Agárdi Gyógy- és Termálfürdő - Agárd
HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnap
08:00 - 19:4508:00 - 19:4508:00 - 19:4508:00 - 19:4508:00 - 19:4508:00 - 19:4508:00 - 19:45
Egyéb nyitvatartási információk Gyógyászati kezelések:
Hétfő-Péntek: 8:00-16:20
(A kezelések 8:05-től kezdődnek!)

Szaunavilág:
Hétköznap: 10:00-19:45
Hétvégén és ünnepnap: 08:00-19:45

Fedett és szabadtéri családi-élménymedencék:
Minden nap: 8:00-19:45
Szabadtéri családi medencénk szezonális jelleggel tart nyitva, időjárás függvényében 2015. május 30-tól augusztus 30-ig!
Cím: 2484 Agárd, Fürdő tér 1.
Központi telefonszám: +36 22 579 230
Központi e-mail cím:

Rólunk

A fürdő ékszerdobozaként emlegetett, családias hangulatú élménymedence hűvös időben a családosok egyik kedvence. A 180m3-es medence, álló- és fekvő masszírozó elemekkel, vízkésekkel, és gejzírekkel dúsítva, a 0,5m vízmélységű gyermekpancsoló csúszdával és vidám játékelemekkel, illetve a családi medence közelében található, különdíj mentes színes, mesemotívumokkal díszített és korszerű, bababarát elemekkel bútorozott játszóház garantálja az egész család felhőtlen szórakozását. A fürdő szauna kertjében különböző hőmérsékletű finn-, infra-, levendula- és gőzkabin, csobbanó medence, jakuzzi és egy mediterrán hangulatú, napfényes pihenő gondoskodik a pihenni vágyók nyugalmáról. A szaunázás szerelmeseinek különleges szauna felöntésekkel kedveskedünk. Az egyedi szauna show keretén belül minden hónapban más-más tematikát, hangulatot varázsolunk a vendégek számára. Egyes felöntések alkalmával jelmezes, zenés szórakoztatással kötjük össze a szaunázás jótékony hatását.

A fürdő udvarán, csodálatos ligetes-fás környezetben valóságos gyermekparadicsom található. Közel 500m2 területen egy minden korosztály számára megfelelő, gyermekbarát szőnyeggel borított kalandpark és játszótér várja a gyerkőcöket, ahol remek a móka a fürdő kabalafigurájával, Keszeg Karcsival. A szárazföldi játékelemeken kívül egy 450m2-es családi élménymedence is várja a gyerekeket immár szüleikkel, nagyszüleikkel. A babák részére a változó mélységű (0-30 cm vízmélységgel) „hempergő” készült, a kisgyermekeknek a 30 cm-es kisvizes medence, a nagyobbaknak pedig a 60 cm-es gyermekmedence áll rendelkezésre, melyhez egy kis barlang is kapcsolódik, bejáratánál vízfüggönnyel. A medencékben különféle élményelemek, csúszda, vízi fenyő, „vödrös játék” és egy gömbcsúszda találhatók. A felnőttek számára egy 90 és egy 120 cm-es vízmélységű medencerész épült, melyekben az alábbi élmény elemek gondoskodnak testünk kényeztetéséről: ülőpadok és fekvőágyak, masszázselemek, vízfüggöny, óriás nyakzuhany, négy vízsugár. A mélyebb részen található a hullámcsúszda és a sodrófolyosó. A medence szerves részét képezi a vízi bár, mely különleges élményt nyújt a felfrissülni vágyóknak.

Aki több napot szeretne eltölteni Agárdon és a fürdőben, megteheti a fürdő mellett közvetlen elhelyezkedő Termál Kempingben, mely jelenleg 62db 80-100m2 területű férőhellyel rendelkezik.

A kulturált környezetet még vonzóbbá teszi a természet közvetlen közelsége. A kempingben található akácos sétány és a csendes, ligetes-fás környezet garancia a madárszó ébresztésre és friss, illatos levegőre.

Jegyárak

FÜRDŐBELÉPŐK:
Felnőtt egész napos belépőjegy: 2 700 Ft
Nyugdíjas, diák, és gyermek egész napos belépőjegy: 2 100 Ft
Erzsébet Kártyával: 1 800 Ft
Családi jegy (2 felnőtt, 1 gyermek) (gyermek: 3-14 éves korig): 6 300 Ft
Családi kiegészítő jegy (több gyermek esetén)/gyermek (gyermek: 3-14 éves korig): 1 900 Ft
3 év alatti gyermekek részére a belépés díjtalan!

