem a testsúlyát és technikai elemeket használ.

Szállásajánlatok a környéken

Termál Apartman Hotel - Nyírbátor
Termál Apartman Hotel

Itt talál minket

Szolgáltatásaink

GyógymedenceJakuzziMasszázs

Látnivalók ~40 km-en belül

Görög Katolikus Kegytemplom - Máriapócs

Görög Katolikus Kegytemplom

Máriapócs Magyarország leglátogatottabb kegyhelye,...
Máriapócs
Részletek »
Báthori Várkastély és Panoptikum - Nyírbátor

Báthori Várkastély és Panoptikum

Bátorban, már a középkorban is volt egy udvarháza ...
Nyírbátor
Részletek »
Minden jog fenntartva - Magyar Gyógyvizek és Szálláshelyek Kft.
2014 - 2015 | http://www.gyogyvizek.hu/