Dr. Tornai Ildikó profilja
Dr. Tornai Ildikó

Dr. Tornai Ildikó Prémium

Elérhetőségeim:
  • Mobil: 06 30 533 0981
  • E-mail: info@santalucia.hu
Beszélt nyelvek:

Magyar
English
Szakterületek:
Szemész főorvos, Szemész szakorvos, Szemsebész

Specializációk:
Általános szemészet (Szemészet), Lézerszemészet

Mégsem
A "Kérdés küldése" gomb megnyomásával Ön hozzájárul ahhoz, hogy az Ön által feltett kérdés a megválaszolása után publikusan, bárki számára hozzáférhetően megjelenjen oldalunkon.
Kötőhártya gyulladás szaruhártya érintettséggel | 2018. november 9. 12:15:46

Tisztelt Doktornő!
Kisfiam (3 éves) tavasz óta kötőhártya gyulladassal küzd. A háziorvos először floxalt írt, aztán tobrexet. Miután nem használt, elmentunk a szemészeti klinikára, ahol 3 hetes tobradex kúrát írtak a bal szemére, és 2 hetes relestat kúrát ezt kovetoen mindkét szemére, mert a gyulladást allergiás eredetunek gondolták. Lement a kúra, de a szeme ezt kovetoen újra begyulladt, jött meg két hét tobradex kúra, majd egy hét floxal és most újra 3 hetes tobradex kúrát írtak. Engem nagyon nyugtalanitott, hogy szteroidoznom kell állandóan a gyermek szemét, és a legutóbbi vizsgálat során szaruhártya erintettseget is lattak. A leleten vernalis keratio conj. áll. Azt tudni kell, hogy a panasz csak a bal szemét érinti, amin baba kora óta többször van árpa, van, hogy havi rendszeresseggel, illetve álmában mindig kicsit felcsuszik a bal szemhéj. Miután a doktornő folyamatosan allergiara hivatkozott, elvittem allergologus hoz, aki megallapitottam, hogy kutyaszorre (van benti kutyánk) igen, de pollenre, parlagfure nem allergiás. Szerinte chlamydia. Elvittem egy másik orvoshoz, kérdezte, hogy nagyon fényérzékeny - e (igen, az). Tesztet nem csinált, nem oltotta le (most is tobradex ukrán vagyunk 5 napja), de szerinte is chlamydia. Ciloxant kaptunk. Erről most olvastam, hogy tárgyalják az európai piacról való kivonasat, a súlyos mellekhatasok gyakorisága miatt. Tudom, látatlanban, de Ön mit gondol a fentebb leirt diagnozisokrol, a ciloxant gyógyszer használata mennyire biztonságos, van - e helyettesítő gyógyszer, most szakitsam-e meg a tobradex kúrát, vagy 7napig tartsam és utána kezdjem... Melyikkel okozok kisebb bajt? Válaszát előre is köszönöm!


Tisztelt Érdeklődő!

A Tobradex szemcseppet minimum 3 napig kell használni és utána érdemes váltani.
Ha valóban allergiája van a gyereknek meg lehet próbálni a Tobradex helyett a Taleum szemcseppet napi 3x1 adagolva, vény nélkül kapható.
Amennyiben valóban allergiás a gyerek szeme, az állandó kezelést igényelhet.
Vizsgálat nélkül ezek csak az egyes lehetőségek ismertetése, mindezt a kezelőorvossal kell egyeztetni.


Üdvözlettel:
Dr. Tornai Ildikó

Segítség | 2018. szeptember 12. 07:55:28

Tisztelt főorvos asszony!
Anyukám szeme gyerekkora óra rossz. Gyerekként csúfolták a szemüveg miatt,ezért nem hordta. Most már 60eves és szinte nem lát. Tudna e segíteni rajta a lézeres szem műtét?


A látás fejlődése gyerekkorban lezáródik, így sajnos felnőtt korban bármely módszert alkalmazzuk a látás nem javítható.
Tisztelettel:
Dr. Tornai Ildikó

kötőhártya gyullás | 2018. szeptember 1. 07:29:15

Tisztelt doktornő!
Probalják kezelgetni a szemem elvileg kötőhártya gyulladásom van. Rengeteg csepet kiirtak de nem igazán javul. Tegnap nézték megin most már a pulilám is le van tapadvs valahol megin uj csep. ön szerint mi baj lehet? vigamox 5x1; cicloplegicedol 3x1; maxidex 5x1 csep


Tisztelt Kérdező!

A felírt gyógyszer alapján nem egyszerű kötőhártyagyulladásra van, hanem szivárvány hártya gyulladása. Ezért kapott új cseppeket.

Tisztelettel: Dr. Tornai Ildikó

Szemárpa | 2018. július 23. 14:40:24

Kedves Főorvosnő!