17.00 ÓRA UTÁN VÁSÁROLT KEDVEZMÉNYES BELÉPŐJEGYEK:
Felnőtt fürdőbelépő: 2 300 Ft
Nyugdíjas, diák és gyermek fürdőbelépő: 2 000 Ft
Erzsébet Kártyával: 1 700 Ft
Fürdőbelépő szaunahasználattal: 3 200 Ft
Családi jegy (2 felnőtt, 1 gyermek): 6 000 Ft
Családi kiegészítő jegy (több gyermek esetén)/gyermek: 1 700 Ft

BÉRLETEK: (érv: minden nap)
10 + 1 alkalmas felnőtt egész napos bérlet: 27 000 Ft
10 + 1 alkalmas nyugdíjas/diák egész napos bérlet: 21 000 Ft
10 + 1 alkalmas felnőtt egész napos + szauna bérlet: 44 000 Ft
10 + 1 alkalmas nyugdíjas/diák egész napos +szauna bérlet: 38 000 Ft
(A bérletek a vásárlástól számított 3 hónapig érvényesek)

EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOK (Érvényes belépőjegy birtokában)
Szauna: 1700Ft (Erzsébet Kártyával is megvásárolható.)
Felöntések (hétvégén és ünnepnapokon az alábbi díj ellenében):
- 1db 150Ft
- 3db 350Ft
- 4db 400Ft
Pótdíj (az öltözőszekrény kulcsának elvesztése esetén): 2 000 Ft
Értékmegőrzés: 300 Ft

Őrzés nélküli parkoló díja: 250 Ft/alkalom
A parkolási díj nem órára, hanem alkalomra vonatkozik, így pl. 1 órás illetve egész napi itt tartózkodás esetén is szükséges parkoló díjat váltani.
A parkolási díj a parkoló használatára vonatkozik, függetlenül annak igénylőjének úti céljától (független a fürdő szolgáltatásainak igénybevételétől).
Az árváltozás jogát a fürdő fenntartja!
20 fő fölötti, csoportos látogatás esetén 15% kedvezmény jár a fürdőjegyek árából
Gyógymasszázs és iszap kezeléshez a fürdőben rendszeresített kezelőkendő használata kötelező!

A fürdő elfogadja az OTP, K&H és MKB SZÉP Kártyát!
Egészségpénztári kártyákkal kapcsolatos kérdésekkel forduljanak a fürdő pénztárához!
A fürdőbelépés a 3 év alatti gyermekek részére díjmentes.
A nyugdíjas illetve diák jegy, valamint bérlet érvényes nyugdíjas vagy diákigazolvány bemutatásával vehető igénybe!
A fenti gyógykezeléseket kizárólag a mindenkori fürdőbelépő megvásárlása mellett, hétköznaponként 8:05-16:35 óra között, előzetes bejelentkezés alapján tudjuk biztosítani vendégeink számára!

A gyógyvízről

Az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő Fejér megye legközkedveltebb rekreációs központja. A páratlan környezetben elhelyezkedő egészség-szigetként funkcionáló létesítmény 1000 m mélyről feltörő 58°C-os, alkáli-, hidro-karbonátos, kloridos, szulfátos, kalcium- és fluortartalmú gyógyvize, elsősorban reumás panaszok, kopások, mozgásszervi megbetegedések, egyes nőgyógyászati rendellenességek és műtéti fájdalmak enyhítésére, megszüntetésére javasolt.

