Fürdőház - Nyíregyháza
HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnap
08:00 - 21:0008:00 - 21:0008:00 - 21:0008:00 - 21:0008:00 - 21:0008:00 - 21:0008:00 - 21:00
Egyéb nyitvatartási információk Gyógyászati részleg:
Minden nap 08:00 - 20:00
Cím: 4431 Nyíregyháza, Sóstói út 75.
Központi telefonszám: +36 42 411 191
Központi e-mail cím: sostort@sostort.hu

Rólunk

Ez a gyöngyszem Sóstó egyik legrégibb emléke, innen gyökerezik a területre jellemző fürdőkultúra kialakulása. Már az 1700-as évek végén is az egészséget szolgálta, igaz még kezdetleges formában, mindössze négy tölgyfakáddal. Aztán fokozatosan fejlődött sóstóval egyetemben, hol fényes, hol kevésbé fényes időket megélve. Több néven is ismerhetjük: Kádfürdő, Fürdőház, Fürdőház Panzió, most pedig egy újabb lépéssel vagyunk előrébb, hiszen 2013. júniusától kezdve Hotel Fürdőház-ként említhetjük büszkén!

A földszinten új helyre került a recepció és a kávézó, helyet kapott egy melegítő konyha, egy új étkező és egy társalgó, pihenő rész is. A tetőtérben kialakított hotelben 14 kétágyas szoba, 2 háromágyas, családok részére pedig 2 apartman áll rendelkezésre, melyek a tervezésnek köszönhetően tágasabbak lettek. A bútorzat, a design, a fürdőszobák is immáron megfelelnek a mai kor színvonalának és elvárásainak.

A háromcsillagos hotel előtt parkoló található, amelyet vendégeink térítésmentesen vehetnek igénybe. Az egykori kabinok helyét - amelyekben a tó termálvizével töltött fakádak álltak - ma gyógyvizes medence, pezsgőfürdő, szauna foglalja el. A gyógyvíz mellett a frissítő - és gyógymasszázs is jó hatással van a szervezetre. A fürdőrészleg szolgáltatásait a hotel vendégei részére ingyenesek.

Medencék:
Gyógyvizes medence (36 °C)
Gyógyvizes medence (38 °C)
Szauna merülőmedence
Pezsgőfürdő (36 °C)

Jegyárak

Belépőjegyek: Árak:
Felnőtt belépőjegy 2.100, -Ft
Gyermek belépőjegy 1.000, -Ft
Diák belépőjegy 1.800, -Ft
Senior belépőjegy hétköznap 1.100, -Ft
Senior belépőjegy hétvégén, munkaszüneti napokon 1.800, -Ft
Erzsébet Kártyával érkező nyugdíjasok számára belépőjegy alkalmanként (a Kártyán felhasználható összeg erejéig) 1.000, -Ft
 
Kényelmi, egyéb szolgáltatások:
Értékőrzés 500, -Ft
Gyerek 3-6 év, Diák 7-24 éves korig diákigazolvánnyal, Senior 60 év felett igazolvány felmutatásával.
SZÉP kártyát elfogadunk!

A gyógyvízről

A víz legfontosabb összetevői: nátrium-kloridos, jódos, brómos, vasas víz.

A fürdők vízellátását biztosító mélyfúrású kutak kivitelezője és azok hatásának első felfedezője Pávai Vajna Ferenc volt,aki Hajdúszoboszlót is nevessé tette. A jódos, brómos és a sok oldott sót tartalmazó gyógyvíz, amely 49-52 Celsius fok hőmérsékletű, mozgásszervi, reumatikus nőgyógyászati, izületi betegségek, gerincbetegségek, utókezelés, rehabilitáció esetén javasolt.

A jódos, brómos, konyhasós gyógyvíz elsősorban reumatikus, idült mozgásszervi betegségek gyógyítására alkalmas. Ide tartoznak a kopásos, degeneratív gerinc és izületi betegségek, gyulladásos reumatológiai kórképek idült állapotai, lágyrészreumatizmusok. Jótékony hatású sérüléseket követő ún. posttraumás állapotok, ortopédiai műtéteket követő utókezelés esetén.