A kislányom szemén árpa van , külső árpa , elvileg ki kell műteni , esetleg van e valami kenőcs , szemcsepp vagy valami ami elmulasztja ezt? i


Kedves Kérdező!

Amíg nincs betokosodva meg lehet próbálni meleg kamillaval borogatni. Ha kifakad nem szükséges műtét. Ha nem ürül ki akkor a műtét nem elkerülhető. A meleg kamilla olyan forró legyen amit a gyerek meg jól bír. Napi 3x5 percig borogatni.


Dr. Tornai Ildikó

pupillatagito | 2016. október 10. 20:16:29

Kedves Doktornő!
Szeretném megkérdezni, hogy két egymáskövető napon lehet-e pupillatágítást végezni? (Édesanyám szürkehályog miatti kivizsgálásra jelentkezett két magánklinikára, és egymás utáni napra kapta az időpontokat.) Köszönettel! Monika



Kedves Mónika!

Lehet két egymást követő napon pupillatágítást végezni.

Üdvözlettel:
Dr. Tornai Ildikó

Tisztelt Doktornő! | 2016. július 17. 15:57:02

1 hónapja gyulladtak a szemeim, először Tobradex szemcseppet kaptam amitől javult, de nem gyógyult meg, most egy hete Vigamoxot kaptam, ezt meddig használhatom? Még mindig érzem, és látom is hogy nem gyógyult meg.


Tisztelt Érdeklődő!

Valószínűleg nem fertőzéses a gyulladás mert régen áll fent. Ha így van, akkor inkább allergiás. Próbálja meg a Taleum cseppet, azt addig kell használni amíg a kiváltó allergén jelen van!

Üdvözlettel:
Dr Tornai Ildikó

szemherpesz. | 2016. május 29. 20:38:11

Tisztelt Doktornő!

Szemherpesz esetén mi a teendő?

Köszönöm!



Tisztelt Érdeklődő!

Fontos kérdés, hogy a herpesz a szemhéjon vagy a szaruhártyán van, ugyanis más-más kezelést igényel a két eset. Emiatt mindenképpen szemészeti szakrendelésen való megjelenést javaslok!


Üdvözlettel:
Dr. Tornai Ildikó

"Látásjavítás 88 évesen" | 2016. március 15. 15:58:37

Tisztelt Doktornő!
Édesanyám 88 éves, mindkét szemét ön műtötte szürkehályogra évekkel ezelőtt-
A kor előre haladtával egyre rosszabbul lát ami a szemorvosa szerint az öregedés sajnálatos velejárója, a meszesedés és a szemizmok rugalmasságának elvesztése miatt nem tudnak segíteni a látásának javításában. A napokban rábukkant az újságban az önök lézeres látásjavító kezelését reklámozó hirdetésére és azt szeretné megtudni esetleg egy ilyen kezeléssel lehetne-e az ő látását is javítani.
Köszönöm mielőbbi válaszát!


Kedves Érdeklődő!

Az időskori látásromlás lézeres látásjavítással nem kezelhető.

Üdvözlettel:
Dr. Tornai Ildikó

Homályos látás | 2016. március 4. 07:13:11

Kedves Doktornő!
Három hete volt egy szaruhártya sérülésem, ami mára begyógyult, nincs rajta alakelem. Viszont a látásom továbbra is homályos azon a szememen távolra. Az orvosom megvizsgalt, és úgy tűnik azon a szememen a 4es cilinder 6os lett.
Jelenlegi állás szerint három hét múlva kell visszamennem kontrollra, azt mondta addigra élesen kell látnom.
Mi a véleménye, a szaruhartya sérülés végleges romlást okozott?
Válaszát köszönöm!


Kedves Érdeklődő!

Vizsgálat nélkül erre nem lehet releváns választ adni.

Üdvözlettel:
Dr. Tornai Ildikó

Homályos látás | 2016. február 22. 21:27:08

Kedves Doktornő!
Két kérdésem lenne:
Egy hónapja belekaptam a szemebe es kb három héttel később felkerestem a szemészetet, ahol kiderült, hogy felsértettem a szaruhártyát, es 4mm hámhiány keletkezett a szememen.
Az összegyűrődött hámot eltávolította az orvos, kaptam Oftaquix szemcseppet napi 5x1et, corneregelt, Diclofenac tablettát napi 2x1et es napi 1cseppet Humapent szemcseppből. Lassan két hetes a szemem de még mindig nem tiszta a látásom. Ez normalis? Nem marad így ugye?

Masik kérdésem hogy az Oftaquix csepből figxelmetlenségből az egészseges szemembe is csöpögtettem egyet, kimostam azonnal. Lehet valami baja?

Köszönöm mielőbbi válaszát!


Kedves Érdeklődő!