Kezelések

Az öregedési folyamatok hatására az izületekben csökken a rés, így az izületi felszínek közelebb kerülnek egymáshoz, előidézve a fájdalmas kopásokat.A súlyfürdő kezelés során az izületeket „széthúzzák”, így az izületi felületek távolabb kerülnek egymástól, ezzel csökkentve a panaszokat. Mivel a trakciót vízben végzik, így az egyrészt kellemesebb élményt nyújt, másrészt pedig kevésbé terheli meg a kezelt testrészeket. Mivel a súlyfürdőt gyógyvízben végzik, így egy kezelés során valójában mind a súlyfürdő, mind pedig a gyógyvíz jótékony hatásait is élvezhetjük. A kezelés során a beteg nyaknál illetve kar alatt van felfüggesztve a vízben. A test súlya, valamint a víz felhajtóereje következtében a gerincben hosszirányú megnyúlás jön létre, ami felszabadítja a kompresszió alatt lévő idegszálakat, csökkenti a porckorongokra nehezedő nyomást, így a porckorongsérvek, kiboltosulások eredményesen gyógyíthatóak. Az ízületek berögzülését, izmok, inak zsugorodását lehet még ezen módszerrel gyógyítani, valamint alkalmas egyes izom-ín-ízület műtétek utáni rehabilitációra is. A súlyok használata fokozza az eljárás hatékonyságát, ugyanakkor a víz felhajtó ereje miatt mégsem terheli a beteget.Ellenjavallt az ízületek akut gyulladása, csontritkulás esetén, valamint porckorong sérv műtét utáni 6. héten belül, gerincstabilizációs műtét után.A kezelés időtartama 20 perc.

Hatására a felszínes erek kitágulnak, ezáltal a test felszínén a szénsavval érintkező bőrben illetve az izmokban fokozódik a vérátáramlás, megnő az itt áramló vér mennyisége, ami megváltoztatja a test véreloszlását, ami jótékonyan csökkenti a szív terhelését, ezáltal javítja annak saját vérellátását.Csökkenti a szisztolés vérnyomást. Jó hatással lehet krónikus vénás megbetegedésekben, mivel előnyösen hat a vénás kapacitásra és a vénás visszaáramlásra.

Indikációi:
- artériás- és vénás keringési zavarok
- magas vérnyomás betegség
- a bőr mikrocirkulációjának zavarai
- infarktus utáni rehabilitáció, koszorúér szűkület, szívműtétek utókezelése A kezelés időtartama 20 perc.

A beteg indifferens vagy annál melegebb hőfokú vízben fekszik. A kezelő vízsugárral maszírozza át a kezelendő testfelületet: izmokat, szöveteket, mely hatására javul a vérátáramlás, fokozódik az anyagcsere. A tangentor kezelés fellazítja a ridegebb hám- és kötőszövetet, javítja a perifériás vér- és nyirokkeringést. Ellazítja a feszes izmokat, izületi bántalmak, műtéti utókezelés, kondíció javítás esetén is alkalmazható. A kezelési idő 10 perc.

A szárazföldi gyógytornával szemben nagy előnye, hogy a víz felhajtó ereje miatt jelentősen csökken az izületek terhelése.A víz hidrosztatikai nyomása és az, hogy teljesen körülveszi az izületeket, ezáltal összetartja azokat, tehermentesítve az izmokat, inakat ez alól a funkció alól. Így a gyakorlatokat könnyebb végrehajtani a vízben, és a beteg olyan gyakorlatokat is végre tud hajtani, melyre szárazföldön nem lenne képes. Ezek sikerélményt jelentenek a beteg számára, visszajön az életkedvük, akaraterejük a betegség leküzdéséhez és elhordozásához.Minden olyan betegség esetén sikerrel alkalmazható, ahol nehezített, fájdalmas a mozgás. Kiválóan alkalmas az izmok és izületek karbantartására, regenerálására.Kezelési idő: 20 perc

Az iszap gyógyító erejét már az ókorban is ismerték és alkalmazták. Gyógyfürdőnkben a hévízi iszapot használjuk pakolás formájában, mely egy kén és rádium tartalmú tőzegiszap.

Az iszap melegítő hatása hasonló a termál vízéhez, csak annál intenzívebb. A hő hatására kitágulnak az erek, gyorsul a keringés, ami az anyagcsere felgyorsulásához vezet, ez pedig elősegíti és meggyorsítja az izületekben lerakódott káros anyagok, kristályok kitisztulását. Az iszapkezelés ezért fontos szerepet játszik a méregtelenítési folyamatokban is. Gyógyhatásának másik fontos összetevője az ásványi anyagok felszívódása. Elsősorban degeneratív, kopásos mozgásszervi problémák esetén, illetve rehabilitáció során, sérülések, műtétek után alkalmazzák sikerrel, emellett oldja az izomgörcsöket. Krónikus gyulladásos izületi betegségek esetén azonban csak akkor használható az iszapkezelés, amikor a beteg izületek nincsenek gyulladt állapotban. A 40-42˚C-ra lehűlt iszapból 1-2 cm vastagságú réteget a kezelendő testrészre helyezünk, majd műanyag fóliával és meleg takaróval befedjük. A 20 perces kezelést követően 30 perc pihenés ajánlott, a pihenés ideje alatt nem célszerű szaunázni és gyógyvízben fürödni.