A jódos brómos fürdőkúra jótékony hatása egyes krónikus nőgyőgyászati és néhány bőrgyógyászati eredetű megbetegedés (ekcéma, pikkelysömör) kezelése során is észlelhető.

Összetevők:
Kálium K+ 19,1 mg
Nátrium Na+ 1136 mg
Ammónium NH4+ 205 mg
Kalcium Ca2+ 23,6 mg
Magnézium Mg2+ 4,3 mg
Vas Fe2+ 0,37 mg
Mangán Mn2+ Nem mutatható ki
A kationok összege 1172 mg
Nitrát NO3- Nem mutatható ki
Nitrit NO2- Nem mutatható ki
Klorid Cl- 1460 mg
Bromid Br 3,62 mg
Jodid J- 0,92 mg
Fluorid F- 0,74 mg
Szulfát SO42- Nem mutatható ki
Hidrogénkarbonát HCO3- 632 mg
Szulfid S2- -
Összes foszfát PO43- 0,08 mg
Az anionok összege 2115,2 mg
Metaborsav HBO2 45,2 mg
Metakovasav H2SiO3 41,6 mg
Szabad szénsav CO2 -
Arzén As 0,012 mg

Kezelések

Csoportos torna olyan emberekkel végezhető, akiknek az izomereje nagyjából azonos, és nincs szükség külső segítségre a mozgás kivitelezése során.

Medencénkben csoportos foglalkozásra 10-15 főig van lehetőség. Az alacsony létszám lehetővé teszi, hogy terapeutánk minden ember gyógytornáját figyelemmel kísérje, illetve, hogy a csoport tagjai egymást a mozgásban ne akadályozzák.

A balneoterápia, hidroterápia és a vízsugár mechanikus hatására épülő terápiás kezelés. Gyógyfürdőkben, gyógyászati központokban, wellness központokban, wellness szállodákban már mindenhol elérhető kezelésfajta.

A víz alatti vízsugár masszázs kezelések jellegzetessége, hogy mindig az adott földrajzi hely szerinti gyógyvízzel végzik a kezelést, így a kezelés általános hatása mellett még más számos élettani hatással bíró terápiában is részesülhetünk, melyet az határoz meg, hogy a szolgáltatást nyújtó központ milyen hatással bíró gyógyvíz forrással rendelkezik.

A kezelést egy gyógyvízzel megtöltött orvosi kádban végzik. A kezelés mindig egyéni, hiszen a test megbetegedései is mindig egyéni jellegűek. A speciális kádban egy szabályozható erősségű, és irányítható vízsugárral végzik a kezelést. A testmeleg vizet csőből, kézzel irányítják testünk különböző pontjaira.

A tangentoros kezelés rezgésbe hozza a lágy szöveteket, ezáltal serkenti a vér és a nyirokkeringést, így fokozza az anyagcserét, hozzájárul a szervezet méregtelenítési folyamataihoz. A nyirokrendszerre gyakorolt hatása miatt erősíti az immunrendszert. Feloldja a stressz okozta feszültségeket, felfrissít, lazítja az izmokat, a vízbe bocsájtott rezgések áthatják a kötőszöveteket, így segíti a bőr megújulását, és azok rugalmasságát. Fájdalomcsillapító hatással is bír. Mindemellett a gyógyvíz jótékony hatásait is élvezhetjük, mely az adott terület gyógyvizétől függ.

A kezelés időtartama általában 10 perc, de a sikeres eredmény érdekében több kezelésre is szükség van.

