Dr. Petercsák Edit profilja
Dr. Petercsák Edit

Dr. Petercsák Edit Prémium

Elérhetőségeim: Beszélt nyelvek:

Magyar
English
Szakterületek:
Gyermekgyógyász, Homeopata


Mégsem
A "Kérdés küldése" gomb megnyomásával Ön hozzájárul ahhoz, hogy az Ön által feltett kérdés a megválaszolása után publikusan, bárki számára hozzáférhetően megjelenjen oldalunkon.
Zsóka | 2017. április 22. 11:52:55

Tisztelt Doktornő!
Telefonos homeopathiás segélyszolgálatot vettem igénybe cholesterin-csökkentése miatt.C-30-as cholesterinumból heti 1x5 golyót, 6 héten keresztül, C15-ös lycopodium clavatumból heti 3x5 golyót 4 héten keresztül kellett bevennem. 10 nap szünet után a 7.5-ös összcholesterinem 7.3 lett, HDL 1.34 volt és annyi is maradt, LDL 5.17 volt, 5.34 lett. Viszont a trigliceridem 2.16-ról 1.36-ra lecsökkent. Statinokat nem akarok szedni, igyekszem egészségesen táplálkozni, tornászom, pedig már 67 éves vagyok. 170 cm-es magassághoz 69 kg vagyok. Kérem Doktornő írja meg nekem, hogy szükséges-e mindenképpen csökkenteni, mert már olyan véleményt is olvastam, hogy a magas LDL nem emeli az infarktus kockázatát. /Szendi Gábor/.
Ha mégis a csökkentést javasolná, akkor milyen eredményt tudnánk elérni?
Válaszát megköszönöm!


Tisztelt Kérdező!
A emelkedett koleszterin kezeléséről megoszlanak a vélemények.
Általánosságban elmondható,hogy ha a magas koleszterin szinthez társul egyéb pl..cukorbetegség,magasvérnyomás,elhízás stb. akkor javasolják statinok szedését.

Homeopáthiás szereket lehet tartósabban is szedni,de akár naponta is. 
A cholesterinum C 30-ból próbálja meg heti 3x5 golyót,a lycopodium c15 -t hasonlóan.
A csökkenés mértéke változó,krónikus betegségeknél mindenképpen szükséges alkati kezelés,mely egyénre szabott.
Javaslom keressen fel homeopata orvost!
Üdvözlettel:dr.Petercsák Edit

Andi | 2016. augusztus 24. 16:48:02

Lányomnak utazások alkalmával gombóc van a torkában és nem tud nyelni, ilyenkor le kell szállnia a járműről. Milyen homeopátiás szert tudna javasolni? Válaszát előre is köszönöm.


Kedves  Andi!

Az utazások előtti napon  el lehet szopogatni Cocculine tabl.-ből napi 3x1 tabl.-t,az utazás napján akár óránként 1 tabl.-,szükség szerint.
ha emellett lennének panaszai IGNATIA c15 nevű golyóból 1x5 ,szüség esetén előtte nep elkezdhető a napi 1x5 golyó.
Üdvözlettel:dr.Petercsák Edit

petya | 2016. június 1. 07:59:16

Tisztelt dr.nő! Kisfiam 2 hetes volt,mikor nekem epekő rohamom volt,melyre iv,inj.-ot kaptam.Ügyeletes orvos azt mondta,hogy szoptathatok nyugodtan.Nem sokkal később kisfiamon piros foltok,kiütések jelentkeztek és bőre száraz,ráspoly szerű lett.Azóta is vannak kiütései,melyek erősen viszketnek neki.Voltunk bőrgyógyásznál azt mondta ekcéma és steroidos kenőcsöt írt neki.Bőre azóta is vörös ,viszkető.Tudna ajánlani probiotikumot és homeopátiás gyógymódot?Válaszát előre is köszönöm!


Tisztelt Kérdező!

Probiotikumként a biogaia cseppet javaslom napi 1x 5 cseppet.
A homeopátiás javaslat ennél nehezebb ,ahhoz alkati kezelés szükséges,hiszen ez egy hajlam és hosszantaró is lehet.Személyes találkozás lenne szükséges.