A maszírozás során javul az izmok, szövetek vérellátása, fokozódik az anyagcsere, gyorsul a salakanyagok leadása. Az izmok ellazulnak, csökken a fáradtságérzet. Nyugtató, relaxáló hatással van az idegrendszerre, kellemes közérzet alakul ki.

A masszázs javallatai:
- ortopédiai-, krónikus mozgásszervi betegségek
- reumatológiai elváltozások
- műtétek utáni rehabilitáció Kezelési idő: 15 perc

Medencefürdő (egyéb kezelés esetén)
Támogatott ár: 450 Ft

Medencefürdő (egyéb kezelés nélkül)
Támogatott ár: 800 Ft

A kezeléseket hétköznaponként (hétfőtől-péntekig) 8 és 16:00 óra között vehetik igénybe. A kezelések igénybevételéhez: szakorvosi beutaló szükséges személyesen kell időpontot egyeztetni kezelésekre száraz fürdőruhában (ne vizes öltözetben) érkezzenek ne viseljenek órát, ékszert Az alábbi kezelések vehetők igénybe a fizikoterápián:
- Diadinamic
- Interferencia
- Kowalschik galván
- Mikrohullám
- Sonoforézis
- Iontoforézis
- Stabil galván
- TENS - Ultrahang
- Víz alatti ultrahang csak végtagokra: kézfej, csukló, könyök, lábfej, boka

Hétfőn, Szerdán, Pénteken (Kedden és Csütörtökön nincs gyógytorna)
Váll torna 8:15,13:30
Csípő, térd 10:00
Gerinc 11:00,14:00
Csukló, könyök 12:30

A gyógyvíz alkalmazása fürdőkúra formájában kedvezően hat az egész szervezetre, hatását komplex módon fejti ki. A kialakuló hatás nemcsak a gyógyvíz összetételétől függ, hanem a hőmérsékletétől, a vízmélységtől és más egyéb tényezőktől. Összetett hatása (fizikai, kémiai) révén, mely mind egyszerre érvényesül, rendkívül előnyös, különösen a mozgásszervi betegségek kezelésében. Javítja a mozgásfunkciót, csökkenti az izületek megterhelését, segíti a folyadékgyülemek felszívódását. A vízben való lebegésnek izomrelaxáló, s talán fájdalomcsillapító hatása is van. Az ásványi anyagok a bőrben olyan változásokat hoznak létre, melyek részben idegi úton, részben a véráram közvetítésével érvényesülnek a további szervekben, és jelentősen befolyásolják a szervezet működését. A fürdőkúra leggyakrabban komplex kezelés része, más fizioterápiás tevékenységekkel együtt alkalmazzák (fizikoterápia, balneoterápia, gyógytorna). Maximálisan 20 percig ajánlott a gyógyvízben tartózkodni, minden fürdés után 30 perc pihenés javasolt.

Szállásajánlatok a környéken

Kavics Spa Klub & Hotel**** - Velence
Kavics Spa Klub & Hotel

Itt talál minket

Szolgáltatásaink

Fedett medenceGyerekmedenceGyógymedenceJátszótérKültéri medenceMasszázsParkolóSzaunaSzoláriumThermál medence

Látnivalók ~40 km-en belül

Bory-vár Múzeum - Székesfehérvár

Bory-vár Múzeum

A várat Bory Jenő (1879-1959) szobrászművész és ép...
Székesfehérvár
Részletek »
Fekete Sas Patikamúzeum - Székesfehérvár

Fekete Sas Patikamúzeum

1774-től 1971-ig városi gyógyszertárként működött....
Székesfehérvár
Részletek »
Pelikán Galéria - Székesfehérvár

Pelikán Galéria

Évente 8-11 időszaki kiállítást rendeznek, köztük ...
Székesfehérvár
Részletek »
Régészeti kiállítás - Székesfehérvár

Régészeti kiállítás

A múzeumban található régészeti kiállítást 1992-be...
Székesfehérvár
Részletek »
Minden jog fenntartva - Magyar Gyógyvizek és Szálláshelyek Kft.
2014 - 2015 | http://www.gyogyvizek.hu/