Az Oftaquix-től nem lesz baja a szemének. Amíg a Humapentet használja, addig tág lesz a pupillája és ez rontja a látását. Amint abbahagyja, 3-4 nap alatt visszaállnak a pupillái.

Üdvözlettel:
Dr. Tornai Ildikó

Viki0304 | 2016. január 22. 19:33:14

Tisztelt de nő
Érdeklődnek hogy kancsalságban szenvedtek születésem óta. Meg tudná e műteni a doktornő


Kedves Érdeklődő!

A legmegfelelőbb terápia kiválasztásához mindenképpen szükséges egy vizsgálat, amelyre az alábbi elérhetőségeken jelentkezhet be:

06-46-587-587 vagy 06-30-533-0981

Üdvözlettel:
Dr. Tornai Ildikó

vitez | 2016. január 13. 14:09:11

Tisztelt Doktorno, A bal szemem tompalato 3 eves korom ota, a jobb szemem is kezd romlani ami idaig jo volt. Utoljara 7 eve voltam szemeszeten. Kerdesem lenne, elvallalna e a doktorno egy alapos kivizsgalast annak kapcsan hogy felmerult bennem a lezeres szemmutet lehetosege. Ugy tudom tompalatast nem szoktak lezerezni, de tudok erre ellenpeldat is. Ha nem lehet lezerezni akkor is szeretnek egy alapos vizsgalatot uj szemuveg keszites celjabol. Tisztelettel. Vitez


Kedves Vitéz Úr!

A lézeres szemműtétet mindig egy alapos, egyénre szabott alkalmassági vizsgálat előzi meg, és csak ennek függvényében lehet megmondani, műthető-e a szem.

A vizsgálatra az alábbi elérhetőségeken tud időpontot kérni:

06 46 587 587, 06 30 533 0981 vagy info@santalucia.hu.

Üdvözlettel:
Dr. Tornai Ildikó

Erdeklodes | 2015. október 2. 22:06:56

Udvozlom Doktorno!
On mutotte mind ket szememet szurkehalyogra,A masodik mutet utani kontroll 2015 jun,10- en lett volna /igen,tudom jelentkezhettem volna mar korabban,hiszen sok ido telt el azota/ de nem tudtam haza utazni,En voltam EU-s tb kartyaval.Kerdesem az volna ,erdemes-e bejelentkeznem az elmaradt kontrollra,mert oktober masodik feleben utazok haza,erkezik a negyedik unokam es ket heteg sikerul otthon lenni,segiteni a lanyomnak.Szemrehanyasat megertem,koszonom valaszat.
Udvozlettel: Kiss Melinda


Kedves Melinda!

Panasz esetén érdemes jelentkeznie kontrollra, egyébként már nem szükséges.

Üdvözlettel:
Dr. Tornai Ildikó

Gyermekszemészet | 2015. szeptember 17. 09:18:54

Tisztelt Doktornő!

Kisfiamnak születésétől fogva könnyezik, váladékozik a bal szeme. Most 2 éves és körülbelül 4 hónapos kora óta járunk vele gyermekszemészetre könnycsatorna átfecskendésre. Túl vagyunk a 10.-en is, sajnos úgy tűnik eredménytelenül. A könnyezés nem szűnik, jön a náthás időszak, amikor rosszabbodik az állapota, ilyenkor sokkal csúnyább, nem csak könnyes, hanem csipássá, váladékossá is válik a szeme. A doktornőnkkel maximálisan meg vagyunk elégedve, nagyon kedves, szakszerű, mindig alapos és segítőkész bármilyen kérdésünk merül fel, semmi gondunk nincs vele, nem az ő szaktudását kérdőjelezem meg, isten ments. Viszont kétségbe vagyok esve, hogy ennyiszer kell átmosni a könnycsatornáját és nem vezet eredményre. A doktornő említette a legutóbbi átmosásnál, hogy mintha egy pici kanyarulat lenne a könnycsatornában, ott áll meg és pang a könny és amint jön egy vírus, vagy baktérium, jön a váladékozás is. Azt mondta ne aggódjunk, kinőheti a gyermek, azonban mi már kezdünk afelé gondolkodni, hogy ha erre van esetleg kisebb műtéti megoldás, akkor talán már bevállalnák, ha az megoldásra vezetne. Végeztettünk tenyésztést tavasszal, aminek az eredménye az lett, hogy minden hatóanyagra érzékenyen reagál, de már minden szemcseppet használtunk, azt tapasztaljuk, hogy "hozzászokott" a szem, már nem enyhítik a váladékozást (Floxal csepp és kenőcs, Brulamycin, Ciloxan, Vigamox, Oftaquix, Tobrex). Egyszerűen nem tudjuk mit tegyünk, kihez, hova forduljunk, hogy segítsünk gyermekünknek, mert ez a sok átmosás, a szemcseppek és az álladóan könnyes szeme már "megkeseríti" az életünket... ő bölcsibe jár, mi dolgozunk, de ez a legkevesebb, a legfontosabb az lenne, hogy megoldódjon a kis szemének a problémája!