Üdvözlettel:Dr.Petercsák Edit

étvágytalanság | 2016. március 7. 12:07:18

Tisztelt Doktornő! A kislányom jelenleg 11 hónapos.3500 g-mal, 52 cm-rel született. Az első 6 hónapban kizárólag anyatejes táplálást kapott, amely idő alatt szépen fejlődött a súlya. A 7. hónaptól elkezdtem fokozatosan, az előírásoknak és a védőnői javaslatnak megfelelően a hozzátáplálást, amit eleinte érdeklődéssel és csekély étvággyal fogadott. Akkor volt 6 kg a testsúlya. Azóta az étkezéseink rapszodikusakká váltak. Ugyan már van 8 foga, jókedvű, mosolygós, gyönyörűen áll, minden iránt érdeklődik, csak épp nem akar enni, vagy legfeljebb csak 1-2 kanálnyi adagot. Próbálkoztam tápszerrel, tejpéppel, vitaminokkal,étvágyfokozókkal, gyári és házi bébiételekkel, de leginkább hiába. Ha sikerül is a szájába tennem az ételt, összerágja, majd kiköpi.Egyedül a csökkenő mennyiségű anyatejet fogadja el, de azt akár éjjel-nappal, folyamatosan igényli. Vérvételre és vizeletvizsgálatra küldött a házi gyerekorvos, ahol szerencsére semmi rendellenességet nem találtak. Havonta mindösszesen15 dkg-os gyarapodása van. Abban kérem a segítségét, hogy milyen kíméletes kivizsgálási sorozaton kell, ha valóban szükséges átesnünk és hogy milyen irányba célszerű Ön szerint elindulnunk. Nem megnyugtató a számomra a gyermekem "nem evése", ugyanakkor szeretnék megbizonyosodni róla, hogy mi húzódik meg ennek a helyzetnek a hátterében. A segítségét előre is nagyon köszönöm!


Tisztelt Kérdező!
Elnézést kérek,most vettem észre ,hogy kérdése volt.
Amennyiben aktuális ,szívesen állok rendelkezésére.
Üdvözlettel:dr.Petercsák Edit

Súlyfejlődés | 2015. november 9. 17:52:50

Tisztelet Dr. Nő! Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy véleményezze a kislányom vagy legalább tanácsit kérnék, hogy további kivizsgálást ajánl- e az esetében. 2014,03,05 én született 2995 kg két hétig volt anyatejes aztán sajnos tápszer , Milumil, Milupa, Lactogén, majd ami be vált az a Beba Ha sensitiv volt, ezt kapta folyamatosan. Majd hozzá tálálás.2 hónaptól kezdve nem megfelően hízott kb mai napig 20 dkg at hízik havonta jó esetben. Most 20 hónapos és 7982 a súlya. voltunk kivizsgáláson ott felszívódási zavart állapítottal meg és tejérzékenységre gyanakodnak, de engem akkor is nyugtalanít a súlya mostanában étvágy is csökken, de a Házi orvos szerint be tudható a fogzásnak is. Kreon kapszuát kap. Ezenkívül Cebion csepp


Tisztelt Kérdező!
Gyermeke gyarapodása valóban vontatott és elmarad a születési súly és az eltelt idő alapján várható súlytól.
A vizsgálatokat  érdemes a vér,vizelet,széklet vzsgálatára is kiterjeszteni,házi gy.orvos ill.szükség esetén gy.gastroenterológiai szakrendelés keretein belűl.
Amennyiben tehéntejfehérje allergia lehetősége felmerűlt akkor valószínűleg a HA tápszerről váltani fognak tejmentes tápszerre.
Össze kell írni mennyi a bevitt kalória egyáltalán várható-e attól gyarapodás!?
Üdvözlettel:dr.Petercsák Edit

gyerekbetegség | 2014. szeptember 29. 20:45:56

Tisztelt doktornő!
3 és féléves kislányom nagyon gyakran betegszik meg és aggódom, hogy esetleg az immunredszerével lehet valami probléma, nem szeretem,ha antibiotikumot írnak fel neki, mert úgy gondolom talán más megoldás is lehetséges, tud esetleg ajánlani homeopátiás kezelést, ami erősítheti az immunrendszerét? Illetőleg összefügghet gyermekem gyakori megbetegedése, azzal, hogy koraszülött volt?
Előre is nagyon köszönöm válaszát!


Üdvözlöm!
A gyerekek immunrendszere érési folyamaton megy át.Bizonyos életszakaszokban fogékonyabbak léguti fertőzésekre,ez fokozottan érintheti a koraszülötteket.Általában iskoláskorra megerősödnek.
Kislányának javaslom ősztől szedjen heti váltásban,egyik héten napi 1x5 golyó Echinacea 5CH,másik héten napi 1x5golyó Thymulin 9CH.
Homeopátiás alkati kezeléssel is lehet megelőzni a betegségeket ill.enyhíteni a tüneteket,de ehhez személyes konzultáció szükséges!

gyógyszerek | 2014. augusztus 18. 13:31:24

Kedves Doktornő!

Érdeklődni szeretnék, hogy a homeopátiás készítmények szedése lehetséges egyéb gyógyszeres kezelés mellett?


Tisztelt Kérdező!

Természetesen a homeopátiás szerek nem befolyásolják a gyógyszeres kezelést, így nyugodtan szedhetőek együtt.



Dr. Petercsák Edit cikkei

Sérülések

2014.07.08

A sérülés helye, jellege alapján más homeopátiás szerekkel lehet kiegészíteni: Horzsolásos hámsérülésnél a körömvirágbó...


Gyomor - bélhurut

2013.07.17

Fontos,hogy hányás után csak kortyonként adjuk a folyadékot! B6 vitamint is adható. Hasmenés észlelésekor probiotikum ...




Gyógyszertárak a közelben

Minden jog fenntartva - Magyar Gyógyvizek és Szálláshelyek Kft.
2014 - 2015 | http://www.gyogyvizek.hu/