Ajánlott:
sportolók számára az izomfeszültségek oldására,
mozgásszervi megbetegedések idején,
sérülés, műtét után,
keringési problémákban szenvedők esetén,
idegrendszeri megbetegedések idején

A súlyfürdő-terápia konzervatív kezelési eljárás: a gerinc és az alsó végtagok nagyízületeinek degeneratív elváltozásaiból eredő betegségek nyújtás útján történő gyógykezelésére szolgál. A cél legtöbbször az ágyéki gerincszakasz nyújtása, mert a gerinc káros elváltozásainak ez a szakasz van a legjobban kitéve, hiszen itt a legnagyobb a nyomó-igénybevétel, ugyanakkor ez a leghajlékonyabb gerincszakasz.

A súlyfürdő-kezelés lényege, hogy a beteget langyos vízben felfüggesztik, és a kívánt nyújtóhatást egyrészt a felhajtóerő miatt lecsökkent nyomóerő útján, másrészt kiegészítő többletsúlyok alkalmazásával érik el. Hazánkban az elmúlt több mint fél évszázad alatt a súlyfürdőkezelés széles körben elterjedt.

A súlyfürdőben háromféle megtámasztási módot alkalmaznak: a nyaki és a hónaljtámaszos felfüggesztést, valamint ezek kombinációját.

Súlyfürdő javallatai:
porckorongok, kisebb nyomás alatt álló ideggyökök tehermentesítése
szalag, izomzsugorodások nyújtása
izomgörcsök oldása
nyaki és ágyéki gerinc kopásos megbetegedése esetén
alsó végtagi ízületek mozgásbeszűkülésére
gerincferdülésre
isiász szindrómánál

A gyógymasszázst általában más gyógyító eljárással együtt használják (pl: gyógytorna), de önálló kezelésként is alkalmazható. a gyógymasszázs másik elnevezése orvosi masszázs. Ebben az elnevezésben az a törekvés jut érvényre, hogy a kezelést a gyógymasszőr az orvossal megbeszélve és ellenőrizve végezze.
A kezelés célja a gyógyítás, kezelések folyamán segíteni kell a beteg pszichés egyensúlyának újraépítését.

Javallatai:
Reumás betegségek esetén (lumbago, isiász, a csigolyák kopásos megbetegedése esetén), ortopédiai megbetegedéseknél (gerincferdülés, lúdtalp, csípőficam, rehabilitáció esetén), részleges bénulásoknál, stroke után, perifériás keringési elégtelenség esetén, stresszoldásra, fejfájás kezelésére, krónikus fáradtságra

Általános hatások:
elhalt hámsejtek leválása
bőr rugalmassága fokozódik
lerakódott anyagcseretermékek felszívódása gyorsul
szövetközi nedvállomány szintje normalizálódik
javul a keringés
izmok oxigén ellátottsága javul
izomtónust befolyásolja
izom rugalmasságát növeli
ízületekre ható izmok kezelésével kontraktúra oldódik
artériás, - vénás, - nyirok keringés fokozódása
testhőmérséklet emelkedése
mélyül a légzés
fizikai és pszichés állapot általánosan javul

A masszázs ellenjavallatai:
A masszőrnek nemcsak a masszázs kedvező hatásait kell ismernie, de azt is tudnia kell, hogy melyek azok az esetek, amikor nem segítünk, sőt inkább ártunk a betegnek.
Lázas betegség
Vérzékenységgel járó betegség (leukémia, haemophilia)
Menstruáció (főleg az első napokban)
Fertőző betegség
Tüdő, mellhártya heveny megbetegedései, TBC
Bőrbetegségek (csak egészséges bőrön masszirozunk)
Rossz indulatú daganatos betegség
Egyes pszichiátriai betegségek
Akut izületi gyulladás
Csontsérülések, izom,-szalagszakadások heveny szakaszába

A szén-dioxidról mindenkinek elsőként az égési melléktermék jut eszébe, illetve mint mérgező gázra gondolunk rá, pedig Jedlik Ányos felfedezése óta a széndioxiddal dúsított víz, a szódavíz, majd később a különféle szénsavas üdítők a meleg nyári napok egyik legkellemesebb üdítőitalai.

