Sérülések

Sérülések


Publikálva: 2014.07.08
Írta: Dr. Petercsák Edit

A sérülés helye, jellege alapján más homeopátiás szerekkel lehet kiegészíteni: Horzsolásos hámsérülésnél a körömvirágból készült homeopátiás golyócska, a Calendula javasolt. A sebeknél nagy a felülfertőzés veszélye, ennek megakadályozására Hepar sulfurt használjunk.


Késsel, vágó eszközzel történt sérülés esetén Staphysagria, szögbelépés vagy szúrt sebeknél Ledum palustret kapjon a sérült. Rovarcsípéseknél is kiváló hatásu a Ledum palustre, hiszen ez is szúrt sérülésként fogható fel.

Hosszú túrázás vagy intenzív sportolás utáni izomlázra is hat az Arnica montana.

Égési sérülésnél legalább 10 percig folyóvizes hűtés javasolt. Tilos a sebet bármivel bekenni!
Az orvosi ellátásig steril gézlappal vagy nagyobb felületnél vasalt. Tiszta textíliával fedjük le. A szóba jövő homeopátiás készítmények: Apis mellifica, Atropa belladonna, Cantharis.

Rándulásnál, ínsérülésnél, törésnél a végtagot, érintett testrészt helyezzük nyugalomba, rögzítsük. Ruta graveolans adható Arnica montanával együtt. Ha a jelentkező duzzanat, fájdalom hideg borogatásra enyhül Apis mellifica adható, ha a mozdulatlanság tesz jót Bryoniával kell kiegészíteni a kezelést.

Töréseknél az Arnica montana és a China rubra csökkenti a bevérzést és a vérömlenyek felszívódását segíti. A csontok összeforradását gyorsítja a Calcium phosphoricum, Silicea, a Symphytum pedig fájdalomcsillapító hatású.

Az idegsérülés gyógyszere a Hypericum perforatum, melyre jellemző, hogy az ideg lefutása mentén sugárzó, éles a fájdalom. E gyógyszer jól használható olyan területek kezelésénél, amelyek bőven el vannak látva idegszálakkal pl.: foggyökér, ujjbegy.Minden jog fenntartva - Magyar Gyógyvizek és Szálláshelyek Kft.
2014 - 2015 | http://www.gyogyvizek.hu/