Gyomor - bélhurut

Gyomor - bélhurut


Publikálva: 2013.07.17
Írta: Dr. Petercsák Edit

Fontos,hogy hányás után csak kortyonként adjuk a folyadékot! B6 vitamint is adható. Hasmenés észlelésekor probiotikum mindenkinek ajánlott. Szájon át fogyasztható rehydráló folyadékkal az elvesztett elektrolitokat pótoljuk.


Orvosi ellenőrzés nagyon fontos!

Gyomor-bélhurutot esetek döntő részében vírusok okozzák/Calicivirus,rotavírus/,de ételek okozta fertőzés,ételallergia,ill.emésztési zavarok is állhatnak a tünetek hátterében.

Acut vírusfertőzés esetén az Arsenicum album alapszer.
Gyakran hányinger,hányás az első tünet,ekkor Ipeca, Nux vomica adható.
Kiszáradásra hajlamos gyerekeknél alkati szer meghatározásával csökkenteni lehet a hányás okozta kiszáradás esélyét. Homeopátiás orvost kell felkeresni.

Túlzott ételfogyasztás, gyomorrontás kezelésére az Antimonium crudum és a Nux vomica adható.

Hasmenésre Podophyllint használjunk ha a széklet vizes és heves görcsök előzik meg a székletürítést. Nyálkás a széklet esetén Aloe a választandó homeopátiás gyógyszer. China rubra esetén a széklet bőséges,de fájdalom nincs. Cuprum metallicum esetén a széklet habos,a fájdalom görcsös jellegű.

Fájdalomcsillapításra Colocynthis,Magnesium phosphoricum javasolt.

Érzelmi problémák is lehetnek a hasmenés hátterében. Stressz, vizsgadrukk is okozhatja. Ebben az esetben Gelsemium,Argentum nitricum jöhet szóba.

A lábadozás időszakában a gyengeség, fáradékonyság korábban megszűnik China rubra, Natrium chloratum golyócskák szopogatása esetén.Minden jog fenntartva - Magyar Gyógyvizek és Szálláshelyek Kft.
2014 - 2015 | http://www.gyogyvizek.hu/