A kis mértékben gyógyszer, nagymértékben méreg elve tehát itt is érvényesül, és a szénsav felfedezése óta nemcsak az üdítőgyártás, de a gyógyászat is előszeretettel használja a széndioxiddal dúsított vizet, itt szénsavfürdő formájában.
S, hogy miért jó belefeküdni egy kád széndioxiddal dúsított vízbe? Nos, ahogy a szódavíz esetében érezzük, hogy a buborékok kellemesen csípik a torkunkat és az orrunkat, ugyanezt érezhetjük a bőrünkön a szénsavfürdőben. Ezek az apró csipkedések kitágítják a felszíni ereket, megpezsdítik a vérkeringést és javítják az anyagcserét. Mindezek hatására javul a szív működése, normalizálódik a pulzusszám, csökken a vérnyomás. A szénsavfürdőt éppen ezért előszeretettel ajánlják szív- és érrendszeri problémákra, magas vérnyomásra, de jótékonyan hat a különféle reumatikus bántalmakra és csontritkulásra.

Hatása:
Mikromasszázs hatása révén értágulatot, bőrpírt eredményez, fokozza a perifériás keringést, javítja a szív teherbíró-képességét.

Javallatai:
szív és érbetegségek esetén
kardiológiai rehabilitáció részeként
érszűkület esetén
csontritkulás esetén
vegetatív idegrendszeri elváltozásoknál
krónikus mozgásszervi betegségek esetén

Nem csupán azért érdemes kipróbálni, mert a legendák szerint szépít - az iszappakolás igen jól enyhíti a reuma és az ízületi fájdalmak okozta panaszokat. Ezért a sportsérülésekre különösen ajánlott. Izomlazító hatású. Bármilyen furcsa, a lelki gondokra is jó hatással van - segít könnyebben kezelni azokat. Csínján bánjanak azonban az iszappakolással, akiknek száraz a bőrük: számukra érdemes inkább olyan pakolást választani, amelyeket vízmegtartó anyagokkal vegyítenek.

Az iszap ozmózis hatású - ez azt jelenti, hogy elvonja környezete zsír- és nedvesség tartalmát. Ennek köszönhetően könnyen eltávolítható az ízületekben felgyülemlett felesleges nedvesség.

A bőr betegségeire kiválóan alkalmazható az iszapfürdő. A pikkelysömörtől szenvedők ezt sófürdő-kúrával is kiegészíthetik, hogy a hatás erőteljesebb legyen. Narancsbőr ellen is hasznos!

Hatása: javítja a vérkeringést, a testszövetek oxigénellátását és csillapítja a fájdalmat. Idült gerinc- és végtagízületi gyulladás, arthrosis, spondylosis, izomfájdalmak esetén alkalmazható eredményesen.

A kezelés egyben ödéma ellenes, mély tisztító, fertőtlenítő hatású, vérkeringés fokozó, hidrolizálja a sejteket.

Iszapkezelés javallatai:
mozgásszervi betegségekben (krónikus gerincbetegségek, végtagízületek kopásos elváltozásai, izomfájdalom esetén izomlazítás céljából, sérülések, műtétek utáni állapotok utókezelésében)
nőgyógyászati betegségekben (krónikus kismedence gyulladások, meddőség)
bőrgyógyászati betegségekben (pikkelysömör esetén)

Wellness masszázs (20 perc)
Ár: 1.600 Ft

Wellness masszázs (30 perc)
Ár: 2.300 Ft

Wellness masszázs (40 perc)
Ár: 3.000 Ft

Wellness iszappakolás
Ár: 2.300 Ft

Dr. Pálinkás András  Prémium

Felnőtt és gyermek fogszakorvos, Fog- és szájbetegségek szakorvos...

Rendelés(ek): Tokaj, Nyíregyháza | Profil megtekintése »

Szállásajánlatok a környéken

Hotel Centrál**** - Nyíregyháza
Hotel Centrál

Itt talál minket

Szolgáltatásaink

Fedett medenceGyógymedenceMasszázsSzauna
Minden jog fenntartva - Magyar Gyógyvizek és Szálláshelyek Kft.
2014 - 2015 | http://www.gyogyvizek.hu/