Előre is köszönöm, ha válaszol!


Kedves Anyuka!

Ha a könnycsatorna átjárható, akkor nincs műtéti teendő. Amikor az orrnyálkahártya megduzzad, az a könnycsatorna orrban lévő kijáratát elzárhatja, ilyenkor nem folyik le a könny. Az antibiotikum cseppek a felülfertőzést szüntetik meg, de a lefolyási akadályt megfázás esetén nem, ezért marad e könnyezés. Az életkorral az arckoponya változik, így az akadályozottság is szünhet. A könnycsatorna kontrasztanyagos feltöltése lehetővé teszi az alaki forma vizsgálatát. Az állandó antibiotikum-cseppentés nem javít a helyzeten, csak bakteriális fertőzés esetén van értelme.

Üdvözlettel: Dr. Tornai Ildikó

szürkehályogmütét | 2015. január 15. 13:59:30

Tisztelt főorvosnő! 2015 január 20-án fog müteni a jobb szememet szürkehélyogra.A kérdésem az lenne hogy 2 napja a jobb szememen apró fekete pötyöket látok amik mozognak .Ez természetes? 3 hónapja volt egy aneurysma mütétem ami ajobbszemidegen volt ez mennyire befolyásolja a mütétet? a választ előre is köszönöm.



Kedves Páciens!

Az aneurizma műtét nem befolyásolja a szürkehályog műtétet. A műtét előtt 20-án újra meg fogom vizsgálni, akkor meglátjuk, hogy a mozgó pontok csak az életkor miatt vannak, vagy van valami egyéb teendő is.


Üdvözlettel:
Dr. Tornai Ildikó

melusjax | 2015. január 8. 18:24:35

Tisztelt Foorvos no!
2015 januar 27 fog On muteni szurkehalyogra.
Kerdesem,hogy a mutetet kovetoen,mikor repulhetek,mert Londonba kene visszajonnom.
Koszonom valaszat.Melinda


Kedves Melinda!

Szürkehályog műtét után 3 hét elteltével utazhat repülőn. Ha hamarabb szeretne, jöhet január 20-án is műtétre. Ehhez, kérem jelentkezzen előzetesen a kórházban!

Üdvözlettel:
Dr. Tornai Ildikó

Apró karikák, vibrálás | 2014. október 25. 11:46:24

Tisztelt Doktornő!
Körülbelül fél éve kezdődött az alábbi problémám: időszakosan mindenféle hirtelen mozdulat nélkül, nyugalmi állapotban pl: internetezés közben a szemem két oldalán hirtelen megjelennek apró karikák, kis pontok és enyhe vibrálást érzek. Nem tart sokáig néhány másodperc az egész és elmúlik, azonban mostanában egyre többször jön elő és már nagyon aggódom emiatt. Mi lehet ennek az oka? Milyen vizsgálat szükséges? Megtisztelő válaszát köszönöm: Lukácsné Sára


Kedves Sára!

Először is egy szemészeti vizsgálatot javasolnék, de a leírtak alapján valószínűleg ideggyógyászati eredetűek a panaszai.

Üdvözlettel:
Dr. Tornai Ildikó

Szemműtét | 2014. október 15. 15:28:00

Tisztelt Doktornő!

Aziránt érdeklődöm, hogy egy lézeres szemműtétet követen mennyi ideig nem lehet fizikai munkát végezni? Mennyi ideig tart egy beavatkozás.

válaszát köszönöm:
Péter


Kedves Péter!

Maga a beavatkozás kb. 10 percig tart. Utána 1 hónapig maximum 10 kg-ot emelhet, majd a következő 2 hónapban legfeljebb 20 kg-ot, azt követően pedig nincs korlátozás. 

Üdvözlettel:
Dr. Tornai Ildikó



Dr. Tornai Ildikó cikkei

A cukorbetegséghez kapcsolódó elváltozások a szemben 2....

2014.10.08

Többségében a betegeknek csak a súlyos szemfenéki elváltozások okoznak látászavarokat. A cukorbetegség okozta oxigénhián...


A cukorbetegséghez kapcsolódó elváltozások a szemben 1....

2014.10.08

Ma már egyre jobban terjed a cukorbetegség a világon, Magyarországon közel 600 ezer ember küzd ezzel a kórral. A diabéte...




Gyógyszertárak a közelben

Minden jog fenntartva - Magyar Gyógyvizek és Szálláshelyek Kft.
2014 - 2015 | http://www.gyogyvizek.hu/